Zaměstnání nebo dovolená?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já za sebe bych zůstala v práci a bud by mohl letět někdo místo tebe, nebo prostě poletí bez tebe. Kvůli dovolené jít na pracák mi nepřipadá moc rozumné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijde mi blbost jít na pracák kvůli dovolené. Ještě bych to pochopila, kdyby to byla nějaká vysněná dovolená, na kterou šetříš několik let.
- Citovat
- Upravit
Přijde mi nesmysl dávat výpověď kvůli dovolené. Kor když si nemůžete dovolit, abys byla déle na pracáku nebo úplně bez podpory. A změnit termín dovolené pro všechny nejde? Pokud ne, oželela bych letošní dovolenou. I když mě osobně by to velmi štvalo, protože moře miluji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Já jsem upřímně dost překvapená, že za dané situace (zejména ta práce) řešíte nějakou dovolenou
jakoby to byla ta nejdůležitější událost roku. A dávat výpověď jen kvůli dovolené??? Užijete si par dní za cenu toho, že pak budeš na ÚP a pomalu bez peněz? To Jako vážně???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijde mi, že tvůj manžel se chová jako kre… Kvůli dovolené bych rozhodně výpověď nedávala, najít místo v administrativě nebylo bez problémů ani za lepších podmínek, než je teď, kdy se hodně propouští.
Ať jede manžel s dětmi, to mi přijde jako slušné řešení. Práce ti nevyhovuje ani jinak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Tak tady snad není o čem. ty víš nejlíp, co vaše rodina potřebuje víc - předpokládám, že zaměstnanou maminku. Pokud tohle přátelé nechápu, nejsou to dobří přátelé. Tlačit na sebe nenech. Vždycky se můžou stát i mnohem horší věci, kvůli kterým se dovolená musí oželet. Pošli manžela s dětmi a ty si zachovej svou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kvuli dovolene bych nedavala vypoved ani omylem. Tak zustan doma a starej se o psa a at jede manzel s nimi sam. Vyjde to jindy lip.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jezis, kvůli dovolené dat vypoved? ![]()
Tak to jsem vetsi nesmysl neslysela!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I na tom pracaku budes muset chodit v jimi urcenem terminu na schuzky a tedy urcite je nebude zajimat, ze nemuzes, protoze dovca. ![]()
Hele, nic netrva vecne, ani laska k jedne slecne, a zrovna tak ani vas ritual jezdeni na dovcu s prateli, kterym to ted docvakne taky; proste zmeny se deji a je trebas se zaridit dle toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přátelé jsou dost sobečci, ale překvapuje mě, že v tom duchu jede i manžel.
Kdybys tu práci nesnášela a hrabalo by ti z ní, budu mluvit jinak, ale tohle je čiré bláznovství! Kvůli jedné dovolené?!
Předpokládám, že jsi na podzim netušila, že přijdeš o místo, tak ať si přátelé své rozčarování a kecy strčí za klobouk. Spíš bych od přátel (a manžela!) čekala podporu než nátlak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem ráda, že nejsem sama. Už jsem si připadala, jak tydýt, že nechci dát výpověď. Moc děkuji všem.
Manžel to bere z pohledu, že jsem mohla mít lepší práci (i lépe placenou), kdybych byla k dispozici hned. Jenže to neznamená, že se lepší nabídka hned objeví, že… Kdybych měla nějaké spešl povolání, tak neřeknu.
@izabe píše: Více****My ji řešili v době, kdy bylo vše OK. Bohužel věci udělaly kotrmelec. To nikdo nemohl vědět. Dovča se řešila na podzim a to bylo v tu dobu v pohodě. Pak se vše změnilo. Řešit se musí, protože se blíží. Já jsem ochotná zůstat doma. Jen manžel chce, abych dala tu výpověď. Mně to zcela mimo.
@Ahep, u nás na pracáku to jde domluvit. Mám tam známé. Já si říkám, tak holt jednou nepojedu/nepojedeme. Bude nás to mrzet, ale toto není jen tak z plezíru…
- Citovat
- Upravit
Tak jestli je ta práce jenom přestupní stanice, tak se na to vykašli. Peníze vás asi netlačí soudě z reakce manžela, chceš na tu dovolenou jet, takže co řešíš?
- Citovat
- Upravit
Zkusila bych požádat o neplacené volno na tu dovolenou. Když jsem vedla menší tým a jeden zaměstnanec měl možnost letět na vysněné místo a neměl už dovolenou, domluvila jsem s vedením, že si vezme neplacené volno, 50% ušetřených mzdových prostředků budu moct vyplatit formou mimořádné odměny lidem, kteří převezmou jeho práci, a vzala jsem na sebe zodpovědnost za to, že provoz nebude nijak narušen. Všichni byli s tímto řešením spokojeni.
Pokud by to nešlo, práci bych neopouštěla. Ale já bych hlavně nejezdila na dovolenou v situaci, ksy si nemůžeš dovolit být par měsíců bez práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to kvůli psovi nepojedeš ještě třeba 3 roky na dovolenou?
Určitě bych se práce nevzdávala. A s kamarády bych za těchto okolností nikam nejela, jen se svou rodinou
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak byste řešili tuto situaci vy?
Každý rok jezdíme s přáteli na dovolenou. My s dětma (puberťáci) a oni již sami. Vždy pracně vybíráme hotel, který by vyhovoval jak jim, tak i nám. Vybíráme vždy na fist minute, aby byla místa pro tolik lidí. Jenže na letošní dovolenou nám život vystavil pár překážek.)
Pak přátelé - ti se stále vyptávají, jak to bude. Rozčarovaně říkají, že kdyby věděli, že pojedou sami, vyberou jiný hotel (což je pravda, řešilo se to na podzim). Už jsem ve stádiu, kdy říkám, že se stornuje jen moje letenka a pobyt a manžel ať frčí s dětma sám.
Manžel stále tlačí s tím, zda dám výpověď. Já do evidence nechci jít. Navíc za 45 % platu by to nebyla žádná hitparáda. Hledám místo v administrativě + podobné profese. Tam je vždy velký přetlak. Není záruka, že místo najdu.
Přátelům říkám, že nemám křišťálovou kouli a nemohla jsem předvídat vývoj událostí. Finančně si nemůžeme dovolit, abych zůstala delší dobu doma. Což přátelé moc nechápou, protože kamarádka je přes rok doma a odpočívá.