Sekání osmičky a komplikace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.8.24 23:01

Sekání osmičky a komplikace

Ahoj. Prosim o jakoukoliv radu či zkušenost. Ve čtvrtek 1.8 na 9:00 jsem byla na sekání dolní osmičky. Zubař byl dost drsný a neopatrný již při zavedení injence a také při samotném úkonu. Oboje hodně bolelo a to i přes umrtvení. Cítila jsem vše, co dělal a dělal to opravdu rychle, drsně a neopatrně. Po skončení samozřejmě otok a bolesti. Již je to 3,5 dne a stále mám vnitřní otok, také otok rtu zevnitř a pořád mám umrtvené zuby a koutek úst a půl spodního rtu. Nepřijde mi to teda normální a bojím se, že je to následek jeho neopatrnosti. Mohl by mi prosím někdo poradit než po víkendu zavolám své zubařce? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3871
3.8.24 23:53

Je to rok zpět a mela jsem taky komplikace. Nakonec po týdnu atb kvuli infekci a trvalo to urcite dva tydny než se rána zahojila… mozna dyl. Moudraky jsou osemetny…pockej do pondělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1743
4.8.24 06:28

Minimalne týden jsem byla po moudráku na Ibalginech a to šel klasicky, polovylezlý, ven.

Vysekání zubu moudrosti z dásně je poměrně fyzicky náročný výkon pro chlapa, žádná piplačka, ženy to moc nedělají.

Jinak příště si řekni, ať ti přidá anestezii, neměla jsi mlčet, že to cítíš. Mne daval zubar čep na implantát, kdy se vrtá do kosti a když jsem si postěžovala, že to bolí, tak mi připíchnul anestezii. Ale o tom tě měl předem poučit.

Důležité, ze ti tam nic nenechal, žádné úlomky kosti, to by ti začlo hnisat a tělo by se to snažilo dostat ven. Takze Brufen, ledovat a tekutá strava, foukám ať rychle srůstáš :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.24 06:59

A co to znamená sekat osmičky, mně horní i dolní moudrak zubař vytrhl, u spodního mu tam zůstal přelomený kořínek a vytáhl ho následně…

• Citovat
  • Upravit
1743
4.8.24 07:03
@Anonymní píše: Více

Když ji mas ještě nevylezlou v dásni a ta tlačí na ostatní zuby nebo roste/leží blbě musí se dáseň rozříznout a zub chirurgicky dlátem vyseknout/odstranit.
Mmch na tvůj příspěvek není vhodný anonym.

Příspěvek upraven 04.08.24 v 08:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64854
4.8.24 07:11
@Heduš Homolková píše: Více

Proc by ten prispevek nebyl vhodny. Navic se zmenila pravidla, muzes si davst anonymy jak chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1743
4.8.24 07:14
@vokishka píše: Více

Aha, to jsem netusila, dekuji za info. :palec: Ja si prave cerstve pročitala pravidla diskusi, ale je to dlouhé a jeste tam jsou rozkliky a měla jsem ze anonym se dava na citliva témata a pri zakládání diskusi. Dekuji za info. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
4.8.24 07:17

Taky mi osmička ležela a tak mi to vyndaval chirurg. Otok huby jsem měla asi tejden, otevřít pusu jsem nemohla asi 3, skoro 4 týdny, stehy vypadaly za 6-8 týdnů. Leduj si to vnitřně zmrzlinou, na otok doporučuji aescin teva. A fakt na to nekousat. Dlouho. Kousat na druhý straně. Buď opatrná ať se nebouchneš do čelisti, mohla by sis jí zlomit. Jinak neuvěřitelně mě bolela na injekce a to byl doktor moc super. Ale musi ji zapichnout hluboko a jeste tam s ni rejdil… Pak uz jen tlak, praskani, cvakani ale bolest ne…

Jinak pokud máš stále umrtvené zuby, rty tak zubaře který výkon dělal kontaktuj, napíše ti recept na prášky. Na to tě měl ale upozornit, že tady riziko je.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.24 07:47

@Asta135 díky. Mě to právě bolelo i po ty injekci no, ale přisuzovala jsem to tomu, že to dělal neopatrně. V pondělí mu tedy zavolám, bohužel mě nijak nepoučil 😏

• Citovat
  • Upravit
21890
4.8.24 07:49

Co myslis tim neopatrne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22798
4.8.24 07:59
@Heduš Homolková píše: Více

Anonym mít může, jen je to v tomto případě asi zbytečně, není to nic „osobního“

Každopádně já to měla přesně tak, 2 osmičky jsem měla pod dásní, rostly křivě, takže rozříznout, vysekat a bylo to asi na hodinu, když mi ten jeden zub ukazoval, ty kořeny byly jak chobotnice všemi směry. Ale musím říct, že jsem to necítila, jen ty zvuky a tahání :roll:
Preventivně jsem dostala atb a do pár dní úplně v pohodě, bez komplikací, bolesti.

Určitě se s lékařem zítra porad, já byla i na kontrole jak to vypadá a to nebyl ani můj lékař, ale lékař z nemocnice na Karláku. Byl skvělej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1743
4.8.24 08:02

@lucynka25 děkuji, ja prave z jiného webu poučena nedávat anonym tam, kde to není nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
4.8.24 08:36

Hele je to živá ráda a on ten zub, alespoň v mém případě, musel prasknout, vyndat na části a pak mi ještě odvrtával kořen a dokonce musel kus nechat, protože by jinak poškodil nějaký velký nerv. Takže pokud to nebylo dostatečně umrtvené, je jasný, že je to bolestivé. Ale to jsi měla říct, on by ti připíchl. Každopádně poučit tě měl. Já přišla do ordinace, doktor koukl na rtg, řekl mi postup a poučil mě. Řekl mi, že spodní 8 jsou blbý a blbě se hojí. Že je 50/50 zda budu mít nějakou komplikaci. A pak začal jmenovat rizika - zánět, uržený stehy, necitlivost kterou máš ty, riziko zlomení té čelisti při ráně od dítěte třeba. Dávej pozor ať nespadneš. A pak mě poučil ohledně toho, jak mi nepůjde otevřít pusa, že po týdnu mám začit cvičit to otvírání. Kdyby byla jakákoli komplikace, speciálně otok tvající dýl než týden nebo otok se zvětšující, necitlivost kterou máš ty, mám mu zavolat. Takže bych určitě volala přímo tomu chirurgovi a napsala bych pak recenzi, že tě nepoučil… Je to dost zásadní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.24 09:28

@Asta135 já si právě nemyslím, že to bylo málo umrtvené, jelikož jsem necítila ucho, jazyk ani krk. Každopádně moc díky za radu, určitě mu zavolám.

• Citovat
  • Upravit
Asta135
4.8.24 11:16

Kdyby to bylo dost, necítila bys ani řezničinu. Ona je to řezničina v každým případě. Já citila, jak mi tam vrtá tím dlátem nebo co to bylo, jak tam dloube. Ale nebyla to bolest, byl to prostě nepříjemný tlak jak to musel rvát silou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.