Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem 5+3 dle app, ale mam cyklus 30 dní a ovulaci asi až v druhé polovině cyklu, takže teoreticky mohu být méně než 5+3. Volala jsem si k doktorovi a sestra me objednala hned na příští týden to bych byla 6+3. Každopádně me to přijde brzo. Čtvrt roku zpátky jsem byla těhotná šla jsem někdy okolo 6 týdne ještě nebylo srdíčko, pak teda za 14 dní bylo ale me to hodně vystresovalo. A stejně to nakonec nedopadlo a bylo ZT. Tak jsem se teď objednala až na 16.9 čili to budu 8+2. Myslíte ze je to ok? Nemam žádné potíže ani nic. Kdybych měla půjdu dřív ale věřím ze to bude dobré.
Ve 4. těhotenství mě gynekolog pozval na prohlídku na 8 + 3, předtím měl dovolenou. Miminko bylo o 8 dní starší, čili jsme tam šla 9 + 4. Screening se stihnul, i když bylo náročnější sehnat termín. Vše bylo v pořádku. Držím palce.
S prvnim jsem sla uplne zbytecne moc brzy, nebyla srdecni akce jeste dalsich 14 dni a zbytecne stresy. S druhym a tretim jsem sla po zkusenostech az v 9.tt a uplne v pohode. Aspon bylo vse jasne.
Já byla až v 10 tt
(vánoce a moje prac. vytížení, tak to prostě dřív nevyšlo). Na utz tedy bylo překvápko v podobě dvojčat, vše dopadlo dobře, dvojčatům je dnes už 12 let ![]()
Myslim, ze takto je to idealni. Aspon bude vse vic hezky videt. Priste to mam v planu taky tak udelat ![]()
Jo já šla až v 11. tt (protože Covid období a já měla rýmu zrovna) a taky se nic nestalo. I 1. screening jsem ok stihla.
Sestra mě objednala na 7+5 (podle MS) a zpětně jsem ráda. Čekání do první kontroly bylo dlouhé, ale vše už bylo krásně vidět. 9+5 jsem šla na druhou kontrolu, dostala průkazku a žádanku na screening, tam mě objednali za tři týdny 13+2. Jsem ráda, že jsem nemusela chodit opakovaně po týdnu a stresovat se tím, že není srdeční akce apod. V dalším těhotenství také budu chtít jít v 8., 9. týdnu.
Na mě by to bylo pozdě, ale když ty s tím jsi ok, tak proč ne.
Holky tak nakonec jdu o týden dříve čili v osmém týdnu. Nedalo mi to ![]()