Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Úplně v pohodě, šla bych taky s druhým tak, kdyby mě nehonil hystericky partner. Pak jsem tam byla zbytečně 2× navíc pac se každý týden vyhlížela srdeční akce
Známá šla na první kontrolu až ve 4. měsíci. Nevšimla si, že nemá měsíčky a neřešila to a pak z toho byl nečekaný dárek.🤣
@Sara562 píše: Více
Pokud byla ovulace pozdeji, muzes byt o tyden mene a na hrane se srdickem, tak hlavne klid.
Gratuluji ![]()
Ja v 10., mela jsem hrozny strach jit driv, ze to nedopadne kvuli predchozi spatne zkusenosti. Tesit jsem se zacala trosku po prvnim a vic az po druhem velkem screeningu.
@Andyss to já mam právě taky. Takže jsi šla až v 10tt, čili 9+ něco? To take není špatné. Měla jsem to nechat na ten devátý týden.
S prvním jsem byla dříve a jen jsem se pak bála, protože nebyla vidět srdeční akce. Druhé zase nebylo vidět vůbec a už jsem se bála mimoděložního, a za dva další týdny bylo u obou vše v pořádku.
@Sara562 V čem by mělo být špatně jít v 9+ tt?
Pokud se to má podělat, tak to bude na prd tak jako tak … Akorát nebudeš mít strach kvůli srdíčku, atd… To záleží jak to máš nastavené. Já šla nakonec až v tom 11 tt a taky to ničemu nevadilo. Proč by mělo?
Máte pravdu holky, kašlu na to nebudu se stresovat půjdu až v tom 9 týdnu 16.9
@nuklear90 píše: Více
Já jsem s prvním šla hned po zjištění těhotenství (někdy v 6. tt) a byla jsem šťastná, že vidím tečku. Nebyla jsem vůbec nervózní kvůli srdíčku.
@Snopy123 píše: Více
Jedině v tom, že by se nemusel stihnout screening.
Příspěvek upraven 30.08.25 v 11:40
@Janča6 Stihla jsem ho. Normálně jsem tam mela zavolat a říct, že jde o pozdní zjištění a vzali mě hned.
@Janča6 píše: Více
Já se objednávala na screening až v 10. týdnu, dřív doktor žádanku neposlal. První kontrola 7+5, potvrzení těhotenství, vyloučení mimoděložního, druhá kontrola 9+6, vydání průkazky a žádanka na screening. Objednali mě za tři týdny a 13+1 (nakonec podle UTZ 13+2), původně mě chtěli objednat o dva dny dřív, ale to jsem se nemohla uvolnit z práce. Vše se v pohodě stihlo. Myslím si, že měsíc na objednání je u screeningu dostatečný. Může se dělat až do 13+6.