Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
dnes jsem byla u doktorky s malou, protože od pondělka měla večer teplotku, dávala jsem panadol baby, včera nic, ale do rána měla na zádíčkách a hlavičce pupínky a na břiše a krku takový červený fleky vlitý do sebe, tak jsem tam ráno mazala, aby jsme nelítaly o vánocích na pohotovost, myslela jsem, že je to zub, protože má dásničku nalitou a je taková protivná atd. Doktorka mi řekla, že je to asi šestá nemoc, nic mi na to nedala, jen kdyby byly teploty tak nurofen, nemáte s tím někdo zkušenost, źa jak dlouho to asi zmizí a co stím.
Moc děkuji za odpovědi Markéta + Terezka
My jsme tím zatím neprošly, ale hodně dětí z deníčků, co jsem četla, tak ano…průběh je zhruba následující: 3 dny horečky (i 40st), pak horečky ustanou a mimčo se osype (na různých místech) a cca za 3 dny (jestli se nepletu) to zas bývá pryč. Nic se na to nedává, opravdu jen antipyretika.
Přeji ,aby to brzy bylo pryč
Gabča a Bára
Ahojky Mareto,
my si tím teď procházíme. Opravdu se na to nic nepředepisuje. Horečky jsou cca 3 dny, celkem i vysoké, Beru měla 39,2 a čtvrtý den horečka ustoupila a Beru se osypala. Přesně to jsou takové pupínky, které přecházejí do fleků. Jak to přišlo, tak to zase odejde. Měl to i starší syn, když mu bylo 7 měsíců. Berunce je teď 9, takže první nemoc máme za sebou ![]()
Při horečkách jsem po 4 hodinách střídala Nurofen s paralenovými čípky a při teplotě nad 39 mi dr. na pohotovosti předepsala Diazepam - čtvrtku, aby se předešlo křečím.
Zatím papa Veronika Adámeka a Berunka Ema (VABE)
šestá dětská nemoc
Exantema subitum
Příčiny:
Příznaky:
Průběh:
Léčba:
Kdy volat lékaře:
zpět na obsah zpět na úvodní stranu
to jsme nasla na netu ![]()
Prave jsme dostaly daignozu Sesta nemoc
Ahoj, Kuba taky právě prodělává 6. nemoc a potřebovala bych vědět, jestli mám léky srážet horečku/teplotu permanentně po 6-ti hodinách, jak píšou v návodu, nebo když má třeba pod 38 stupňů tak to nechat být. Tyhle otázky mě vždycky napadnou až když od Dr. odejdeme ![]()
Ahoj. Pokud nemá nad 38°C (v konečníku nad 38,5°C), tak bych nic nedala, při takové teplotě se tělo lépe vypořádává s nemocí, teplota nad těch 38°C už tělo spíš vysiluje, proto se má srážet. Pokud by se horečka držela vysoko i po těch 6hodinových intervalech, dá se střídat Panadol a Nurofen po 4h.
Ahojky
Pokud má prcek teplotu 38 a méně, tak to nech být a teplotu nijak nesrážej. Tělo si takto vytváří protilátky. Jen ať hodně pije a dát mu vzdušné a lehké oblečení (ať se ještě více nepřehřívá). Na noc bych mu ale preventivně čípek či sirup dala, pokud se bude pohybovat nad 37,5 ![]()
Dajdula píše:
Ahoj, Kuba taky právě prodělává 6. nemoc a potřebovala bych vědět, jestli mám léky srážet horečku/teplotu permanentně po 6-ti hodinách, jak píšou v návodu, nebo když má třeba pod 38 stupňů tak to nechat být. Tyhle otázky mě vždycky napadnou až když od Dr. odejdeme
Holky děkuju moc. Poprvé je nemocný a já jsem z toho trošku vyplesklá ![]()
Ahojky, tiez sme to prave tento tyzden prekonali, mali sme i 39.8, ale ked je to do 38, urcite by som nedavala. Drzime palceky!!
A holky, trvalo vám to někomu déle jak 3 dny? A stalo se někomu, že se prcek neosypal? Kuba už trpí 4 dny a pořád po pupínkách ani vidu ani slechu a teplotu má pořád i když nižší. Přitom podle všech příznaků je to 6. nemoc jak vyšitá.
Ahoj holky,
chtěla bych vás poprosit o radu.
Malá měla 3 dny horečky až 39.5. V sobotu horečky ustoupily a včera navečeru se jí objevily na čele a tváři takové červené flíčky. Myslíte, že by to mohla být šestá nemoc?
Byl jsem s malou v pátek u Dr. a ta mi řekla, že to je chřipka, že má trochu zarudlý krk.
NEvím co si mám myslet ![]()
Předem děkuji za odpovědi ![]()
M-a-j-a píše:
Ahoj holky,
chtěla bych vás poprosit o radu.
Malá měla 3 dny horečky až 39.5. V sobotu horečky ustoupily a včera navečeru se jí objevily na čele a tváři takové červené flíčky. Myslíte, že by to mohla být šestá nemoc?
Byl jsem s malou v pátek u Dr. a ta mi řekla, že to je chřipka, že má trochu zarudlý krk.
NEvím co si mám mysletPředem děkuji za odpovědi
Myslím , že mohla. Mám deseti měsíční dvojky a jedna měla teplotu 38,5 a osypala se celá a druhá měla 40 přesně a osypala se jenom na obličeji a krku a byla to šestá nemoc u obou…
peggy děkuji. Mě jen nejde do hlavy, že to není taková krupička jak všude píšou. jsou to jen takové červené flíčky.
Já jsem byla s tou druhou i na pohotovosti, protože ta 40tka mně fakt vyděsila a primářka říkala, že to jsou takový jakoby slitý červený flíčky…
Já jsem myslela, že už taky pojedu, když měla 39,5, ale naštěstí jsme to srazili. No tak snad jí ta vyrážka brzy zmizí ![]()