Šestá nemoc

53
23.12.05 16:15

Šestá nemoc

Ahoj,
dnes jsem byla u doktorky s malou, protože od pondělka měla večer teplotku, dávala jsem panadol baby, včera nic, ale do rána měla na zádíčkách a hlavičce pupínky a na břiše a krku takový červený fleky vlitý do sebe, tak jsem tam ráno mazala, aby jsme nelítaly o vánocích na pohotovost, myslela jsem, že je to zub, protože má dásničku nalitou a je taková protivná atd. Doktorka mi řekla, že je to asi šestá nemoc, nic mi na to nedala, jen kdyby byly teploty tak nurofen, nemáte s tím někdo zkušenost, źa jak dlouho to asi zmizí a co stím.
Moc děkuji za odpovědi Markéta + Terezka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
23.12.05 16:45

My jsme tím zatím neprošly, ale hodně dětí z deníčků, co jsem četla, tak ano…průběh je zhruba následující: 3 dny horečky (i 40st), pak horečky ustanou a mimčo se osype (na různých místech) a cca za 3 dny (jestli se nepletu) to zas bývá pryč. Nic se na to nedává, opravdu jen antipyretika.
Přeji ,aby to brzy bylo pryč
Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
23.12.05 18:05

Šestá nemoc

Ahojky Mareto,

my si tím teď procházíme. Opravdu se na to nic nepředepisuje. Horečky jsou cca 3 dny, celkem i vysoké, Beru měla 39,2 a čtvrtý den horečka ustoupila a Beru se osypala. Přesně to jsou takové pupínky, které přecházejí do fleků. Jak to přišlo, tak to zase odejde. Měl to i starší syn, když mu bylo 7 měsíců. Berunce je teď 9, takže první nemoc máme za sebou :D
Při horečkách jsem po 4 hodinách střídala Nurofen s paralenovými čípky a při teplotě nad 39 mi dr. na pohotovosti předepsala Diazepam - čtvrtku, aby se předešlo křečím.

Zatím papa Veronika Adámeka a Berunka Ema (VABE)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
23.2.06 12:49

šestá dětská nemoc

šestá dětská nemoc
Exantema subitum

• je relativně časté virové onemocnění
  • postihuje převážně kojence a batolata

Příčiny:

• virové onemocnění

Příznaky:

• děti mají obvykle 3 dny vysoké teploty
  • někdy až kolem 39 st
  • někdy k tomu mohou mít lehkou rýmu
  • pokašlávat
  • mohou být mrzutější
  • po 3 dnech drobná, světle růžová vyrážka

Průběh:

• při vyšetření u nich krom lehkého zánětu nosohltanu nebývají žádné příznaky závažnějšího onemocnění patrné
  • po 3 dnech dochází k poklesu teploty
  • současně se objevuje drobná, světle růžová vyrážka převážně na těle
  • vyrážka se postupně stěhuje i na končetiny
  • vyrážka během asi 2 dnů sama ustupuje
  • tím celé onemocnění končí

Léčba:

• srážení teploty v první fázi nemoci bežně dostupnými antipyretiky (paracetamol, Brufen)
  • případně zábaly
  • nakažlivost není velká, u staršího dítěte nebo dospělého může stejný virus způsobit třeba jen lehčí zánět nosohltanu

Kdy volat lékaře:

• má vysokou horečku
  • neklesá horečka
  • vždyu dítěte mladšího 1 rok

zpět na obsah zpět na úvodní stranu

to jsme nasla na netu :wink:
Prave jsme dostaly daignozu Sesta nemoc :? ****

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
4.4.11 14:51

Ahoj, Kuba taky právě prodělává 6. nemoc a potřebovala bych vědět, jestli mám léky srážet horečku/teplotu permanentně po 6-ti hodinách, jak píšou v návodu, nebo když má třeba pod 38 stupňů tak to nechat být. Tyhle otázky mě vždycky napadnou až když od Dr. odejdeme :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.4.11 15:04

Ahoj. Pokud nemá nad 38°C (v konečníku nad 38,5°C), tak bych nic nedala, při takové teplotě se tělo lépe vypořádává s nemocí, teplota nad těch 38°C už tělo spíš vysiluje, proto se má srážet. Pokud by se horečka držela vysoko i po těch 6hodinových intervalech, dá se střídat Panadol a Nurofen po 4h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
4.4.11 15:08

Ahojky :-) Pokud má prcek teplotu 38 a méně, tak to nech být a teplotu nijak nesrážej. Tělo si takto vytváří protilátky. Jen ať hodně pije a dát mu vzdušné a lehké oblečení (ať se ještě více nepřehřívá). Na noc bych mu ale preventivně čípek či sirup dala, pokud se bude pohybovat nad 37,5 :mavam:

Dajdula píše:
Ahoj, Kuba taky právě prodělává 6. nemoc a potřebovala bych vědět, jestli mám léky srážet horečku/teplotu permanentně po 6-ti hodinách, jak píšou v návodu, nebo když má třeba pod 38 stupňů tak to nechat být. Tyhle otázky mě vždycky napadnou až když od Dr. odejdeme :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
4.4.11 15:11

Holky děkuju moc. Poprvé je nemocný a já jsem z toho trošku vyplesklá :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
4.4.11 21:09

Ahojky, tiez sme to prave tento tyzden prekonali, mali sme i 39.8, ale ked je to do 38, urcite by som nedavala. Drzime palceky!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
5.4.11 09:51

A holky, trvalo vám to někomu déle jak 3 dny? A stalo se někomu, že se prcek neosypal? Kuba už trpí 4 dny a pořád po pupínkách ani vidu ani slechu a teplotu má pořád i když nižší. Přitom podle všech příznaků je to 6. nemoc jak vyšitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
30.5.11 10:55

Ahoj holky,
chtěla bych vás poprosit o radu.
Malá měla 3 dny horečky až 39.5. V sobotu horečky ustoupily a včera navečeru se jí objevily na čele a tváři takové červené flíčky. Myslíte, že by to mohla být šestá nemoc?
Byl jsem s malou v pátek u Dr. a ta mi řekla, že to je chřipka, že má trochu zarudlý krk.
NEvím co si mám myslet :nevim:

Předem děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
30.5.11 11:02
M-a-j-a píše:
Ahoj holky,
chtěla bych vás poprosit o radu.
Malá měla 3 dny horečky až 39.5. V sobotu horečky ustoupily a včera navečeru se jí objevily na čele a tváři takové červené flíčky. Myslíte, že by to mohla být šestá nemoc?
Byl jsem s malou v pátek u Dr. a ta mi řekla, že to je chřipka, že má trochu zarudlý krk.
NEvím co si mám myslet :nevim:Předem děkuji za odpovědi :kytka:

Myslím , že mohla. Mám deseti měsíční dvojky a jedna měla teplotu 38,5 a osypala se celá a druhá měla 40 přesně a osypala se jenom na obličeji a krku a byla to šestá nemoc u obou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
30.5.11 11:03

peggy děkuji. Mě jen nejde do hlavy, že to není taková krupička jak všude píšou. jsou to jen takové červené flíčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
30.5.11 11:05

Já jsem byla s tou druhou i na pohotovosti, protože ta 40tka mně fakt vyděsila a primářka říkala, že to jsou takový jakoby slitý červený flíčky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
30.5.11 11:14

Já jsem myslela, že už taky pojedu, když měla 39,5, ale naštěstí jsme to srazili. No tak snad jí ta vyrážka brzy zmizí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí