Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@MarieOVMUC píše:
Moje malá se osype někdy i při ryme, někdy ze zubů někdy teplem někdy po ovoci.. prostě tělo není stroj.
Fakt při rýmě? Syn má k 5.roku a právě nikdy se neosypal, neměl snad ani 5.či 6.nemoc. Tak mě to tak napadlo.
6. dětská nemoc to určitě není - měli jsme ji před 2 měsíci a horečky 40 a více po dobu 4 dnů a 5 den bez teploty a osypaný po další 3 dny…
@Osmanka dcerka je trošku citlivější, první rok nesměla ani kravske mlíko v mém mateřském nebo jen tak.
Ahoj holky, už tu bylo hodně řečeno, ale stejně se zeptám. Malá 15 měs. měla 3 dny vysoké horečky 38-39 stupňů, včera už byla bez horečky a dneska jsem si všimla že má takové světle pupínky na bříšku a na zádech + pár na ručičkách. Horečku jsem přisuzovala zubům, zrovna se dva vyklubaly, a ty pupínky jsem myslela nejdřív že to jsou potničky, pak mě napadla ta šestá nemoc.
Jestli jsem to dobře pochopila, tak se to vlastně nijak neřeší? K doktorovi nemusíme? A jak moc a dlouho je to infekční?
Infekční je při horečkách.. pak už vesměs dobrý.. vyrážka se ztratí za dva tři dny. A jinak ano, k Dr nemusíš, pokud je v klidu ![]()
@martina.se píše:
Infekční je při horečkách.. pak už vesměs dobrý.. vyrážka se ztratí za dva tři dny. A jinak ano, k Dr nemusíš, pokud je v klidu
O. k. díky za info ![]()