Jak jste ho snášely šestinedělí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.10.20 08:02

Končí mi šestinedělí

Končí mi šestinedělí. Asi 4 týdny jsem krvácela, pak špinila s občasným krvácením a to až do teď. Je to normální? :think: Jinak mě pořád dost bolí nástřih, to jsem si myslela že se za těch 6 týdnů zahojí. K doktorovi na prohlídku mám jít hned teď jak šestinedělí skončí? MS přijde kdy? A jak jste to měli se sexem po šestinedělí? Já si to teď teda vůbec nedokážu představit. A jakou nejlíp zvolit antikoncepci když bych chtěla cca do 2let otěhotnět? HA se bojím že mi zas rozhodí cyklus ale je to asi nejjednodušší… Asi hodně otázek, vím :D třeba mi někdo poradí

• Citovat
  • Upravit
209
31.10.20 08:09

Ahoj, tak ja nastrih nemela, ale byla jsem roztrhana jak blazen, sita ja zevnitr tak z venku a hojilo se to pomalu pul roku.. po sestinedeli jsme zkusili sex, ale jen opatrne a nebylo to ono.. ja si to vůbec neuzivala.. opravdu poteseni ze sexu jsem mela az po pul roce.. ms prisla az nekdy po roce jelikoz jsem kojila a to kojeni mi to proste brzdilo, vubec mi to nevadilo :lol:
ha neuzivam a o dite se nesnazime, chceme casem, ted je malemu 17 mesicu a zadnou,,nehodu,, jsme zatim nemeli, ale pouzivame obcas kondom.. snad jsem ti trochu pomohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
31.10.20 08:10

Jo a siti citim obcas i ted, i vpich od injekce, kterou jsem dostala pred porodem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
31.10.20 08:30

Každá to asi bude mít jinak, já třeba o nástřihu nevěděla od chvíle, co mi vypadl poslední steh, což bylo za zhruba 2 týdny. Mojí sestru občas zlobí ještě teď a to je její dceři 6. Ale než se ségře nástřih zahojil, trvalo to zhruba půl roku. S menstruací to taky má každá jinak, mě přišla za dva týdny po skončení šestinedělí jak u syna, kterého jsem kojila, tak u dcery, kterou jsem byla nucena odstavit už v porodnici. Ségře přišla až po dvou letech, protože do té doby skoro výhradně kojila. Jinak sex byl v pohodě až když jsem nekojila, takže u syna po čtyřech měsících a u dcery hned po šestinedělí. Mezi dětmi jsme se chránili jenom prerušováním, protože jsme stejně chtěli druhé, takže kdyby se náhodou zadařilo dřív, tak by nám to nevadilo. Po druhém porodu jsme k tomu přidali krém phrarmatex a když jsme došli k závěru, že další dítě už opravdu nechceme. Tak šel manžel na vasektomii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.20 08:46

Já krvácela skoro sedm týdnů, u doktora jsem byla po těch cca sedmi týdnech. Však si tam zavolej a oni ti řeknou. Jak dlouho mě bolelo šití už nevím. Sex jsme s manželem měli po necelých deseti týdnech. Dodržovala jsem ještě šestinedělí po revizi, kterou mi dělali necelý měsíc po porodu. Pokud tě to bolí a nedovedeš si to představit, tak se do toho hrnout nemusíš, že jo. Není žádná povinnost na to skočit, hned jak šestinedělí skončí. Jako ochranu jsme používali kondom. A kdy dostaneš menstruaci, je hrozně individuální. Já ji dostala asi dva měsíce po úplném ukončení kojení.

Anonym z důvodu pro mě intimních a zdravotních informací.

• Citovat
  • Upravit
1394
31.10.20 08:52
@Anonymní píše:
Končí mi šestinedělí. Asi 4 týdny jsem krvácela, pak špinila s občasným krvácením a to až do teď. Je to normální? :think: Jinak mě pořád dost bolí nástřih, to jsem si myslela že se za těch 6 týdnů zahojí. K doktorovi na prohlídku mám jít hned teď jak šestinedělí skončí? MS přijde kdy? A jak jste to měli se sexem po šestinedělí? Já si to teď teda vůbec nedokážu představit. A jakou nejlíp zvolit antikoncepci když bych chtěla cca do 2let otěhotnět? HA se bojím že mi zas rozhodí cyklus ale je to asi nejjednodušší… Asi hodně otázek, vím :D třeba mi někdo poradí

Já krvácela asi 3 týdny a pak týden nějaký to špinění. Nástřih jsem měla taky ale nebolelo mě to, byla jsem šitá zevnitř i zvenku. Sex? No popravdě řečeno jsem se toho hrozně bála, přítel byl opatrný ale stejně to ze začátku bolelo, postupem času míň a míň. Ale opravdu jsem si to užívala až tak po roce. Nechci tě strašit, můžeš to mít úplně jinak. Jo a antikoncepci jsem brala nějakou speciální co můžeš během kojení, dr. ti určitě pořadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.20 09:03

Rodila jsem podruhe v cervnu, dite melo 4 kg, bez nastrihu, bez epiduralu, porod byl vyvolavany (jednalo se o porod mrtveho ditete ve 41tt), krvacela jsem necele tri tydny, potom prisla MS, nic mi nebylo, treti den po porodu jsem jezdila na kolobezce a sex byl 5 tydnu po porodu a zadny problem.
Pri prvnim to bylo podobne, dite 3,85 kg, nez nastrihu, epiduralu apod., pet dni po porodu jsem normalne sedela a ridila auto, sex byl presne na skonceni sestinedeli a zadny problem.
Preji, at je brz lepe!

• Citovat
  • Upravit
37124
31.10.20 09:35
@Anonymní píše:
Končí mi šestinedělí. Asi 4 týdny jsem krvácela, pak špinila s občasným krvácením a to až do teď. Je to normální? :think: Jinak mě pořád dost bolí nástřih, to jsem si myslela že se za těch 6 týdnů zahojí. K doktorovi na prohlídku mám jít hned teď jak šestinedělí skončí? MS přijde kdy? A jak jste to měli se sexem po šestinedělí? Já si to teď teda vůbec nedokážu představit. A jakou nejlíp zvolit antikoncepci když bych chtěla cca do 2let otěhotnět? HA se bojím že mi zas rozhodí cyklus ale je to asi nejjednodušší… Asi hodně otázek, vím :D třeba mi někdo poradí

Ja po prvním krvacela 2 mesice :roll: siti me bolelo tak tyden. Ms mi po obou porodech prisla, az kdyz sem prestala kojit. Sex v pohode hne dpo sestinedeli. Po druhem porodu sem byla za 2 tydny jako bych nerodila (bez krvaceni), co se tyce bolesti tak sem odchazela ze salu po svych, tam bylo obtezujici akorat prvni tyden bolestive zavinovani delohy. Po obou porodech sem uz po příchodu z porodnice normalne fungovala, chodila na prochazky, nakoupit, po druhem sem tyden po porodu sla i na festak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.20 10:27
@Anonymní píše:

Já měla očistky cca 3 týdny (postupně slábly), pak už jen občasný výtok. V 6. týdnu se mi ale slabě očistky vrátili na další cca 3 týdny, myslela jsem, že přišla MS, ale doktor mi potvrdil, že se jen dočisťuji, že i pauza mezitím bývá normální.

MS přišla při plném kojení cca 3,5 měsíce po porodu.

Nástřih mě nebolel, ale měla jsem veliký hematom a ten mě tlačil.

Sex jsme zkoušeli cca 2 měsíce po porodu, kdy to ještě táhlo a tlačilo. Jak se mi začala stahovat pánev, tak se mi “rozšiřoval” poševní vchod a už to bylo příjemnější. Od cca 4. měsíce po porodu v sexu žádný problém.

Jinak mě doktor objednal na prohlídku hned po šestinedělí, ale to záleží na konkrétním doktorovi. Si zavolej, kdy přesně tě bude chtít vidět.

Pokud jde o HA, tak já jí nasazovat nechci. Druhé dítě chceme začít tvořit cca za rok od prvního s tím, že když nastane “nehoda” a podaří se dřív, tak se zlobit nebudeme. Ale na to se spíš zeptej doktora, údajně ne všechny Ha jsou vhodné při kojení, ale to doktor vědět snad bude 😊

Prosím anonym, moc osobních informací

• Citovat
  • Upravit
14313
31.10.20 11:47

@claire Bylo hrozné :,( byla jsem úplně mimo po psychické stránce. Dite nespalo pořád brečelo. Druhe to samé. Nejhorsi období v mém životě tedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí