Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Miarei píše:alchien píše:Rodiče nejsou, psala jsem, že situace u nás je poněkud složitější a bydlení s přítelem bylo považováno za menší zlo. Víc se rozepisovat nechci
jako prvni by ji meli rodice v 16ti letech zatrhnout bydleni s 30tiletym chlapem, na to ma casu dost…
hmmm tak o to zapeklitejsi situace to je..asi ji rekni ze si vseechno „vyzere“ sama, protoze jinak to vypada ze to budes „dotahovat“ ty…ale pokud se kousne,asi ji to nevymluvis…co promluvit s tim jejim pritelem?
Pettulle píše:
Vezmi ji na víkend k sobě a řekni, že se o vše bude starat ona a že ty budeš jen jako dohled a nic nedělej, jen jí říkej co je špatně a myslím si, že si to rozmyslí a ten její přítel, no taky bych takhle mladý holce ten vztah neschvalovala, ale co se dá dělat že jo, ale aspoň on by mohl mít rozum! Co si promluvit i s ním?
přesně tak bych to taky udělala
![]()
Já se obávám, že tady by pomohl jen samotný přítel…buď že by se s ní rozešel, případně alespoň dostal rozum…je snad dost starej, aby měl dítě se šestnáctkou ![]()
Myslím, že domluvama ani výhrůžkama ji nedonutíš.
Nech jí tajně našít pod kůži takový to pětiletý antikoncepční tělísko…jinak netuším.
Ale zas o dvacet let později bude s dospělým dítkem třeba začínat úplně nový život, nový partner, nové miminko…?
Miarei píše:alchien píše:Rodiče nejsou, psala jsem, že situace u nás je poněkud složitější a bydlení s přítelem bylo považováno za menší zlo. Víc se rozepisovat nechci
jako prvni by ji meli rodice v 16ti letech zatrhnout bydleni s 30tiletym chlapem, na to ma casu dost…
Neznám vaši rodinnou anamnézu, ale fakt bych byla „diplomatická“. Pokud nejsou rodiče, může hledat životní jistoty ve vztahu se starším mužem, v založení vlastní rodiny, v touze mateřskou lásku alespoň dávat (pokud ji postrádá)… Asi taky hodně záleží na tom, jak na tebe dá. Bere tě jako starší sestru, kamarádku, supluješ „mámu“?
Co to vzít přes toho chlapa? Aspoň ten by mohl mít rozum.
Že by si tvůj a ten její zašli na pivo a ten tvůj to s ním probral?
A co když chce dítě ten přítel?
Přece jen, skoro ve 30 už by na to mohl mít nárok. Já bych si zkusila promluvit s ním.
jizvíková píše:
jo a pust ji vdeo s porodem, to taky zabira
ale to video z porodu není blbý nápad…případně se domluv s nějakou kámoškou a pořádně před ní rozeberte všechny ty hnusný a ponižující věci, co se porodu a pobytu v porodnici týkají…
ale jestli jí to draplo…tak nevím.
Tady máš odkaz na náký porody http://www.chytrazena.cz/…eu-1033.html
jizvíková píše:
jo a pust ji vdeo s porodem, to taky zabira
nezabralo
nejdřív se chechtala a odvracela, že na cizí pí.. koukat nebude, pak to s ní ani nehlo, ale udělám ještě jedno promítání ![]()
s přítelem si hodlám promluvit, myslím,že on má rozumu dost
Miarei píše:jizvíková píše:
jo a pust ji vdeo s porodem, to taky zabiranezabralo
s přítelem si hodlám promluvit, myslím,že on má rozumu dostnejdřív se chechtala a odvracela, že na cizí pí.. koukat nebude, pak to s ní ani nehlo, ale udělám ještě jedno promítání
Hele a svěřila se ti s nějakými „rozumnými“ důvody, které ji k tomu vedou?
Jako pokud po ní vystartuješ, že je úplně padlá na hlavu, že ať s tvou podporou nepočítá a ještě jí budeš dělat kázání či instruktážní videa, tak se asi nedostaneš k podstatě věci. (nic ve zlým) Pokud by se ti svěřila, tak by se s tím snad dalo „lépe pracovat“.
Mio Jo ja se taky videum s porodem usmivala, dokud sem nemela v brise cosi, co se hejba a bude to chtit ven, a bude to chtit ven presne stejne jako na tom videu ![]()
Co poradit
Posli ji k nam, roztomilejsi vychovny prostredky nenajdes. Jenze ty previti by zrovna byli hodny
Promluvit s pritelem a doufat, ze se ji do rijna rozsviti v lebce.
By mi trefil šlak, Co takhe finanšní situace, vždyť nedostane ani mateřskou, teĎ ještě když snížili RD. Mně je 24, jsem studentka, v září,když jsem zjistila, že jsem těhu, mně málem odvezli,nevěděla jsem co si počít, nakonec jsemse rozhodla, že 24 už není zase taková hrůza na mateřství a když v lednu snížili ty dávky, myslela jsem, že omdlím nanovo, dva dny jsem brečela,a vůbec nevěděla jak to v květnu zvládnu.Teď už jsem to tedy nějak vyřešila, máme šikovnou paní na ospodu, ale stejně v16.letech dobrovolně chtít dítě, bez příjmu atd…neřeknu, kdyby do toho vlítla a přemýšlela co teď, ale takhle.....
Wiollo říkám si jaký je rozumný důvod pro pořízení dítěte ![]()
IMI pozvu ji na hromadnou oslavu narozenin v březnu (cca 5 ročních dětí), kde bude dělat hlavní chůvu ![]()
Zítra ji zkusím navrhnout, at si udělá z legrace malý tréning a nařídí si mobila na vztávání každé dvě hodiny, pokaždé když vstane at jde do kuchyně, napíše čas a pak jde zase spát. Zádné spaní přes den, žádné dlouhé spaní o víkendu.Týden by mohl stačit
Gladys píše:
Angu, nebudeš ještě dlouho tetička?
No, když má Samík horší období, tak to vypadá, že ani ne
Když má lepší, tak se prý čeká jenom na nás, až vypadnem
Čoveče, ale možná z druhé strany to přijde - prý je narození naplánováno na 26.6.2012 (nebo tak nějak)
![]()