16 letá sestra chce dítě – jak rozmluvit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
1.2.11 15:43

Angu, nebudeš ještě dlouho tetička? :mrgreen:

Též mě napadlo, co zas běží za mimitrhák, co se pamatuju, tak když šel film o prasátku Babe, v USA se po pár měsících přemnožili mírně odrostlá růžová prasátka, které někdo „pustil na svobodu“ :-(

Ale k tématu, čím horší jí to budeš líčit, tím větší pro některé jedince motivace, jako já to zvládnu, já to všem natřu…
Normálně bych jí řekla, že jsem ráda, že jsem měla děti až tehdy, kdy je mám, že jsem si vyzkoušela práci, vím do čeho půjdu, až jednou mateřská skončí, užila jsem si klídek, nudu, myšlení jen na sebe, dostala jsem čas sama dospět, změnit se… Možná jí to přijde z tvé strany jako machrování, tak jí ukaž upřímné emoce a důvody, kvůli kterým jsi dítě neměla v 17 ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
1.2.11 15:45

sestra má přítele, bydlí spolu v našem baráku (barák patří mě, sourozencům a strýci). Přítel je o 13let starší. Nejdřív jsem se vztahem nesouhlasila, ale co člověk zmůže. Naše rodinná situace nebyla zrovna nejjednodušší.
Přítel je sice zaměstnán, ale nedělá na smlouvu, takže žádná záruka a finančně to taky není žádná sláva.

Navíc jsem řekla sestře, že jestli to udělá, tak já se k ní neznám a ztrácí ve mě podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
1.2.11 15:48

No tak pokud spolu bydlíte v jednom baráku, tak bych jí strčila dítě na víkend, i dýl.. kdyby se něco dělo, jsi poblíž :mrgreen:
Ono jí to přejde, mě je 30 a když mi dali synovce na 7 hodin hlídat, tak jsem přemýšlela, jestli si radši nepořídím další kočku :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
1.2.11 15:50

nene, ve stejném baráku ne. Jsem to špatně napsala.
Barák máme na vesnici, kde bydlejí. Já žiji ve městě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.2.11 15:52
Miarei píše:
sestra má přítele, bydlí spolu v našem baráku (barák patří mě, sourozencům a strýci). Přítel je o 13let starší. Nejdřív jsem se vztahem nesouhlasila, ale co člověk zmůže. Naše rodinná situace nebyla zrovna nejjednodušší.
Přítel je sice zaměstnán, ale nedělá na smlouvu, takže žádná záruka a finančně to taky není žádná sláva.Navíc jsem řekla sestře, že jestli to udělá, tak já se k ní neznám a ztrácí ve mě podporu

Tim že jí to budeš zakazovat a tohle říkat jí spíš donutíš k tomu aby to udělala.Udělá to na just aby ti ukázala že to zvládne. :lol: Řekni jí at si dělá co chce,ale at pak nechodí plakat a žebrat o peníze k tobě. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
1.2.11 15:55

Booože, o 13 let starší. Tak to je těžké. Já sama taky v šestnácti začala chodit s klukem o 10 let starším. Zůstala jsem s ním dodnes. Přiznám, choutky na mimčo jsme měli, ale měli jsme i rozum. Nejdříve se zabezpečit, dodělat školu - já tedy jen výučňák a maturitu s vejškou teďka dodělávám dálkově, abych nezakrněla. Je to těžký. Ona si asi moc neuvědomuje, co to je.
Já tedy otěhotněla v osmnácti. To už jsme byli zajištění, po svatbě, chtěli jsme oba. Ale přišla jsem o všechny kamarádky. Všichni si ťukali na čelo.
Já kolikrát padala na hubu, usínala za pochodu. Prostě jsem ještě nebyla na 100% připravená. A i když nelituji, že ty moje andílky mám, teďka už bych asi přemýšlela trošku jinak a tak dva roky bych možná i počkala, abych si trošku „užila“ života - práce, cestování. To s dětmi prvních pár let nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
1.2.11 15:59

Bože, další taková, co si myslí, že ji bude stát živit, bez vzdělání nesežene práci a bez ní bude bez peněz. Co si s ní sednout a spočítat na papír ať vidí, co se musí plati a kolik a kolik budou mít ona a přítel příjem. Myslím, že je to další holka, co si myslí, že mít mimino je super hra s panenkou, co bude dělat až nebude mít peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
1.2.11 16:02

Vezmi ji na víkend k sobě a řekni, že se o vše bude starat ona a že ty budeš jen jako dohled a nic nedělej, jen jí říkej co je špatně a myslím si, že si to rozmyslí a ten její přítel, no taky bych takhle mladý holce ten vztah neschvalovala, ale co se dá dělat že jo, ale aspoň on by mohl mít rozum! Co si promluvit i s ním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
1.2.11 16:21
Kamča.dalmatinka píše: … Řekni jí at si dělá co chce,ale at pak nechodí plakat a žebrat o peníze k tobě. :wink:

Tak tak. Tohle praktikovali naši na mě! :palec: (Dělej si co chceš, ale pak nám nechoď domů brečet!) Fungovalo to výborně. :jazyk: Ta hrůza, že bych si nemohla ani povzdechnout, že bych hned slyšela: „jó holka, co sis navařila, to si sněz! nebo Každý svého štěstí strůjcem…“ :roll:

Ale já byla spíš ten rozumější, uvědomělejší typ. Nevím, jestli to bude fungovat i na takovýhle třeštidlo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15924
1.2.11 16:31

jako prvni by ji meli rodice v 16ti letech zatrhnout bydleni s 30tiletym chlapem, na to ma casu dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
1.2.11 16:46
Miarei píše:
já mám desetiměsíční teroristku, jednou si ji půjčila na odpolko a šlapalo to dobře.
Půjčit malou na víc než den bych si netroufla, ale asi si sem sestru nastěhuji na prázdniny a bude mít i noční

presne tak bych to udelala..nastehuj si ji ted na prazdniny domu a at se stara i v noci..a pak ji vysvetli ze ma jeste aspon 3 roky cas..nebo aspon at si dodela skolu ze pokud chce dite tak to neni panenka ale ze ho musi chtit proto ze mu vsechno obetuje a bude ho milovat coz znamena moct mu doprat a postarat se o nej coz bez skoly pujde tezko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
1.2.11 16:50

sadla by som si so sestrou a spisala mesacne naklady na prcka, plus zakladnu vybavicku.. dala to do rovnice s ich prijmami .. a sama uvidi ze este nedokazu prcka zabezpecit.. pripadne jej vysvetlit ze bude musiet na rodicovsku na 4 roky za almuznu lebo inak sa ta suma nazvat neda.. :-) pripadne dat dieta strazit, pod dohladom :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
1.2.11 16:50

Řekni jí, že pokud bude mít dítě jako neplnletá, jako opatrovník se do její plnoletosti určí nejspíš její rodiče. Třeba si to rozmyslí.

• Citovat
  • Upravit
8911
1.2.11 17:07
Caty píše: Řekni jí, že pokud bude mít dítě jako neplnletá, jako opatrovník se do její plnoletosti určí nejspíš její rodiče. Třeba si to rozmyslí.

Tohle je dobrý, ale obávám se, že tady by se to nechytlo, pokud příteli je 30 let. :nevim:

Miraei - Jinak já bych na všechy pohovory a výchovné pokusy byla dost opatrná. Pokud je sestra do té představy zažraná, tak nebude chtít nic slyšet ani vidět. I to hlídání dětí starší sestře by se muselo udělat chytře a ne jako „převýchovný pokus“ - to se fakt šprajcne. Podala bych jí to tak, že ok, ať si dělá co chce a že jestli si na to opravdu troufá, tak bys byla ráda, kdyby ti dítko pohlídala přes víkend, že si udělát s partnerem „druhé líbánky“. A vzala bych roha…(dítě to určitě přežije).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
1.2.11 17:28
alchien píše:
jako prvni by ji meli rodice v 16ti letech zatrhnout bydleni s 30tiletym chlapem, na to ma casu dost…

Rodiče nejsou, psala jsem, že situace u nás je poněkud složitější a bydlení s přítelem bylo považováno za menší zlo. Víc se rozepisovat nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí