Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer, jdu k vám s delším možná i zmateným příběhem a o pomoc. Mám o 6let starší sestru (30let) má 2 dcery( 2 roky a 5 let)..Tu starší ji vychovala moje mamka protože sestra ji k ní furt cpala ( neměla k ní žádný vztah, ke všemu kolem malé volala mamku ( koupání atd. ani ji nekojila a hrála bedny..A od té doby využívá moji psychicky nemocnou maminku, která se neumí bránit natož říct ne..Sestra je sociální případ a využívá nejen stát, ale také maminčiny slabosti..Tahá z ní furt peníze, když z ní cejtí korunu, tak předhazuje co holky potrebují ( ona jim ani nekoupí boty, protože ví že ji je koupi mamka, protože by nenechala svou vnučku nechat běhat ve školce v botách a bačkůrkách které ji tlačí..Druhý problém je že maminku navštěvuje každý den, někdy ráno i odpoledne se tam nasere ( mamka marodí ) a rodiče nemají čas pro sebe a ty její děti dělají mamce po bytě nehorázný bordel a vše rozbíjejí. Ta malá neumí mluvit nic…Sestra myslí jen na sebe je nepřející, zákeřná, povrchní, a nemá ani selský rozum.. Doma zvládne uvařit jen smažené jídlo, doma má bordel jak v tanku a sedí si u mami, vůbec neumí šetřit výplatu přítele a dávky od státu má na 3 dny pak zastavuje věci, dělá kšefty s fetem a vysává mamku jak finančně tak psychycky, chtěla bych si se sestrou promluvit, ale mamka si to nepřeje. Vubec nevím jak postupovat, nerozumím si s ním jsem pravý opak její osoby ( nikoho nevyužívám naopak pomáhám, umím s penězi, malé nic nechybí, mám pořádek, u mamky jsem 1-2×tydně.. Skusíte mi poradit, nemůžu koukat jak ničí moji mamku je dost nešťastná, psychicky nemocná a je opravdu zlatý člověk co by se pro dětičky roztrhal ????????
Tohle je moc smutné čteni a dekuji za svoji skvelou rodinu, vzdy, kdyz neco takoveho ctu…radu nemam…pokud mamka neudela razny krok… ![]()
Myslím si, že i kdyby sis se sestrou promluvila tak to bude k ničemu, podle toho co popisujes. Musí ji mamka nějak usměrnit. Je to smutný, případ ale jak sestru vychovali tak ji mají
a doplácejí na to chudáci děti a nemocná mamka. Tátu nemáte?
@JancaS84 Sestra byla slušná, hodná holka, než si začala se současným přítelem s kterým je 8let..Tatu máme ten na ni řve že neumí šetřit, ale na vic se nezmůže je hodně měkký ![]()
@Slečna Pekelná
Dokud si to nesrovná máti v hlavěy sestra ji využívat bude. Pomoc rodičů je fajn, ale nesmí být zneužívaná. Tvé mámě to nejspíš vyhovuje, cítí se potřebná. Co bych netolerovala, je kšeft s fetem ![]()
@Russet Mamka se mě právě svěřila že, ji to trápí, ale že neumí říkat ne, a hlavně ty peníze co z ní sestra vytáhne jsou mamky kapesný, jen stačí napsat že dcery nemají snídani
Ty drogy mě taky štvou sestra jezdí Normálně s dětma, koupi to od někoho levně a pak to prodává za vic 😪
@Slečna Pekelná píše:
@Russet Mamka se mě právě svěřila že, ji to trápí, ale že neumí říkat ne, a hlavně ty peníze co z ní sestra vytáhne jsou mamky kapesný, jen stačí napsat že dcery nemají snídaniTy drogy mě taky štvou sestra jezdí Normálně s dětma, koupi to od někoho levně a pak to prodává za vic 😪
Drogy koupí levně, jo? Takovou pohádku vyprávěj jinde
Máma ji tam nemusí mít denně, peníze má nechat třeba u táty. Aby je tak lehce nedala.
@Russet Tak konkrétně ten co jí to prodává levné je jeji kamarád a ona z toho udělá 2nasobek, navrhla jsem mamce ať si peníze schová ke mně, tata by se slitoval a stejně by ji ty peníze dal, já tak měkká nejsem.
@Slečna Pekelná píše:
@Russet Tak konkrétně ten co jí to prodává levné je jeji kamarád a ona z toho udělá 2nasobek, navrhla jsem mamce ať si peníze schová ke mně, tata by se slitoval a stejně by ji ty peníze dal, já tak měkká nejsem.
Tak ona to s něčím smíchá? Opravdu?
@Russet píše:
Tak ona to s něčím smíchá? Opravdu?
2 násobek částky z toho má třeba že drogy koupi za 1000kc a ona z toho má 2000kc. Špatně jsem se vyjádřila. Jsou to malé částky ale i tak je to trestný a ty děti to vidí.
Bežná praxe, nákupní cena drog ve větším množství je vždycky levnější než prodej po dávce. Moje sestra byla závislá na pervitinu, tyhle praktiky znám moc dobře. Dostala se z toho a začala pít a máme s ní dost podobné problémy. Má dvě děti, syna a dceru. Všechno pro děti jí kupuje tchyně + pomáhá jí finančně a naší mámu zase dost využívá na hlídání a schválně si jí zve k sobě protože ví, že jí tam máma uklidí, nakoupí a navaří. Je v insolvenci, ale neustále opilá a má pořád nové telefony, podotýkám, že nikdy nejsou levnější jak za 15 000. Co byla se svým ex, tak to bylo ještě v normě, on má přirozenou autoritu, ale co se rozešli a ona si našla toho šaška co je s ním teď a je to peklo. Furt se tahají někde po klubech, nechává občas i děti (6 a
samotné přes noc doma. Opilý se hádají a sestra už má závažné zdravotní problémy, takže jí děti vidějí omdlévat. Nenadělám nic. Milionkrát jsem chtěla volat sociálku, ale všichni mě pořád prosí ať to nedělám, že se o ně postarají. Takže jí jsem odstřihla a když jsem s mámou tak má zakázáno o ní mluvit, nezvládám to řešit když to nemá konce.
@JancaS84 A co bych jim měla říct? Myslíte že by se na něco z toho co jsem napsala zaměřili? A jde to udání anonymně? Děkuji za rady.
@Anonymní píše:
Bežná praxe, nákupní cena drog ve větším množství je vždycky levnější než prodej po dávce. Moje sestra byla závislá na pervitinu, tyhle praktiky znám moc dobře. Dostala se z toho a začala pít a máme s ní dost podobné problémy. Má dvě děti, syna a dceru. Všechno pro děti jí kupuje tchyně + pomáhá jí finančně a naší mámu zase dost využívá na hlídání a schválně si jí zve k sobě protože ví, že jí tam máma uklidí, nakoupí a navaří. Je v insolvenci, ale neustále opilá a má pořád nové telefony, podotýkám, že nikdy nejsou levnější jak za 15 000. Co byla se svým ex, tak to bylo ještě v normě, on má přirozenou autoritu, ale co se rozešli a ona si našla toho šaška co je s ním teď a je to peklo. Furt se tahají někde po klubech, nechává občas i děti (6 asamotné přes noc doma. Opilý se hádají a sestra už má závažné zdravotní problémy, takže jí děti vidějí omdlévat. Nenadělám nic. Milionkrát jsem chtěla volat sociálku, ale všichni mě pořád prosí ať to nedělám, že se o ně postarají. Takže jí jsem odstřihla a když jsem s mámou tak má zakázáno o ní mluvit, nezvládám to řešit když to nemá konce.
Sestra taky brala pervitin než zjistila že otěhotněla, současný přítel ji úplně zkazil, je to bez moc co ☹️️ taky jsem sestru odstřihla, a být vámi tak ji udám.
@Slečna Pekelná píše:
Dobrý večer, jdu k vám s delším možná i zmateným příběhem a o pomoc. Mám o 6let starší sestru (30let) má 2 dcery( 2 roky a 5 let)..Tu starší ji vychovala moje mamka protože sestra ji k ní furt cpala ( neměla k ní žádný vztah, ke všemu kolem malé volala mamku ( koupání atd. ani ji nekojila a hrála bedny..A od té doby využívá moji psychicky nemocnou maminku, která se neumí bránit natož říct ne..Sestra je sociální případ a využívá nejen stát, ale také maminčiny slabosti..Tahá z ní furt peníze, když z ní cejtí korunu, tak předhazuje co holky potrebují ( ona jim ani nekoupí boty, protože ví že ji je koupi mamka, protože by nenechala svou vnučku nechat běhat ve školce v botách a bačkůrkách které ji tlačí..Druhý problém je že maminku navštěvuje každý den, někdy ráno i odpoledne se tam nasere ( mamka marodí ) a rodiče nemají čas pro sebe a ty její děti dělají mamce po bytě nehorázný bordel a vše rozbíjejí. Ta malá neumí mluvit nic…Sestra myslí jen na sebe je nepřející, zákeřná, povrchní, a nemá ani selský rozum.. Doma zvládne uvařit jen smažené jídlo, doma má bordel jak v tanku a sedí si u mami, vůbec neumí šetřit výplatu přítele a dávky od státu má na 3 dny pak zastavuje věci, dělá kšefty s fetem a vysává mamku jak finančně tak psychycky, chtěla bych si se sestrou promluvit, ale mamka si to nepřeje. Vubec nevím jak postupovat, nerozumím si s ním jsem pravý opak její osoby ( nikoho nevyužívám naopak pomáhám, umím s penězi, malé nic nechybí, mám pořádek, u mamky jsem 1-2×tydně.. Skusíte mi poradit, nemůžu koukat jak ničí moji mamku je dost nešťastná, psychicky nemocná a je opravdu zlatý člověk co by se pro dětičky roztrhal ????????
To je tak, když se v rodině tutla a neumí se mluvit o problemu…jak ty, tak maminka. Dotyčný si pak dělá co chce a vůbec ho nenapadne, že svým chováním drtí ostatní.. dokud kolem sestry budete mluvit po špičkách, bude maminku vysávat.