Setkání s otcem, jak se mám zachovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
674
18.2.14 13:32

@katalyzator
Podle mě zakladatelka nechce nic ignorovat. :think:
Psychologa by spíš potřeboval její otec.
Hledat problémy sama v sobě, kde nejsou, je podle mě krok špatným směrem.
Takového člověka, jako je její otec, který celý život hledí jen sám na sebe a ničí život svých blízkých není možno pochopit. Tam jsou potřeba jasně určit hranice a už nedovolit, aby jakýmkoliv způsobem zasahoval do spokojeného života své dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
18.2.14 13:33

Já mám taky otce hňupa. Tejď už nepije ale psychycky deptat dokáže furt. Naši jsou rozvedený každej žije jinde. Ale jezdím stále k babičce s kterou otec bydlí a mám tam nevl. sestru. Když tam dorazím a vydím ho tak ho pozdravím, pokuď se mě na něco ptá tak odpovím ale když sedím u babičky v patře na kafču a kecáme a on příjde že si s náma dá kafe tak ho okázale ignorujem a bavíme se jen spólu. Vždycky když od nich jedu tak mám rozporuplný myšlenky protože na jednu stranu by mi ho bylo aj líto ( nesnáší ho aj babí a ségra) na druhou když se dozvím že sestru (9 let) zasejc kvůli blbosti zbil tak bych ho chytla pod krkem a nejradši zabila :zed:. Hold s rodiči je to někdy těžký :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
18.2.14 13:34
@Anonymní píše:
Já si třeba myslím, že otcem je ten, co dítě vychovává a vychovává ho s láskou, to že někdo zplodí dítě z něj otce nedělá.
Anonym 1

To je v pořádku. Anonymní Zakladatelka ale píše o jedné konkrétní osobě, která na ni hnusně řve přes náměstí. S tou se potřebuje nějak srovnat. Je to asi dost těžké, mét takového otce, řekl bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.14 13:37

Ahoj, mám také velmi narušené vztahy se svým otcem, ale i jeho rodičema. A díky nim mám vůbec problém s jakým koliv vztahem. Psycholog pomohl, kdybych věděla, že až tak moc, nečekala bych s jeho návštěvou až do nějakých 35 let. Otec dříve hodně pil, pak závislost na lékách na spaní a jiné a jiné, mimo to je velmi agresivní. Maminka se s ním také rozhodla zůstat. Špatně jsem to nesla a nesu do dnes. Vychovávali mě prarodiče ze strany mamky, u kterých jsem i velkou část života bydlela. Kvůli ammce jsem se vždy s několika letým odstupem snažila vztah urovnat, ale není to možné. Je to začarovaný kruh, z kterého mám jen nervy v háji. Odstěhovala jsem se z místa bydliště hodně daleko a začala znova. Psycholog doporučil, co možná nejméně jezdit zpět a už vůbec tam nejezdit s dětma a do rodiny (tedy k mamce) nepůjčovat děti. Když je bude chtít vidět mamka, musí přijed ona za náma. Neříkám, že ten strach a divný pocit v sobě pořád nemám, mamka má neustále potřebu obhajovat život s ním, což taky nepřidává, ale musím to respektovat. Takže za sebe psychologa doporučím, protože rodina ti většinou moc nepomůže. Jsem ráda, že mám za sebou někoho se zdravým pohledem na věc a i když mě někdo, hlavně mamka se snaží zase hrát na city, můžu prostě číci, doktor mě to zakázal. A je to!!! Mě to pomáhá. Drž se holka, není to vůbec lehké - ale je důležité uvědomit si, že ty jsi vzorem pro své dítě, máš být vyrovnaná, v pohodě, zdravě sebevědomá a umět číci NE, tam kde je to nutné. Držím palečky :hug:

• Citovat
  • Upravit
2745
18.2.14 13:39
@babice píše:
@katalyzator
Podle mě zakladatelka nechce nic ignorovat. :think:
Podle mě taky ne - proto koneckonců píše.
Psychologa by spíš potřeboval její otec.
což nezajistíme
Hledat problémy sama v sobě, kde nejsou, je podle mě krok špatným směrem.
Nejde o to hledat problémy v sobě, spíš o to, jak jít dál (ať už s problémy anebo bez nich).
Takového člověka, jako je její otec, který celý život hledí jen sám na sebe a ničí život svých blízkých není možno pochopit. Tam jsou potřeba jasně určit hranice a už nedovolit, aby jakýmkoliv způsobem zasahoval do spokojeného života své dcery.

Určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.14 13:40
@katalyzator píše:
To je v pořádku. Anonymní Zakladatelka ale píše o jedné konkrétní osobě, která na ni hnusně řve přes náměstí. S tou se potřebuje nějak srovnat. Je to asi dost těžké, mét takového otce, řekl bych.

ano těžké to je, ale věř mi pokud je to alkoholik, tak ten se nezmění, vlastní zkušenost, takže pokud je zakladatelka z něj vystresovaná atd. tak nejlepší řešení je podle mě, pokud ho potká ozdravit a toď vše, žádná další komunikace, jen prostě v mezích slušnosti, jako s každým jiným člověkem. Ano otcem ji bude vždy a to biologickým, ale otcem v tom pravém slova smyslu, který ji podpoří atd, ji prostě tento člověk nebude, pokud se sám nezmění, což jestli pije už řadu let, tak asi opravdu těžko půjde.

Anonym 1

• Citovat
  • Upravit
4658
18.2.14 13:43
@katalyzator píše:
To je v pořádku. Anonymní Zakladatelka ale píše o jedné konkrétní osobě, která na ni hnusně řve přes náměstí. S tou se potřebuje nějak srovnat. Je to asi dost těžké, mét takového otce, řekl bych.

nesmírně těžké…a hlavně ty následky: nikdo na mě nesmí křičet, cokoli mi vyčítat, strašně špatně snáším kritiku od ostatních a hlavně jsem až nezdravě empatická, pořád musím myslet na své sourozence, co s otcem stále žijí, nesnesu, když se na někoho, koho mám ráda křičí atd…manžel si musel dlouho zvykat na to, že na mě musí opatrně, nezvyšovat hlas a vše řešit v klidu, zvádnul to a já za to strašně obdivuju a nesmírně si ho vážím :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.14 14:16
@dendule4 píše:
nesmírně těžké…a hlavně ty následky: nikdo na mě nesmí křičet, cokoli mi vyčítat, strašně špatně snáším kritiku od ostatních a hlavně jsem až nezdravě empatická, pořád musím myslet na své sourozence, co s otcem stále žijí, nesnesu, když se na někoho, koho mám ráda křičí atd…manžel si musel dlouho zvykat na to, že na mě musí opatrně, nezvyšovat hlas a vše řešit v klidu, zvádnul to a já za to strašně obdivuju a nesmírně si ho vážím :srdce:

mám to úplně stejně :hug: a manžel se taky snaží :srdce: kdyby to tak nebylo, jsem raději do smrti sama

• Citovat
  • Upravit
4658
18.2.14 17:37
@Anonymní píše:
mám to úplně stejně :hug: a manžel se taky snaží :srdce: kdyby to tak nebylo, jsem raději do smrti sama
:hug: :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová