Divné řeči tchýně

Anonymní
13.2.14 13:30

Divné řeči tchýně

Zdravím… zhruba za 2 měsíce mám termín, takže vím, že se mnou cloumají hormony, ale…! Vždycky, když se vidím s tchánovci, tak mám pocit, že je vůbec nezajímám. Od našich jsme pro mimi dostali už spoustu věcí, ale od nich vůbec nic! To by mi bylo jedno, ale štve mě na tom to, že si na mimi dělají hrozně velké nároky ve stylu, že ho budou každý den vozit v kočárku a dají mi ho vždy jen na krmení. Přijde mi divné, že tchýně už asi dva měsíce řeší, v čem bude malý spinkat u nich doma a u nich na chatě, shání postýlku, kočárek na chatu, má údajně nakoupenou zásobu plen (ale ty má doma pro sebe) a tak. Nevím, co si jako myslí, bude to moje dítě a rozhodně víckrát než jednou za týden ji vidět nehodlám a půjčovat moje dítě už vůbec ne! Myslíte, že si o mě myslí, že jsem neschopná a o prcka se nepostarám? Tak to na mě totiž působí :/ Nechci se s nimi rozhádat a bojím se jim říct, jak to cítím

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3
13.2.14 13:32

Tak to je teda nářez 8o nedej se, ty jsi matka, ty budeš určovat pravidla. Co manžel, zkoušela sis s ním o tom promluvit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
13.2.14 13:33

Rekla bych, ze se tesi na první vnouce. Je to nepochopitelné?
Realita bude pravděpodobne jiná.

Příspěvek upraven 13.02.14 v 13:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
@Anonymní píše:
Zdravím… zhruba za 2 měsíce mám termín, takže vím, že se mnou cloumají hormony, ale…! Vždycky, když se vidím s tchánovci, tak mám pocit, že je vůbec nezajímám. Od našich jsme pro mimi dostali už spoustu věcí, ale od nich vůbec nic! To by mi bylo jedno, ale štve mě na tom to, že si na mimi dělají hrozně velké nároky ve stylu, že ho budou každý den vozit v kočárku a dají mi ho vždy jen na krmení. Přijde mi divné, že tchýně už asi dva měsíce řeší, v čem bude malý spinkat u nich doma a u nich na chatě, shání postýlku, kočárek na chatu, má údajně nakoupenou zásobu plen (ale ty má doma pro sebe) a tak. Nevím, co si jako myslí, bude to moje dítě a rozhodně víckrát než jednou za týden ji vidět nehodlám a půjčovat moje dítě už vůbec ne! Myslíte, že si o mě myslí, že jsem neschopná a o prcka se nepostarám? Tak to na mě totiž působí :/ Nechci se s nimi rozhádat a bojím se jim říct, jak to cítím

Chce to klidnou hlavu a nohy nahoru :mrgreen: Tchýě se na vaše dítě těší, proto má ty řeči, až bude tvoje miminko na světě, nic a nikdo tě němůže donutit, abys jim ho dávala na delší dobu. I když já bych to zvážila, není nad to mít po ruce ochotné hlídače. A děti dobrý vztah s prarodiči jenom prospívá. A hlavně neporovnávaj svoje rodiče a tchánovce, to je cesta do pekel

• Citovat
  • Upravit
27263

Myslím si, že kdyby se nezajímala vůbec, tak tu budeš zakládat diskuzi, že se nezajímá. Ono každý před narozením slibuje, jak bude chodit vozit a skutek utek. Nejsi povinná jim otevřít, natož pak dát dítě, ale zase na druhou stranu za každou hodinu, kdy vzal někdo malýho na procházku jsme byla vděčná, už jen proto, že jsem si v klidu uklidila, pak si do toho uklizenýho sedla a kochala se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565

Tak to zkus nenápadně posondovat, jak si to tchýně představuje. Třeba řekni „To jsem ráda, že se hlásíte k hlídání, vždycky když budu potřebovat, tak vám dopředu řeknu a můžem se domluvit“ no a uvidíš reakci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
13.2.14 13:34

Neřeš, je to tvoje dítě a bude to tak jak si to zařídíš ty… i kdyby tchýně koupila kolotoč tak bude na tobě jestli se tam bude dítě vozit nebo ne :)
btw tchýni bych řekla narovinu jak to po porodu bude at se na to nachystá a uvědomí si kdo je matka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695

TAk to ti nezávidím, naprosto tě chápu, mám měsíční mimčo a zatím nikomu nepůjčuju. Možná ti chtějí jen pomoct, občas kdyby povozili tak fajn, že si oddychneš, ale každej den? 8o Asi nezbyde než jim říct tvoje pocity, možná se naštvou, ale aspoň pak u vás nebudou pečený vařený :nevim: Co na to tvůj muž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578

Normálně ji řekni, jak to cítíš, ale uvidíš, že pak budeš i ráda, že si ho vezmou a budeš mít chvilku klidu, aby ses mohla prospat nebo udělat něco doma. Jinak nám taky vykládalo spoustu lidí, jak budou často vozit malého a skutek utek. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
13.2.14 13:35

Ještě ohledně toho půjčování, dokud bude mimino malé, tak to ani snad nejde dát někomu dítě na noc a pod., ještě pokud budeš kojit. Ale nezavrhovala bych jejich pomoc hned na začátku, co já bych dala za takový zájem, tchýni jsem ani nepoznala :?

• Citovat
  • Upravit
Wecernice2
13.2.14 13:35

Já s trochou nadsázky řeknu, že u prvního by mi to vadilo a u druhého dítka bych to brala :-)

Ale neřešila bych nic dopředu a nedělala ukvapené závěry. Každá matka která čeká první dítě ho pomalu nedá z ruky. U nás vozila tchýně jen jednou a to jsme jí šli s chlapem v patách.. druhé bych dala bez řečí vozit a až by mělo kolem roku tak klidně na noc.. :nevim:

A na to hlídání přes den i to mimčo..ať si můžu zajít zacvičit apod.. už to tak nebudu hrotit jako u prvního..problém je, že my takové možnosti hlídání, vození apod ani nemáme..

Příspěvek upraven 13.02.14 v 13:37

• Citovat
  • Upravit
1128
13.2.14 13:36

Myslím si, že se na prcka jen těší. Podle mě je ti spíš líto, že se zaměřují jen na prcka a na tebe trochu zapomínají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.14 13:37

Já nevím, mě spíš přijde, že se těšej, že chtějí hlídat, pomáhat. Však je hezký, když sháněj kočárek, postýlku i kdyby si tam měla být s mimčem jen jednou za čtrnáct dní.. Dávají najevo, že mají radost jen jiným způsobem než tvoji rodiče. Naši mi třeba taky dávali věci na miminko, kupovali, mamka se ptala po fotkách z ultrazvuku apod. Tchýně, se kterou bydlím v jednom domě se sama nidkynezeptala, fotky vidět nechtěla ale řešila druhý kočár, druhou postýlku… přišlo mi to nahlavu a) proč když jsme v jednom domě b) nedá mi ani blbý bodyno tak ať si nemyslím, že jí budu malýho dávat. Dost mě to tenkrát mrzelo. Vše se změnilo po porodu. Moc mi pomohla když jsme nebyla schopná starat se o sebe (jsem po CS), malýho si bere každý den protože je u ní moc rád, má svoje vlastní plíny a vybavení u sebe aby nelezla furt nahoru - sice to vyžadovalo dost diskusí atd. ale nakonecjsme se shodli, že ať to mezi sebou máme jakkoli, tak malej to prosttě odnášet nebude. A prďola je hrozně moc šťastnej, když s nima může trávit čas. No ajá si už zvykla, že tchýně ke všemu přistupuje úplně jinak než naši. A nezbývá mi nic jinýho než to tak brát. Tak se z toho všeho raduj, těš se na mimčo a na to, že bude mít oboje milující prarodiče a netrap se ničím dopředu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
13.2.14 13:37

Tak jako, je to při nejmenším úsměvné. Asi bych to prozatím nehrotila, stejně to nemá cenu. Realita, myslím bude jiná. Navíc pokud budeš kojit, tak bude mít tchýně asi smolíka. :P
No, ale podívej se na to pozitivně. Co já bych dala za víkend bez dětí… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
13.2.14 13:38

Buď v klidu, taky sem poslouchala takový řeči od tchýně. Malej teď bude mít 10 měsíců a ona ho viděla všeho všudy 8×? :nevim: a ještě prohlásila, že za to, že ho nevídá můžu já s manželem, protože jí ho nevozíme ukázat :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová