Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@ynax a ty bys chtěla, aby u tebe doma byla tchýně po porodu pečená vařená? myslím, že málokterá z nás si to přeje. a půjčovat novorozence v šestinedělí mi přijde docela ujetý :/až bude větší, nemám nic proti tomu, aby s ním chodila ven, celou dobu se tu bavím o době po porodu
víš co, hoď se do klidu. Garantuji Ti, že v tuhle chvíli nemáš ponětí, jak to budeš vnímat po porodu. Třeba budeš naprosto vyřízená, neschopná sedět, s poporodním blues. pak budeš ještě ráda, že je u vás pečená-vařená a má ti kdo podat pomocnou ruku.
Pokud ti to opravdu nedá spát, tak si to s ní vyjasní hned, řekni tchýní SVÉ pravidla a je to. Nedělej z toho kovbojku…
@Anonymní píše:
@klarushka už jsem psala, že proti ní nic moc nemám, není špatná, jen mi přijde divné, že si nakoupila spoustu věcí pro prcka a nám nedala nic, působí to na mě, jakoby ona chtěla být tou matkou, chápeš? a do výchovy si nenechám kecat ani od své vlastní mámy, natož od tchýně… jen mi přijde sžívání se s novorozencem, kojení atd. docela intimní věc a nerada bych, aby u toho nikdo krom manžela a matky asistoval
A platilato snad z tvojí peněženky?
Takhle si to moje tchyně představovala taky
Doma má 2 kočárky, postýlku, milion hraček, oblečení asi na 3 děti, kosmetiku. Nejlepší je její zásoba lahviček, který syn do pusy stejně nestrčí a nebude z nich umět pít. A je jí to stejně k prdu. Jako dávám jí ho na procházky s kočárem. Jednou tam byl skoro celou sobotu, kdy nám to docela fakt pomohlo, protože se zařídilo dost věcí. A vypadá to, že pomalu bude synek vyrážet do světa na hlídání. Bohužel to s manželem potřebujeme, protože začíná být doma velké dusno, tak to musíme urovnat
Zatím teda ještě nevím, k jaké babičce pojede nejdřív. Věřím jim oběma. Vím, že se o něj obě postarají a malej bude bez újmy. Max z toho bude špatná noc. Ale doma spí stejně v místnosti sám, takže to asi ani nepostřehne ![]()
Ale tu možnost hlídání dopředu nezavrhuj. Respektive, do porodu ji zavrhuj, jak chceš. Po porodu zjistíš, že je to vlastně fajn, když si babička dítě vezme do kočárku a ty si doma buď v klidu uklidíš nebo prostě padneš do postele. Některý dny si už i dokonce přeju, aby přijela ![]()
Buď v klidu. Dítě ti nikdo nevezme, máma jsi ty. A to je přece hlavní ![]()
@CokeLady píše:
Kazíš mi průměr, já jsem pomalu černá ovce emimina a nesouhlasí se mnou nikdo v ničem
nekecej, kdekoliv tě potkám, tak máš na věc stejný nebo hodně podobný pohled jako já
@CokeLady chtěla jsem napsat to samé, jako @lleennttiillkkaa
Ale nebudu se opičit ![]()
@Anonymní píše:
@CokeLady přijde mi to jako rozdíl, mamka je mamka a je mi jedním z nejbližších lidí na světě, tak mi přijde normální, že tyto chvíle prožívá matka s dcerou a ne tchýně se snachou
@Anonymní píše:
@ynax a ty bys chtěla, aby u tebe doma byla tchýně po porodu pečená vařená? myslím, že málokterá z nás si to přeje. a půjčovat novorozence v šestinedělí mi přijde docela ujetý :/až bude větší, nemám nic proti tomu, aby s ním chodila ven, celou dobu se tu bavím o době po porodu
Pochop, že pro manžela je zase jedním z nejbližších na světě jeho maminka a taky by se s ní chtěl o ty radosti z miminka podělit. Je to tak těžké pochopit? Ano, ty to cítíš tak, že tvoje mamka je prostě víc, to je normální, ale dělat takovéhle rozdíly
Jestli čekáš kluka, tak počkej jak ti bude, až ti bude jeho manželka dělat to samé až budou mít miminko. Její maminka ano, ty ne. A aby ses nedivila, až jednou budeš potřebovat pohlídat a oni se ti na to vyprdnou.
Tohle izolování tchýně vede akorát k velkým hádkám v manželství.
A k tomu druhému - šestinedělí není kvůli miminku, ale kvůli matce, aby se po porodu trošku zregenerovala. My jsme malou nikomu nepůjčovali v téhle době domů, nechodili jsme s ní na návštěvy, ale půlhodinku s kočárkem si babičky užily a OBĚ!
a kojení? to zas tak intimní věc není. Je to normální, nakonec matky kojí pomalu kde je napadne - jdeš ven na procházku, dítko má hlad, tak sedneš na lavičku, hodíš přes sebe plínu a nakojíš. A tchýně je zrovna určitě člověk, kterej nikdy ženský prso neviděl ![]()
@CokeLady
Ale já s tebou taky souhlasím.. tak promin jestli kazím průměr… vyškrtám to a seřvu tě za to chceš?? ![]()
@CokeLady Hewe je to už trapný páč jsem několikátá v řadě ale já s Tebou ve většině diskuzí taky souhlasím a Tvoje názory mi fakt nepříjdou špatný ![]()
Já mám s tchyní dobrý vztah, když potřebujeme, pomůže, ale s miminem i teď mi víc pomáhá vlastní mamka a nikomu to nepřijde divný…
@Anonymní píše:
@klarushka už jsem psala, že proti ní nic moc nemám, není špatná, jen mi přijde divné, že si nakoupila spoustu věcí pro prcka a nám nedala nic, působí to na mě, jakoby ona chtěla být tou matkou, chápeš? a do výchovy si nenechám kecat ani od své vlastní mámy, natož od tchýně… jen mi přijde sžívání se s novorozencem, kojení atd. docela intimní věc a nerada bych, aby u toho nikdo krom manžela a matky asistoval
Zakladatelko, se mnou to taky mlátí (porod koncem Března
), a v jedné věci to mám s Tebou společné. Taky si myslím, že vztah maminky a miminka je hodně intimní, stejně tak i péče o miminko. K nám taky přijede na 14 dní moje mamka, původně chtěla abych přijela já k nim (150km od nás), což si vůbec nedokážu představit, protože v tom městě mám celou rozsáhlou rodinu a představa, že pořád někdo chodí, i když třeba kojím, je mě strašně moc nepříjemná. A i s tou maminkou to mám tak, že u některých čiností jí prostě chtít nebudu a už ted se připravuji na to, jak jí to tu budu oznamovat.
Tchýni mám zlatou, vždy řekne, že klidně taky přijede, že si mám říci, i kdybych chtěla jen uklidit atd. Pravda asi je, že se nechce moc vnucovat, ale že by byla za to ráda, kdybych jí řekla. To mě dřív nenapadlo, až co Vás tu čtu. Že tu bude chtít taky pobejt. Má to stejně daleko jako moje mamka. Na druhou stranu, pokavad jde o půjčování dětí, tak budu mít menší problém půjčit (ale až starší děti) mojí tchýni a to i na víkend, než mojí mamce. Ta bude muset jezdit k nám, jestli bude chtít. Nesnesu představu, že tam nechám děti v domácnosti i se svým otcem ![]()
Já jsem teda od zakladatelky nikde nečetla nic o tom, že nebudou prcka pujčovat tchýni, jen se ji nezdá že si vše kupuje svoje a předpokládá, že babičku bude dělat od 2. dne po příjezdu z porodnice. Co je na tom, že si šestinedělí chce odbýt sama s mužem a případně maminkou se kterou má asi nejbližší vztah. ![]()
Prostě záleží na vztazích, někdy je tchýně víc než vlastní máma. Někdy je to po zbytek života cizí paní(matka vašeho partnera), které vykáte.
Ted se zdá zakladatelce kojení intimní (já jsem to měla stejně), to se ale po tom šestinedělí změní, až budou s prckem sžití a vše pošlape bude čas na to vypravit babičku s kočárkem na procházku.
ono už se jinak kouká na událost, kterou má většina z nás za sebou a jinak zakladatelce, která ji má před sebou. ![]()
@feésM píše::
Pochop, že pro manžela je zase jedním z nejbližších na světě jeho maminka a taky by se s ní chtěl o ty radosti z miminka podělit. Je to tak těžké pochopit? Ano, ty to cítíš tak, že tvoje mamka je prostě víc, to je normální, ale dělat takovéhle rozdílyJestli čekáš kluka, tak počkej jak ti bude, až ti bude jeho manželka dělat to samé až budou mít miminko. Její maminka ano, ty ne. A aby ses nedivila, až jednou budeš potřebovat pohlídat a oni se ti na to vyprdnou.
Tohle izolování tchýně vede akorát k velkým hádkám v manželství.
A k tomu druhému - šestinedělí není kvůli miminku, ale kvůli matce, aby se po porodu trošku zregenerovala. My jsme malou nikomu nepůjčovali v téhle době domů, nechodili jsme s ní na návštěvy, ale půlhodinku s kočárkem si babičky užily a OBĚ!a kojení? to zas tak intimní věc není. Je to normální, nakonec matky kojí pomalu kde je napadne - jdeš ven na procházku, dítko má hlad, tak sedneš na lavičku, hodíš přes sebe plínu a nakojíš. A tchýně je zrovna určitě člověk, kterej nikdy ženský prso neviděl
Příspěvek upraven 28.09.16 v 12:00
@Drakelous
ale jo, něco na tom je. Jenomže zakladatelka se pomalu hroutí z věcí, které se ještě ani nestali ![]()
@Anonymní píše:
doufám že čekáš chlapečka.. ![]()
protože za 25 let se ti tento přístup vrátí..budeš ta druhořadá budeš ta na vedlejší koleji co když koupí něco prckovi - třeba aby rodiče nemuseli převážet celej miminčí cirkus a měli to pohodlný - budeš hned v podezření že chceš dítě ukrást.. no možná bys měla mít mýho staršího ten byl 8× za noc vzhůru až do tří let.. a řval a řval.. bylo supr dát ho babičce do kočáru at hodinu dvě jezdí a spát..
@CokeLady píše:
to jsem ráda, že se shodneme, on občas člověk začne pochybovat, když čte ten internetový zdejší vzorek o tom, co je normální a jestli on náhodou není uplně vadnej. Naštěstí si zatím držím tu svojí normalitu a jsem ráda, že se najde i někdo podobný vyčnívající ze „správného“ vzorku zdejších maminek.
no jasně, netěhulkuju, ale jsem těhotná, nemám manžu, ani příťu, ale manžela, muže přinejhorším přítele, nesnažilkuju se už 3
měsíce, ale snažím se víc jak půl roku, netulíme se, ale máme sex, š. káme nebo se milujeme
, nechci mimíska, ale dítě a nedejbože mi muž doma pomáhá. Jo a ještě ovulku taky nemám ![]()