Verbální napadení

Anonymní
11.2.14 23:42

Verbální napadení

Omlouvám se za anonym.
Jsme s manželem v rozvodovém řízení. Žádost podal manžel. Dnes mi volal tchán ze skrytého čísla. Oslovil mě krávou a začal mi něco vyčítat. Hovor jsem bez řeči ukončila. Krátce na to jsem v obchodě potkala tchýni (podotýkám, že není matkou mého muže a ani ho nikdy nevychovávala). Po odchodu z obchodu za mnou doběhla a začala na mě volat. Odmítla jsem se s ní bavit, toto jsem jí taky řekla - slušně. Nato po mně začala křičet, nadávala mi do mrch, bordelářů a já nevím co ještě. V podstatě to bylo zmatené a nedávalo to smysl. Pravděpodobně mi vyčítala, že se patřičně nezajímám o zdravotní stav manžela - něco jsem zaslechla o nemoci. (Manžel je teď nějaký nemocný, o tom mě informoval jen SMS. Manžel chtěl být sám, užívat si života, chce se rozvádět, jsme v rozvodovém řízení, tak nevím, proč bych ho měla navštěvovat v nemocnici či o něj nějak pečovat.) Mezi mnou a tchýní byla vzdálenost cca 10 mětrů. Jediné čemu jsem rozuměla dobře bylo, že o tom jaká jsem bude informovat u mě v práci. Upozornila jsem jí na to, že pokud mi nedá pokoj obrátím se na policii. Dá se prosím v tomto něco dělat? Pomůže mi v tomto případě policie? Nebo to lze řešit na městě jako přestupek? Tchýně opravdu dokáže hodně ublížit a nadělat problémy. Bojím se, že příště u toho budou děti. Už opravdu nevím jak dál. Je toho na mě poslední dobou hodně. Rozvod, nejistá budoucnost, nejisté budoucí bydlení… a teď ještě tohle.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2997
11.2.14 23:53

Jen to jen muj nazor, ale myslim, ze s verbalnim napadenim nic neudelas, za to si myslim postih neni zadny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
11.2.14 23:57

U naší babi v baráku se před pár lety dost ošklivě chytly dvě nájemkyně, resp. jedna napadla verbálně druhou, nadávala jí do hnusných krav. Řešilo se to na městě jako přestupek, dostala tisícovku pokutu, „hrálo“ se to na nactiutržení nebo tak něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
12.2.14 00:01

Myslím si totéž, co Marrlinka - ne, nedá. Nijak efektivně.

Verbální napadení je totiž ve skutečnosti jen planý, trapný pojem… zastírající fakt, že dospělí lidé nejsou schopni spolu normálně mluvit.

Co s tím má policie nebo kdokoli dělat? Dát oběma zúčastněným pár facek? Možná by to bylo nejlepší.

Jednání, jaké veřejně předvádíš Ty a Tvoje tchyně, je mimo moje chápání… nekultivované, nedospělé, pod úroveň. Tchyně vyvádí jako hysterka, Ty nejsi o moc lepší, i když (podle popisu) ne hysterická… Stačí tchyni hovor odsouhlasit, odvést ji do soukromí, všechno řešit kultivovaně. O ex-manžela, který je nemocný, projevit minimální zájem (koneckonců, je to člověk, s nímž mám děti)… K pomoci Tě nikdo nenutí… ale na druhou stranu, nemoc si nikdo nevybírá a pár soucitných slov nikoho nezabije.

I rozvod lze absolvovat asertivně, lidsky a dospěle. Přinejmenším z MÉ VLASTNÍ strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
12.2.14 00:06

Verbální napadení ne, ale jestli půjde za tvým šefem a bude tě u něj pomlouvat tak to už pak myslím je trestné. Pomluva, která může člověkovi zničít karieru atd…nevím jak se to přesně jmenuje, ale vím že je to trestný čin

• Citovat
  • Upravit
5429
12.2.14 00:08

No ono se to všechno hlavně těžko dokazuje.
Jsou nějaké pokuty za prohřešky proti občanskému soužití a pak snad něco za pomluvu( veřejná omluva :nevim: ).
Ale moc dobře se tomu bránit nedá, policie, nevím zda s tím něco udělá, to jedině pokud by Tě ta její případná pomluva v práci nějak poškodila. Třeba ztráta zaměstnání, tak bys jí snad mohla žalovat a zároveň asi i zaměstnavatele, ale to vidím spíš na právníka, než na to že s tím něco udělá policie.
To jsou však jen mé domněnky-s jistotou nevím nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
12.2.14 00:09

Ahoj :mavam:,

předem přeji pevné nervy a držím palce, abys tohle složité a pro vás všechny asi hodně těžké a nepříjemné období měla co nejrychleji za sebou a vyřešené :hug: :hug: S tím, co se stalo, neuděláš asi nic, ale situace by se samozřejmě změnila, pokud by tě tchýně začala obtěžovat v práci, nebo o tobě šířit nějaké pomluvy :zed: :pocitac:. Nevím, co děláš a jak hodně ti může tchýně ublížit, asi jsi z malého města, že jste se tak náhodou potkaly s tchýní, a tak to může být problém…snad jenom strašila, ale pokud ne, je možné se určitě proti pomluvě i právně bránit…sice se s největší pravděpodobností ničeho nedočkáš, ale mohla bys jí tím aspoň zastrašit, kdyby něco…ale jestli máš šéfa v klidu, tak pokud by se tchýně do čehokoli pustila, probrala bych to s ním na rovinu a on by jí neměl pak umožnit přístup na pracoviště za účelem šíření pomluvy a omezování tvých práv…ale nevím, třeba se tu najde nějaká právnička, nebo někdo vzdělanější. Drž se :kytka: a buď ráda, že ses takový povedený rodinky zbavila…a ber to z té lepší stránky, teď už tě jen tak něco nepřekvapí, horší to už snad nebude :twisted: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.14 00:12

@BohunkaP s tchýní se nijak asertivně mluvit bohužel nedá. Má jen svou pravdu. Ráda hraje na city a myslí jen na sebe. Již jednou mi dala jasně na jevo, že se mnou nechce mít nic společného, tak ať se mi nemotá do života. Navíc jak jsem psala, není to matka mého muže, smolí se do všeho, kde vidí, že by mohla být důležitá, ale své problémy nehodlá řešit. Je již několikátou ženou tchána a kdoví jestli poslední… Navíc jsem byla v práci, při vracení se do kanceláře z jednání jsem se stavila koupit jen svačinu, když jsem ji potkala. Tudíž jsem s ní nikde do soukromí jít vůbec nemohla (a popravdě bych s ní ani nešla). Je to opravdu hodně zlý člověk.
Rozvod se snažím absolvovat tak nějak lidsky. Přistoupila jsem na dohodu, navrhovala jsem i spoustu řešení, manžel se ke všemu stavěl pasivně a je to tak i nadále. Věř mi, že si přeji, aby to bylo co nejdřív za mnou a já mohla konečně začít s dětmi od znova.

• Citovat
  • Upravit
1228
12.2.14 00:15

Souhlasím s @BohunkaP a hlavně, kdyby policie měla řešit každé slovní hádky, tak nedělá nic jinýho, od toho tu policie fakt není. To co popisuješ je normální počáteční hysterie, která má slušnou šanci na brzké vychladnutí. A v tvé práci snad nejsou padlí na hlavu, ne? Pokud ji vůbec neznají, tak se tím fakt nebudou zabývat.
Za manželem stačí zajít poptat se jak se má, ale ne kvůli tchýni, ale kvůli dětem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
12.2.14 00:16
@Anonymní píše:
s tchýní se nijak asertivně mluvit bohužel nedá.

Asertivita nijak nesouvisí s tím, s kým mluvíš. Jsi to Ty, kdo má být asertivní - bez ohledu na to, s kým mluvíš.

Právě z toho, že můžeš napsat tenhle nesmyslný výrok, je evidentní, že o tomto pojmu bohužel nemáš nejmenší tušení.

Každopádně Ti přeji, ať to brzy vyřešíš ke spokojenosti Vás všech zúčastněných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.14 00:22

Anubis25: Už v minulosti dokázala telefonovat mé mamince a téměř hodinu do ní hustit, jak jsem jí ublížila… Jenže tady narazila, maminka se mě zastala, zná mě. Já ji tenkrát vůbec nic neudělala. Nepohodla se tenkrát s tchánem a vyhodila nás všechny z baráku. Čekala, že ji asi budu prosit, abych tam mohla zůstat. Toho se však nedočkala. Odstěhovala jsem se tenkrát definitivně. Jediné co jsem jí řekla, že ona nebude nikdy spokojená, protože na nás všech vidí jen to špatné, nikdo se jí nezavděčí. Dodnes si pamatuji přesně co jsem jí řekla. Ona mě za to několik let pomlouvala, neřekla o mě hezkého slova. Po letech přišla jakoby se nechumelilo, bez omluvy a dělala, jakoby se nikdy nic nestalo a nikdy mě nevyhodila z baráku. Dnes mi vlastně ještě řekla, že mě tenkrát měla vyhodit.
Zda půjde za ředitelem nevím, ale podle toho jak ji znám, s největší pravděpodobností ano.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.14 00:30

@Lively Je mi jasné, že by policie byla zahlcená, kdyby se měla zaobírat každou hádkou, taky bych se na ni neobracela hned po prvním incidentu. Jen jsem chtěla vědět, zda by to vůbec řešili, kdyby se to třeba stupňovalo. Ona hned tak nevychladne. Ředitel je snad rozumný a nic by si z jejího výlevu nedělal.
Manželovi jsem dnes psala SMS, jak se mu daří (telefon mi nezvedal), právě jen kvůli dětem a poté následoval telefonát od tchána a výstup od tchýně. Tak tudy cesta nevede…

• Citovat
  • Upravit
45702
12.2.14 00:30

Tak urcite je to minimalne přestupek, kdyby to bylo nejake vetsi intenzity tak by to teoreticky mohl byt i trestný čin výtržnictví. Chce to ale svědky.
Pokud by nepravdive pomluvila, tak tr čin pomluvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.14 00:34

@BohunkaP Moc dobře vím co je asertivní jednání. Možná jsem se jen špatně vyjádřila. Pořád se mi v hlavě opakuje ta dnešní scéna na ulici. Tak nějak se s tím nedokážu vypořádat a srovnat, vyjela po mně naprosto nečekaně…
Nicméně děkuji za názor. :*

• Citovat
  • Upravit
1228
12.2.14 00:41
@Anonymní píše:
@Lively Je mi jasné, že by policie byla zahlcená, kdyby se měla zaobírat každou hádkou, taky bych se na ni neobracela hned po prvním incidentu. Jen jsem chtěla vědět, zda by to vůbec řešili, kdyby se to třeba stupňovalo. Ona hned tak nevychladne. Ředitel je snad rozumný a nic by si z jejího výlevu nedělal.
Manželovi jsem dnes psala SMS, jak se mu daří (telefon mi nezvedal), právě jen kvůli dětem a poté následoval telefonát od tchána a výstup od tchýně. Tak tudy cesta nevede…

Kdyby se to stupňovalo a dělala ti opravdové „hmotné problémy“ nebo jak to mám říct, tak by ti pomohli, to zase si myslím, že jo, ale zkus vydržet. Řediteli se můžeš krátce zmínit předem, aby se kdyžtak potom nedivil. Zatím vyhrožovala jen pomluvami v tvé práci, ne? Kdyby ti vyhrožovala fyzickým napadením nebo hmotnými škodami, tak je to jiná, ale musíš mít důkazy, ono hodně lidí jen tak vyhrožuje a ve skutečnosti nic neudělají, jen zastrašují. Ale zkus vydržet, te´d je to čerstvé a kdyby to pokačovalo, tak na ni zkus „dupnout“ ty. Pokud ji ignoruješ nebo utíkáš, tak si mne ruce, jak se jí bojíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová