Divné řeči tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1561
13.2.14 13:56

Já mám trochu jiný názor. Tchýně bude asi samorost a bude ti do všeho kecat a dělat nejchytřejší. Rozhodně ji vymez hranice a jasná pravidla hned na začátku. Ty jsi máma, rozhodně bych nepujčovala kromě otce prvních pár týdnů.

Samozřejmě nevím jaká tchýně je a jaké máte vztahy, ale to že si všechno pořizuje svoje bez tve účasti je divné. Pokud chceš pomoc své mamy, OK je to tvá máma je ti blíž než tchýně. Jedinou pomoc, kterou jsem chtěla bylo jídlo (dovést uvařené jídlo) jinak jsem tu nechtěla poslouchat žádné rady a kecy od žen, které rodily před 30 lety. :pankac: S tchýní vycházím dobře, s mamou pokud ji držim zkrátka tak také :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27702
13.2.14 13:58
@Anonymní píše:
Zdravím… zhruba za 2 měsíce mám termín, takže vím, že se mnou cloumají hormony, ale…! Vždycky, když se vidím s tchánovci, tak mám pocit, že je vůbec nezajímám. Od našich jsme pro mimi dostali už spoustu věcí, ale od nich vůbec nic! To by mi bylo jedno, ale štve mě na tom to, že si na mimi dělají hrozně velké nároky ve stylu, že ho budou každý den vozit v kočárku a dají mi ho vždy jen na krmení. Přijde mi divné, že tchýně už asi dva měsíce řeší, v čem bude malý spinkat u nich doma a u nich na chatě, shání postýlku, kočárek na chatu, má údajně nakoupenou zásobu plen (ale ty má doma pro sebe) a tak. Nevím, co si jako myslí, bude to moje dítě a rozhodně víckrát než jednou za týden ji vidět nehodlám a půjčovat moje dítě už vůbec ne! Myslíte, že si o mě myslí, že jsem neschopná a o prcka se nepostarám? Tak to na mě totiž působí :/ Nechci se s nimi rozhádat a bojím se jim říct, jak to cítím

neboj realita bude jiná a budeš ještě ráda, že si někdo miminko na chvíli vezme aby jsi si mohla odpočinout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
13.2.14 13:59

Přečetla jsem celou diskuzi, děti ještě nemám, ale myslím si, že je lepší počkat a pak uvidíš jak si sjednáš pravidla udělám to taky tak, že budu mít mimi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
13.2.14 13:59
Jinak jsem nepochopila, že si koupili domů kočárek? To jako pro sebe? Když bydlej kousek od vás? Hlavně jestli budeš kojit, tak dítě bude těžko spát u tchýně doma, ta by ho těžko uspokojila..
@Anonymní píše:
Problém je, že bydlí kousek od nás, tak docela i věřím tomu, že budou schopni sem chodit každý den! Manžel ty jejich řeči nekomentuje. Jednou, když jsem mu řekla, že nevím, co si o tom mám myslet a že rozhodně nechci, aby u nás po porodu oxidovali, tak jsme se akorát pohádali, protože moje mamka asi týden před tím řekla, že jak mě pustí z porodnice, vezme si dovču, aby mi pomohla a poradila co a jak (což jsem sama chtěla) a manžel mi řekl, že nechápe, proč moje mamka u nás být může a jeho ne… Ale podle mě je v tom obrovský rozdíl nebo se pletu?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
13.2.14 14:01
@Anonymní píše:
Trochu jste mě uklidnily s tím, že to jsou jen řeči a ve skutečnosti to nebude tak žhavé. Ráda bych tomu věřila a snad to tak i bude, jinak se už vidím rozvedená a odstěhovaná někde 200 km daleko :/
Nejsem ten typ, co by se chtěl hádat, ale pokud to bude potřeba, jsem na to připravená, jen se bojím, že to nebudu umět říct taktně…
Já proti tchýni vesměs nic nemám, ale cítím z ní, že mě nemusí. Tak to taky asi dělá svoje

Ježiš marjá pár věcí co si koupili a s tebou cloumaj hormóny jak blázen :zed: Prosím Tě uklidni se a vše nech koňovi ten má větší hlavu. Ps : jak naši tak tchánovci maj doma náhr. kočárek, postýlku, jidelní židličku, oblečení a spoustu hraček. A jak jsme rádi kord když se stane nehoda a já s sebou nemusím tahat věci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
13.2.14 14:01

Buď se tchyně na rovinu zeptej, jak to myslí, zda jsi v jejích očích neschopná a že takhle to rozhodně nebude ;).
Nebo si gratuluj k tomu, co ti „slibuje“, protože počáteční euforie v 90% vyprchá a pak jsou tu ubrečené diskuze, že prarodiče nejeví o dítě zájem.
Podle mého buď ráda, aspoň na ně bude mrňous zvyklej a mají šanci si vytvořit hezký vztah a uvidíš, jak se vám to s manželem bude hodit :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.14 14:02

Klííd, moje mamka včera do telefonu pro změnu perlila takto, že až porodím, bude mít 14 dní dovolenou, přijede a že už má pro mě připravený harmonogram, který se naučím a budu ho dodržovat :mrgreen: :mrgreen: Čekám dvojčata, pravděpodobně císař, takže ač koliv o nějakou moc pomoc s dětma nestojím, bude se určo hodit. Ale očekávám spíš pomoc s domácností, psama a tak. No doladíme to pak na místě 8o, na jednu stranu jsem ráda, že máme příbuzný dost daleko, a nikdo mě tu nebude čučet pod ruce, na druhou je jasné, že to s manželem budeme muset dát bez každodenní pomoci. V3echno má pro a proti. Závěrem :lol: stejně to bude po mím :mrgreen:

Příspěvek upraven 13.02.14 v 14:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
13.2.14 14:02

Vůbec to teď neřeš, až bude mimi na světě, tak bude stejně všechno jinak než si to tchyně vysnila. A jestli už má nakoupené zásoby plen a nevím čeho ještě, tak to stejně skončí u Tebe doma, co by s tím tchyně asi tak dělala… Uvidíš, že babička bude mít strach čerstvě narozené miminko si byť jen pochovat, natož si ho brát přes noc na chatu. Takže jí to těšení dopřej a hlavně klíííííd, VŠECHNO BUDE NAKONEC JINAK :mavam:
PS. mluvím z vlastní zkušenosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
13.2.14 14:03

Neboj, určitě to bude po porodu jiné. My jsme taky pořídili oběma stranám první vnouče, tak se všichni těšili a plánovali si. 3 minuty od baráku máme manželovu babičku s dědou (ve výborné kondici musím podotknout), tak ty se zezačátku ptali často, jestli si můžou vzít malou ven. Ale když jsem jim řekla, že mám zrovna jiné plány, tak naprosto v pohodě. :) Ale opravdu budou momenty, kdy budeš ty strašně ráda za ně (já jsem dost často :-D). Až bude mimi větší a ty si budeš chtít uklidit, chvilku oddechnout, uvařit, tak jak se hodí, že má kdo přijít a povozit :) co se týče toho spaní, tak tam si to plánovali hlavně hodně naši, jak si jí budou brát často k sobě a tak. Za prvé jsem do 10ti měsíců kojila, tak to nešlo a stejně jsem říkala, že jí dřív jak v roce nedám. Bude jí 14 měsíců a teď o víkendu k nim jde na noc poprvé, takže si to opravdu uděláš jak sama chceš a dá se to zařídit i v klidu :) Já se s nikým nehádám, vždycky řeknu v klidu jak si to představuju a jsem ráda, že mi babičky i prababičky vychází vstříct. A to jsem se toho před porodem taky tak strašně bála. :)
A rozdíl tvoje mamka x manželova mamka opravdu je. Vždycky bereš tu svojí mamku jinak, ale pro manžela je zase víc ta jeho mamka. Tak se to musí brát a taky jí umožnit se s mimčem vídat stejně jako té svojí. V tom se snažím rozdíly nedělat a když jedu s malou na noc za našima, tak příště zase jedu na noc k jeho mamce.

Příspěvek upraven 13.02.14 v 14:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Marionet nene kočárek má k nim na chatu. Jakmile se trochu oteplí, tak tam tráví většinu času a předpokládá, že vnuk tam bude s ní. Vadí mi na tom to, že se mě nikdo nezeptá, jak si to představuji já a všichni mě staví před hotovou věc. Mám docela obavy, aby ho nezačala cpát sunarem, i když budu kojit :/!

• Citovat
  • Upravit
1765

Me kdyby nekdo spolehlivy nabidl povozit kazdy den treba na hodku kocarek, byla bych nadsena! Ono je toho okolo mrnouse kolikrat tolik, ze je clovek rad za ctvrt hodiny klidu… Pravidla hlidani miminka jsou samozrejme na tobe, ale nezavirej si dopredu dvere k pomoci, treba se ti bude nakonec hodit. Ja teda necekala prochazku ruzovym sadem, ale obcas mi to doma pripadalo spis jako pracovni tabor, nez uzivani si materstvi… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
13.2.14 14:05
@ka2ka píše:
neboj realita bude jiná a budeš ještě ráda, že si někdo miminko na chvíli vezme aby jsi si mohla odpočinout

Tak třeba u mě to tak není a nebylo :nevim: malýmu bude 10 měsíců a když s ním šel někdo s kočárkem, šla jsem vždycky taky a hlídat ho taky moc nedáváme, zvládáme i s ním. Párkrát to nešlo, tak byl na hlídání, ale jestli to bylo 3×-4× za celou dobu? Každej to vnímá jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
13.2.14 14:05
@Anonymní píše:
Zdravím… zhruba za 2 měsíce mám termín, takže vím, že se mnou cloumají hormony, ale…! Vždycky, když se vidím s tchánovci, tak mám pocit, že je vůbec nezajímám. Od našich jsme pro mimi dostali už spoustu věcí, ale od nich vůbec nic! To by mi bylo jedno, ale štve mě na tom to, že si na mimi dělají hrozně velké nároky ve stylu, že ho budou každý den vozit v kočárku a dají mi ho vždy jen na krmení. Přijde mi divné, že tchýně už asi dva měsíce řeší, v čem bude malý spinkat u nich doma a u nich na chatě, shání postýlku, kočárek na chatu, má údajně nakoupenou zásobu plen (ale ty má doma pro sebe) a tak. Nevím, co si jako myslí, bude to moje dítě a rozhodně víckrát než jednou za týden ji vidět nehodlám a půjčovat moje dítě už vůbec ne! Myslíte, že si o mě myslí, že jsem neschopná a o prcka se nepostarám? Tak to na mě totiž působí :/ Nechci se s nimi rozhádat a bojím se jim říct, jak to cítím

Moje tchýně u švagrovky taky dělala dost podobné věci :zed: zásobu vlastních plen, chtěla si koupit „svůj“ kočárek… mazec jako :mrgreen: švagrovka před třemi dny porodila druhé, a tchýně má asi pocit, že se o dvě děti sama nepostará, tak jí toho staršího pořád „bere“… a že by měl být u nich a kdesi cosi… já jsem teď taky těhule, ještě to nikdo z rodiny neví, a jsem docela zvědavá, co bude předvádět, pač má zatím dva vnuky a pro vnučku (kterou si moooc přeje) má daný na stranu příííííšerný naušnice, který hodlá prvorozené vnučce věnovat… a očekává že je bude nosit samozřejmě :cert: ale já se ještě nevzrušuju, pač jsem s těhu na začátku a navíc spíš čekám jak zítra dopadne UTZ…snad dobře :roll: ten pondělní totiž nic moc… Drž se holka, a bojuj!!! Asi mě to taky čeká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
13.2.14 14:07

Ty cítíš, že ona tě nemusí a necítí ona tak náhodu, že nemusíš ty jí? :D podle mě dochází ke komunikačnímu šumu a měli byste si o tom popovídat. Házíte to jedna na druhou a chápu přítele/manžela, je to jeho maminka. Taky chce aby se starala jako ta tvoje, se kterou jste si naplánovaly nocležnictví hned po porodu… co to rozdělit a zapojit obě babičky? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
13.2.14 14:09

@open mind Přesně tak. Když se blíží 10 dopoledne, už se těším na tchána, až si malou na 1,5-2 hod. vezme. My s nimi bydlíme, mí rodiče jsou 4 km od nás a já jsem za to moc vděčná. Máme jasně daná pravidla, v pohodě se domluvíme, a ta pomoc je k nezaplacení! Navíc jsem šťastná, když vidím, jak malá má prarodiče moc ráda.

Příspěvek upraven 13.02.14 v 14:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová