Šetření s Debrou Morgan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4279
27.3.21 10:16

My včera zeleninové kari s mungo fazolkama (jde nahradit levnější červenou čočkou) s rýží.

A na další vaření jsou v plánu zapečené brambory, cizrna a zelenina se smetanou a sýrem.

Ale teda počítat kolik to stojí nebudu, nejsou to velké položky a připadalo by mi to jak otročina to takhle řešit. Stačí, že přítel drží dietu a počítá si kalorie (docela je mi záhadou jak, když netuší, co do toho dávám :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
27.3.21 11:01

My včera podpora místní restaurace a dnes dělám rozlítaný ptáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.3.21 15:20

U nás včera objednávka pizzy. Dneska pečená křídla a bramborovo-mrkvová kaše.
Nejlepší beránek je z tvarohového těsta, dělala babička. Ale recept bohužel nemám. U nás se už dlouho kupuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23968
27.3.21 16:34

Dnes jsem si zajel 20km k Shellce pro karton cigaret, páč do konce měsíce mám od mé banky slevovou akci 2% z nákupu, takže za karton cigár mi vrátí na účet cca 23,–Kč… :pankac: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
27.3.21 16:54

To se to někomu šetří. :mrgreen: Já jsem nekuřák, tak 23 korun neušetřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23968
27.3.21 18:11
@lombrico píše:
To se to někomu šetří. :mrgreen: Já jsem nekuřák, tak 23 korun neušetřím.

Nikdy není pozdě, aby ses naučila něco nového… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17940
27.3.21 18:22

Biskupskeho beranka pecu uz nekolik let podle receptu od nekoho z Emimina, je super. Mam dat recept?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
27.3.21 18:35
@bse.pedro píše:
Dnes jsem si zajel 20km k Shellce pro karton cigaret, páč do konce měsíce mám od mé banky slevovou akci 2% z nákupu, takže za karton cigár mi vrátí na účet cca 23,–Kč… :pankac: 8)

Kdybys šel pěšky, tak ušetříš ještě kilo za benzín ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23968
27.3.21 18:42
@Prof. Farnsworth píše:
Kdybys šel pěšky, tak ušetříš ještě kilo za benzín ;)

Předevčírem jsem natankoval plnou, vydrží tak na týden, takže cesta byla zadarmo… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23968
27.3.21 18:45
@Eliška píše:
Biskupskeho beranka pecu uz nekolik let podle receptu od nekoho z Emimina, je super. Mam dat recept?

Prvně pošli vzorek a pak rozhodnem, jestli dostaneš povolení zveřejnit recept… :pankac: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17940
27.3.21 18:57
@bse.pedro píše:
Prvně pošli vzorek a pak rozhodnem, jestli dostaneš povolení zveřejnit recept… :pankac: 8)

Oba z minuleho vikendu snedeni a ten dnesni byl darek :nevim: :D
Hledala jsem co nejpodobnejsi recept tomu kupovanemu a fakt jsem moc spokojena. Lisi se teda v kvalite ingredienci, takze na nem moc neusetrite.
V 1. mise uslehame 4 zloutky, 30 g cukru, vanilk.. cukr a 140 g zmekleho masla.
Po do smesi postupne zaslehavame 140 g hl. mouky s 1/3 prasku do peciva.

V 2. mise uslehame 4 bilky se spetkou soli a zadlehame 30 g mouck. cukru.

Snih vmichame do maslove smesi, nakonec pridame hrst susenych brusinek, pul krabicky kandovane citr. kury a pul krabicky kandovane ovocne smesi.

Peceme ve vymazane a vysypane forme na 170 st. cca 50 minut.

Na zaver pomazeme cokoladovou polevou (mne staci 80 g masla+100 g horke cokolady, pouzivam Schoggetku+dve lzice vody), davam dve vrstvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23968
27.3.21 19:11
@Eliška píše:
Oba z minuleho vikendu snedeni a ten dnesni byl darek :nevim: :D
Hledala jsem co nejpodobnejsi recept tomu kupovanemu a fakt jsem moc spokojena. Lisi se teda v kvalite ingredienci, takze na nem moc neusetrite.
V 1. mise uslehame 4 zloutky, 30 g cukru, vanilk.. cukr a 140 g zmekleho masla.
Po do smesi postupne zaslehavame 140 g hl. mouky s 1/3 prasku do peciva.

V 2. mise uslehame 4 bilky se spetkou soli a zadlehame 30 g mouck. cukru.

Snih vmichame do maslove smesi, nakonec pridame hrst susenych brusinek, pul krabicky kandovane citr. kury a pul krabicky kandovane ovocne smesi.

Peceme ve vymazane a vysypane forme na 170 st. cca 50 minut.

Na zaver pomazeme cokoladovou polevou (mne staci 80 g masla+100 g horke cokolady, pouzivam Schoggetku+dve lzice vody), davam dve vrstvy.

Dlužíš nám poplatek za zveřejnění receptu… Dělá to celkem 4 beránky… 3 pro mě a jeden pro zakladatelku diskuse… Zítra odpoledne upeč a zabal, adresu pošlu do SZ… 8)
Pokud výše zmíněný poplatek neodešleš do tří dnů, může být vymáhán právní cestou… :cert: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17940
27.3.21 19:19

@bse.pedro zapomen, ted pecu az ve ctvrtek jidase, berana a mazanec az na Bozi hod ;) A bohuzel teda na rozesilani nezbude, tady se po tom jen zaprasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13146
27.3.21 20:41

@bse.pedro jen vám to nesmí poslat přes Českou poštu, jinak k tomu bude bonus ve formě plísně než to dojde😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
27.3.21 22:16
@bse.pedro píše:
Nikdy není pozdě, aby ses naučila něco nového… :nevim: 8)

No já jsem vlastně bývalý pasivní kuřák. Ex bánil jak fabrika a šetřil tak, že kupoval tabák a dutinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat