Šetření s Debrou Morgan
- Fotoalbum (18)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
My včera zeleninové kari s mungo fazolkama (jde nahradit levnější červenou čočkou) s rýží.
A na další vaření jsou v plánu zapečené brambory, cizrna a zelenina se smetanou a sýrem.
Ale teda počítat kolik to stojí nebudu, nejsou to velké položky a připadalo by mi to jak otročina to takhle řešit. Stačí, že přítel drží dietu a počítá si kalorie (docela je mi záhadou jak, když netuší, co do toho dávám
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My včera podpora místní restaurace a dnes dělám rozlítaný ptáčky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás včera objednávka pizzy. Dneska pečená křídla a bramborovo-mrkvová kaše.
Nejlepší beránek je z tvarohového těsta, dělala babička. Ale recept bohužel nemám. U nás se už dlouho kupuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes jsem si zajel 20km k Shellce pro karton cigaret, páč do konce měsíce mám od mé banky slevovou akci 2% z nákupu, takže za karton cigár mi vrátí na účet cca 23,–Kč…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To se to někomu šetří.
Já jsem nekuřák, tak 23 korun neušetřím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lombrico píše:
To se to někomu šetří.Já jsem nekuřák, tak 23 korun neušetřím.
Nikdy není pozdě, aby ses naučila něco nového…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Biskupskeho beranka pecu uz nekolik let podle receptu od nekoho z Emimina, je super. Mam dat recept?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro píše:
Dnes jsem si zajel 20km k Shellce pro karton cigaret, páč do konce měsíce mám od mé banky slevovou akci 2% z nákupu, takže za karton cigár mi vrátí na účet cca 23,–Kč…![]()
Kdybys šel pěšky, tak ušetříš ještě kilo za benzín ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prof. Farnsworth píše:
Kdybys šel pěšky, tak ušetříš ještě kilo za benzín
Předevčírem jsem natankoval plnou, vydrží tak na týden, takže cesta byla zadarmo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška píše:
Biskupskeho beranka pecu uz nekolik let podle receptu od nekoho z Emimina, je super. Mam dat recept?
Prvně pošli vzorek a pak rozhodnem, jestli dostaneš povolení zveřejnit recept…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro píše:
Prvně pošli vzorek a pak rozhodnem, jestli dostaneš povolení zveřejnit recept…![]()
Oba z minuleho vikendu snedeni a ten dnesni byl darek
![]()
Hledala jsem co nejpodobnejsi recept tomu kupovanemu a fakt jsem moc spokojena. Lisi se teda v kvalite ingredienci, takze na nem moc neusetrite.
V 1. mise uslehame 4 zloutky, 30 g cukru, vanilk.. cukr a 140 g zmekleho masla.
Po do smesi postupne zaslehavame 140 g hl. mouky s 1/3 prasku do peciva.
V 2. mise uslehame 4 bilky se spetkou soli a zadlehame 30 g mouck. cukru.
Snih vmichame do maslove smesi, nakonec pridame hrst susenych brusinek, pul krabicky kandovane citr. kury a pul krabicky kandovane ovocne smesi.
Peceme ve vymazane a vysypane forme na 170 st. cca 50 minut.
Na zaver pomazeme cokoladovou polevou (mne staci 80 g masla+100 g horke cokolady, pouzivam Schoggetku+dve lzice vody), davam dve vrstvy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška píše:
Oba z minuleho vikendu snedeni a ten dnesni byl darek![]()
Hledala jsem co nejpodobnejsi recept tomu kupovanemu a fakt jsem moc spokojena. Lisi se teda v kvalite ingredienci, takze na nem moc neusetrite.
V 1. mise uslehame 4 zloutky, 30 g cukru, vanilk.. cukr a 140 g zmekleho masla.
Po do smesi postupne zaslehavame 140 g hl. mouky s 1/3 prasku do peciva.V 2. mise uslehame 4 bilky se spetkou soli a zadlehame 30 g mouck. cukru.
Snih vmichame do maslove smesi, nakonec pridame hrst susenych brusinek, pul krabicky kandovane citr. kury a pul krabicky kandovane ovocne smesi.
Peceme ve vymazane a vysypane forme na 170 st. cca 50 minut.
Na zaver pomazeme cokoladovou polevou (mne staci 80 g masla+100 g horke cokolady, pouzivam Schoggetku+dve lzice vody), davam dve vrstvy.
Dlužíš nám poplatek za zveřejnění receptu… Dělá to celkem 4 beránky… 3 pro mě a jeden pro zakladatelku diskuse… Zítra odpoledne upeč a zabal, adresu pošlu do SZ… ![]()
Pokud výše zmíněný poplatek neodešleš do tří dnů, může být vymáhán právní cestou…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro zapomen, ted pecu az ve ctvrtek jidase, berana a mazanec az na Bozi hod
A bohuzel teda na rozesilani nezbude, tady se po tom jen zaprasi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro jen vám to nesmí poslat přes Českou poštu, jinak k tomu bude bonus ve formě plísně než to dojde😅
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro píše:
Nikdy není pozdě, aby ses naučila něco nového…![]()
No já jsem vlastně bývalý pasivní kuřák. Ex bánil jak fabrika a šetřil tak, že kupoval tabák a dutinky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit