Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda Jasro!
Tvé rodiště - Libochovice - mi jsou důvěrně známé, svého času jsem tam jako průvodkyně-brigádnice brázdila chodby zámku - no, ke konci služby už jsem se tam spíš jen tak ploužila. Ale loni v létě jsem se tam ještě byla podívat za kamarádkou. Sáhla jsem si tam na tu kolébku, co prý když se jí dotkneš, tak do roka budeš mít mimi
Bylo srandovní pozorovat, jak se některý slečny tý kolíbce obloukem vyhýbaly, a některý se po ní sápaly (já už pak taky).
Jestli sem ještě nakoukneš, tak mi prosím napiš, jestli by mi ten 3D ultrazvuk na Bukově udělali i teď, když už budu 28tt a více. Psala mi totiž jedna těhulka, že se to dělá jen do určitého týdne. A ten já už jsem prošvihla.
Asi bych tam měla ale spíš zavolat, viď?
V každém případě do Ústí pojedu pro kočárek, tak to tam nějak prosonduju.
Tak vy si s Desty dáváte čokoládku! Mňam
Ty už budeš mít docela brzy mimi, co?
pa Pitris
Ahojik,
u nás v zámku snad prováděli celé severní Čechy
A když jsme u těch náhod tak moje švagrová je taky z Loun.
Zda tě „natočí“ na 3D v 28tt a později to doopravdy nevím. Já na něj byla ve 22tt a to jsem byla objednaná právě na tento týden ( ne dříve ani později ) . Ale zase co jsem viděla ty mamči co tam posílali z lůžkového, ty to měly opravdu už jen „za pár“ . Uděláš nejlépe, když tam zavoláš a zeptáš se, než takhle tápat.
Na pověry docela věřím. U nás v rodině totiž máme také jednu takovou kolébku. Traduje se, že když si v ní pohoupeš mimí ještě v šestinedělí tak to máš do roka taky jisté. Takhle to vyšlo mojí mamče se mnou ( sestřenka je o 10měsíců starší ) a mě se také zadařilo. Pohoupala jsem si malého Vénu ( ten se narodil 2.11.2003 ) a já mám termín 3.11.2004 doslova do roka a do dne ![]()
Můj email je jasra@centrum.cz , když budeš chtít tak se ozvi ![]()
Ahoj pitrisku,já jsem z Mostu a jsem v 26tt Termín porodu 6.12.Na UZ v Ústí jsem také byla,pravda je,že miminko je tam krásně vidět.Řikali,že na nahrní kazety by jsme museli přijet druhý den ráno,ale naštěstí,tam byla moc fajn sestřička a ta nám to udělala ten den.Malý se tam hezky předvedl pro radost celé rodiny.Nahrání kazety bylo za 100kč a k tomu jsme dostali tři fotečky.Jestli tě vezmou bez objednání to nevím.My tam jedeme ještě 24.9 na kontrolu,tak jsem zvědavá jak nám ten brouček zase vyrostl.Mony
Ahoj holčiny, teda tady se to rozjelo. Já jdu zítra na velký UZ - sice se těším,a le i netěším - mám zase své panické obavy a blbé sny v noci. Ta noc dnes, tak zase bude.
Jsem zvědavá, kdo se to ze severu ještě ozve:-))
PS: Ceny UZ u mého doktora: platím 100Kč a můžu si vybrat - buď chci kazetu ( to já radši) nebo fotku. Oboje stejná cena. Jinak je UZ zadarmo.
Ale ceny jsou různé…Ahojky
Ahoj těhulinky,
tak se k vám přidává další těhule ze „severu“. Bydlím v Ústí nad Labem a jsme s prckem ve 23tt, rodit budu také určitě v Ústí, ikdyž názory maminek jsou hodně rozdílné. Je spousta pozitivních i negativních zážitků. Co vy? Pro jaké město jste se rozhodly?
Ahoj Kajina 23tt
Ahoj Kajino, já mám vybrano - budu rodit v Litoměřicích. A to nejen proto, že nemocnici mám 3 km od bydliště, ale také proto, že zde slouží i můj ošetřující lékař - a tomu já hodně důvěřuju.
Ale myslím, že na každou nemocnici se najdou názory pro i proti. Je to asi individuální - i já pak můžu mít negativní zkušenosti.
Ahoj
Desty a Cipátko 22+1tt
Ahojky, já jsem si bohužel vybrat nemohla. I když bydlím v Litoměřicích, musím rodit v Ústí, protože v Litoměřicích nemají žádného hematologa, kterého budu potřebovat. Na Litoměřickou i Ústeckou porodnici jsem slyšela jak negativní tak i pozitivní názory. Myslím si , že vše je to jen o lidech. Co mě vyhovuje nemusí vyhovovat druhému. Hlavní je důvěra a nebát se ozvat , když se nám zdá něco v nepořádku.
Ahoj,
i já jsem ze severu, z Krupky u Teplic. Porodnici jsem si vybrala v Ústí.
Kájino kdy máš přesně termín? A taky by mě zajímalo, jak je to s těmi předporodními kurzy, co se Ústecké porodnice týče. Manžel chce být u porodu a já pořádně nevím, co pro to musíme udělat. Tak jestli jsi informovanější budu ráda za každou radu.
Mějte se fajn
Lucka 23tt
Ahoj Pitrisku,
já jsem taky z Loun, ale ještě mimi nečekám a ani nemám, ale to mi nebrání v tom, abych děti strašně moc chtěla a milovala. Teď jsme se do Loun přistěhovali a já tam vlastně nikoho neznám, takže pokud bys hledala kámošku, která miminka zbožňuje, tak se mi třeba ozvi na slunickovysvet@centrum.cz
Pa Hrášek-Péťa
Ahoj Lucy,
tak přihlášení se na předporodní kurz v Ústí máme za sebou. Předporodní kurzy se tam absolvují cca 4 týdny před termínem porodu, vždy v pondělí nebo ve středu od 16.00. Ale je potřeba se na ten kurz objednat nejlepší je tam zavolat tak okolo 30tt ( tel: 477 113 627 ) , ty kurzy bývají dost našlápnuté. Týden před absolvování kurzu ještě je potřeba tam zajít a sepsat předporodní papíry, ale to už by ti vysvětlila sestra na tel.
Jasra + sviště 32tt
Jasro děkuji! Ještě mám tedy čas, ve 30. týdnu končím v práci, tak pak si všechny tyhle věci budu zařizovat.
Tak ať se daří, spousty energie a dobré nálady všem posílá Lůca
Ahoj holky,
já jsem z Klášterce a taky bych uvítala nějakou těhulku, co se doma nudí
Chtěla jsem původně rodit v porodnici, kde dělají odběry pupečníkové krve (bpk.cz) a v Ústí to dělají (uvažujete?), ale já jsem se rozhodovala mezi Prahou (u rodičů) a Kadaní (blízko). Ještě pořád nevím, ale asi zvítězí ta Kadaň. V Praze totiž můžu chytit dopravní špičku a pak budu rodit někde v tunelu přes Prahu ![]()
Ahojky,
nejdřív zdravím všechny
koukám, kolik se nás tady vyrojilo!
Jasra + Mony: Díky Vám za info! Do Ústí si zavolám, ať mám jasno, a pak se případně pochlubím.
Jasra: Tak to máte s tou kolébkou dobře zařízené
já se přiznám, že na to taky docela věřím. Mimoto jsem si v Libochovicích takhle „naordinovala“ i svatbu, kamarádka mi tam měla nějaké tři pohárky, pod kterými byly různé věci, a jeden z těch pohárů jsem si měla otočit - byl pod ním prstýnek, tudíž tehdy ještě přítel to měl spočítaný! ![]()
Hrasek - Péťa: Louňačka? No vida, a stejného jména, tak já ti pošlu e-mail
zatim papa