Severočešky - ozvěte se!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1293
6.9.04 18:43

Ahojda Jasro! :) Tvé rodiště - Libochovice - mi jsou důvěrně známé, svého času jsem tam jako průvodkyně-brigádnice brázdila chodby zámku - no, ke konci služby už jsem se tam spíš jen tak ploužila. Ale loni v létě jsem se tam ještě byla podívat za kamarádkou. Sáhla jsem si tam na tu kolébku, co prý když se jí dotkneš, tak do roka budeš mít mimi :) Bylo srandovní pozorovat, jak se některý slečny tý kolíbce obloukem vyhýbaly, a některý se po ní sápaly (já už pak taky).

Jestli sem ještě nakoukneš, tak mi prosím napiš, jestli by mi ten 3D ultrazvuk na Bukově udělali i teď, když už budu 28tt a více. Psala mi totiž jedna těhulka, že se to dělá jen do určitého týdne. A ten já už jsem prošvihla.
Asi bych tam měla ale spíš zavolat, viď?
V každém případě do Ústí pojedu pro kočárek, tak to tam nějak prosonduju.
Tak vy si s Desty dáváte čokoládku! Mňam :lol: Ty už budeš mít docela brzy mimi, co?

pa Pitris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
6.9.04 21:41

Ahojik,
u nás v zámku snad prováděli celé severní Čechy :P A když jsme u těch náhod tak moje švagrová je taky z Loun.
Zda tě „natočí“ na 3D v 28tt a později to doopravdy nevím. Já na něj byla ve 22tt a to jsem byla objednaná právě na tento týden ( ne dříve ani později ) . Ale zase co jsem viděla ty mamči co tam posílali z lůžkového, ty to měly opravdu už jen „za pár“ . Uděláš nejlépe, když tam zavoláš a zeptáš se, než takhle tápat.
Na pověry docela věřím. U nás v rodině totiž máme také jednu takovou kolébku. Traduje se, že když si v ní pohoupeš mimí ještě v šestinedělí tak to máš do roka taky jisté. Takhle to vyšlo mojí mamče se mnou ( sestřenka je o 10měsíců starší ) a mě se také zadařilo. Pohoupala jsem si malého Vénu ( ten se narodil 2.11.2003 ) a já mám termín 3.11.2004 doslova do roka a do dne :lol:
Můj email je jasra@centrum.cz , když budeš chtít tak se ozvi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
7.9.04 06:42

Ahoj pitrisku,já jsem z Mostu a jsem v 26tt Termín porodu 6.12.Na UZ v Ústí jsem také byla,pravda je,že miminko je tam krásně vidět.Řikali,že na nahrní kazety by jsme museli přijet druhý den ráno,ale naštěstí,tam byla moc fajn sestřička a ta nám to udělala ten den.Malý se tam hezky předvedl pro radost celé rodiny.Nahrání kazety bylo za 100kč a k tomu jsme dostali tři fotečky.Jestli tě vezmou bez objednání to nevím.My tam jedeme ještě 24.9 na kontrolu,tak jsem zvědavá jak nám ten brouček zase vyrostl.Mony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
7.9.04 08:10

Ahoj holčiny, teda tady se to rozjelo. Já jdu zítra na velký UZ - sice se těším,a le i netěším - mám zase své panické obavy a blbé sny v noci. Ta noc dnes, tak zase bude.
Jsem zvědavá, kdo se to ze severu ještě ozve:-))
PS: Ceny UZ u mého doktora: platím 100Kč a můžu si vybrat - buď chci kazetu ( to já radši) nebo fotku. Oboje stejná cena. Jinak je UZ zadarmo.
Ale ceny jsou různé…Ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.9.04 10:47

Ahoj těhulinky,

tak se k vám přidává další těhule ze „severu“. Bydlím v Ústí nad Labem a jsme s prckem ve 23tt, rodit budu také určitě v Ústí, ikdyž názory maminek jsou hodně rozdílné. Je spousta pozitivních i negativních zážitků. Co vy? Pro jaké město jste se rozhodly?

Ahoj Kajina 23tt

• Citovat
  • Upravit
980
7.9.04 17:35

Ahoj Kajino, já mám vybrano - budu rodit v Litoměřicích. A to nejen proto, že nemocnici mám 3 km od bydliště, ale také proto, že zde slouží i můj ošetřující lékař - a tomu já hodně důvěřuju.
Ale myslím, že na každou nemocnici se najdou názory pro i proti. Je to asi individuální - i já pak můžu mít negativní zkušenosti.
 Ahoj

Desty a Cipátko 22+1tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
7.9.04 20:35

Ahojky, já jsem si bohužel vybrat nemohla. I když bydlím v Litoměřicích, musím rodit v Ústí, protože v Litoměřicích nemají žádného hematologa, kterého budu potřebovat. Na Litoměřickou i Ústeckou porodnici jsem slyšela jak negativní tak i pozitivní názory. Myslím si , že vše je to jen o lidech. Co mě vyhovuje nemusí vyhovovat druhému. Hlavní je důvěra a nebát se ozvat , když se nám zdá něco v nepořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
8.9.04 09:08

Ahoj,
i já jsem ze severu, z Krupky u Teplic. Porodnici jsem si vybrala v Ústí.

Kájino kdy máš přesně termín? A taky by mě zajímalo, jak je to s těmi předporodními kurzy, co se Ústecké porodnice týče. Manžel chce být u porodu a já pořádně nevím, co pro to musíme udělat. Tak jestli jsi informovanější budu ráda za každou radu.

Mějte se fajn
Lucka 23tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.9.04 13:21

Louny

Ahoj Pitrisku,

já jsem taky z Loun, ale ještě mimi nečekám a ani nemám, ale to mi nebrání v tom, abych děti strašně moc chtěla a milovala. Teď jsme se do Loun přistěhovali a já tam vlastně nikoho neznám, takže pokud bys hledala kámošku, která miminka zbožňuje, tak se mi třeba ozvi na slunickovysvet@centrum.cz
Pa Hrášek-Péťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
8.9.04 14:32

Ahoj Lucy,

tak přihlášení se na předporodní kurz v Ústí máme za sebou. Předporodní kurzy se tam absolvují cca 4 týdny před termínem porodu, vždy v pondělí nebo ve středu od 16.00. Ale je potřeba se na ten kurz objednat nejlepší je tam zavolat tak okolo 30tt ( tel: 477 113 627 ) , ty kurzy bývají dost našlápnuté. Týden před absolvování kurzu ještě je potřeba tam zajít a sepsat předporodní papíry, ale to už by ti vysvětlila sestra na tel.

Jasra + sviště 32tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
8.9.04 14:48

Jasro děkuji! Ještě mám tedy čas, ve 30. týdnu končím v práci, tak pak si všechny tyhle věci budu zařizovat.

Tak ať se daří, spousty energie a dobré nálady všem posílá Lůca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.9.04 19:57

Klášterec a porodnice v Ústí

Ahoj holky,
já jsem z Klášterce a taky bych uvítala nějakou těhulku, co se doma nudí :D Chtěla jsem původně rodit v porodnici, kde dělají odběry pupečníkové krve (bpk.cz) a v Ústí to dělají (uvažujete?), ale já jsem se rozhodovala mezi Prahou (u rodičů) a Kadaní (blízko). Ještě pořád nevím, ale asi zvítězí ta Kadaň. V Praze totiž můžu chytit dopravní špičku a pak budu rodit někde v tunelu přes Prahu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
11.9.04 09:11

Ahojky,
nejdřív zdravím všechny :D koukám, kolik se nás tady vyrojilo!

Jasra + Mony: Díky Vám za info! Do Ústí si zavolám, ať mám jasno, a pak se případně pochlubím.

Jasra: Tak to máte s tou kolébkou dobře zařízené :) já se přiznám, že na to taky docela věřím. Mimoto jsem si v Libochovicích takhle „naordinovala“ i svatbu, kamarádka mi tam měla nějaké tři pohárky, pod kterými byly různé věci, a jeden z těch pohárů jsem si měla otočit - byl pod ním prstýnek, tudíž tehdy ještě přítel to měl spočítaný! 8)

Hrasek - Péťa: Louňačka? No vida, a stejného jména, tak já ti pošlu e-mail :P zatim papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí