Sex a riziko na konci těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25897
10.10.18 20:18

Ne, sex opravdu ne, pokud nechceš dítěti ublížit a rozjet předčasný porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1238
10.10.18 20:44

@Natalianka tak zalezi, jak se u sexu chovas. Někdo je v klidu a jen leží, přesně jak radí lékař, jiný divoči az za hrob. :mrgreen:
Ale osobně bych byla bez sexu, nestálo by mi to za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
10.10.18 20:50

Jisteze ne. Mas klidový režim, takže bez sexu. Pockala bych minimálně do 38tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
10.10.18 21:01
@divine woman píše:
Ne, sex opravdu ne, pokud nechceš dítěti ublížit a rozjet předčasný porod.

ALe to je takový všeobecně tradovaný nesmysl, normální aktivita včetně sexuální nemá na předčasný porod prakticky žádný vliv. Jinými slovy, má-li se dítě narodit předčasně, nějaké ležení v posteli bez sexu tomu stejně nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
10.10.18 21:04

@Zabatko :zed: :zed: :zed: a proč asi leží ženy na udržovaném těhotenství v posteli na špalkách? Asi pro legraci. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
10.10.18 21:06
@Zabatko píše:
ALe to je takový všeobecně tradovaný nesmysl, normální aktivita včetně sexuální nemá na předčasný porod prakticky žádný vliv. Jinými slovy, má-li se dítě narodit předčasně, nějaké ležení v posteli bez sexu tomu stejně nepomůže.

tak to bych si tedy nedovolila nikomu radit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
10.10.18 21:11

Pokud mas rizikove tehotenstvi a hrozi ti predcasny porod, tak bys mela vydrzet do ukonceneho 38.tt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
10.10.18 21:29

Já nějak nechápu, jak se klidem a ležením urychlí růst miminka, o předčasném porodu nepíšeš nic. Ale nejsem doktor, co ti tohle nařídil, takže on nejspíš bude vědět víc. Nejsi-li si jistá, zeptej se přímo jeho, ale obecně vzato sex do kategorie klid a ležení nespadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
10.10.18 22:29

Děkuji všem za radu ale předčasný porod mi nehrozí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1608
10.10.18 23:18

Zákaz sexu obecně do klidového režimu a ležení spadá,na to bych se ani neptala.Obzvlášť pokud bych se bála,že by mohlo být cokoliv v nepořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
10.10.18 23:25

@Zabatko musim se tě zastat,souhlasím s tebou,říkala mi to i moje PA, pokud se má miminko narodit dřív,tak tim stejně nic neuděláš a ležením se to neovlivní.dělej,co je ti příjemné a poslouchej své tělo a mimi,oni tě navedou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.10.18 23:50

@Zabatko @mattule tak tohle nominuju na blábol měsíce! Proč se asi doporučuje sex na konci těhotenství? Protože může spustit porod. Takže oni všichni ti lékaři, co zakazují sex při rizikovém těhotenství jsou úplně mimo? Trochu soudnosti děvčata…

• Citovat
  • Upravit
5896
11.10.18 00:01
@Janli píše:
@Zabatko @mattule tak tohle nominuju na blábol měsíce! Proč se asi doporučuje sex na konci těhotenství? Protože může spustit porod. Takže oni všichni ti lékaři, co zakazují sex při rizikovém těhotenství jsou úplně mimo? Trochu soudnosti děvčata…

Tam nejde ale jen o sex, ale sex bez ochrany. Tak se dá sexovat i s ochranou :) . Jako pokud má paní nařízený klid na lůžku, tak samozřejmě není rozumné sexovat, o tom žádná. Ale zase nešiřte bludy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
11.10.18 11:09

No, ono prý aby ty prostaglandiny ze spermatu sice na spuštění porodu působí, ale muselo by jich tam být dodáno asi tisícinásobné (nevím kolik, ale strašně moc) množství, aby to mělo ke spuštění porodu reálný význam :) Takže je to asi tak v kategorii sklenka červeného a chodit do schodů - občas to někomu pomůže.

Že se sex neshoduje s klidovým režimem, se tu asi shodneme všechny, je to fyzická aktivita.

Já jsem stále nepochopila, proč má zakladatelka ten klidový režim - miminko má malou váhu. To se dá vyležet? V klidu roste víc? Proč má malou váhu - placenta nestíhá? Budou jí kvůli malé váze vyvolávat dřív? Já se teda v okolí nikdy nesetkala s tím, že by někomu s malým odhadem nařídili jen z tohoto důvodu klid (nehledě na to, že většina těch dětí se pak narodila při spodní hranici a zcela v pohodě, ale v nejmenším nezpochybňuji, že je třeba to hlídat). A hlavně - má k tomu zakladatelka ještě nějaký jiný problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.10.18 11:22
@Mari.G píše:
Tam nejde ale jen o sex, ale sex bez ochrany. Tak se dá sexovat i s ochranou :) . Jako pokud má paní nařízený klid na lůžku, tak samozřejmě není rozumné sexovat, o tom žádná. Ale zase nešiřte bludy.

Nezanedbatelný vliv na vyvolání porodu má vzrušení při sexu a aktivita dělohy při orgasmu. Těžko budeš polemizovat také s tím, že pokud má žena zkrácený a měkký čípek, nebude přirážení penisu něco, co stavu čípku zrovna prospěje a pohyby při sexu dávají děloze taky zabrat. Při normálním zdravém těhotenství je sex neškodný. Pokud je ovšem těhotenství ohrožené, je sex to první, co lékaři zakazují. Asi ví proč.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky