Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně hormonálního kroužku, přítel má vždy po sexu odřený žalud, pak ho to samozřejmě bolí. Můžu si před sexem kroužek vyndat, třeba na hodinu, a pak ho zase vložit zpátky do pochvy? Říká se, že když kroužek vypadne, je možné ho do tří hodin vrátit bez větších starostí, tak jsem se chtěla zeptat, zda by šel vyndavat takhle na sex, aby měl přítel jen potěšení a ne bolest a já byla stále chráněná. Předem děkuju za odpověď. ![]()
@Tereza208 píše:
Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně hormonálního kroužku, přítel má vždy po sexu odřený žalud, pak ho to samozřejmě bolí. Můžu si před sexem kroužek vyndat, třeba na hodinu, a pak ho zase vložit zpátky do pochvy? Říká se, že když kroužek vypadne, je možné ho do tří hodin vrátit bez větších starostí, tak jsem se chtěla zeptat, zda by šel vyndavat takhle na sex, aby měl přítel jen potěšení a ne bolest a já byla stále chráněná. Předem děkuju za odpověď.
U každé HA je v krabičce i příbalový leták, aby si ho každá žena přečetla. Kdybys to udělala, tak víš, že až na 3h ho můžeš vyndat ![]()
Jak často spolu spíte?
Vyndat ho jednou na sex by asi vadit nemělo, ale myslím, že z dlouhodobého hlediska (vytahovat ho pokaždé kvůli sexu) to není moc dobrý nápad
Já beru klasickou HA (pilulky), když zapomenu, mám 24h na to, si pilulku vzít, aniž by se snížila ochrana AVŠAK pokud by se stalo, že bych v cyklu zapomněla znovu užít pilulku, ochrana může být snížená
Možná by bylo na místě poradit se s lékařem, co a jak dělat, pokud partnerovi dře penis
@ann_01s Děkuju. Vídáme se převážně jen o víkendech a to spolu spíme dost, několikrát za den. Věřím, že by to kroužek zvládnul až na ty tři hodiny (jednou za čas), spíš mě děsí, kolikrát (i na tu kratší dobu) by to absolvoval… Nevím nevím no.
@Tereza208 píše:
@ann_01s Děkuju. Vídáme se převážně jen o víkendech a to spolu spíme dost, několikrát za den. Věřím, že by to kroužek zvládnul až na ty tři hodiny (jednou za čas), spíš mě děsí, kolikrát (i na tu kratší dobu) by to absolvoval… Nevím nevím no.
Vytáhnu a vrátím. Jen na to prostě nezapomenout, když tam vadí ![]()
@Tereza208
A máš ten kroužek na správném místě?
Správně by neměl vadit ani tobě, ani partnerovi
Možná ho máš o něco níž, než by měl být
Každopádně pokud by ani změna umístění nepomohla, bylo by lepší poradit se s gynekologem ![]()
@ann_01s Řekla bych, že na správném místě je, mně nevadí, ale zkusím ho posunout dál, děkuju moc! ![]()
@Tereza208 píše:
Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně hormonálního kroužku, přítel má vždy po sexu odřený žalud, pak ho to samozřejmě bolí. Můžu si před sexem kroužek vyndat, třeba na hodinu, a pak ho zase vložit zpátky do pochvy? Říká se, že když kroužek vypadne, je možné ho do tří hodin vrátit bez větších starostí, tak jsem se chtěla zeptat, zda by šel vyndavat takhle na sex, aby měl přítel jen potěšení a ne bolest a já byla stále chráněná. Předem děkuju za odpověď.
Vzdyt příbalový leták jsi četla. To čekáš, že ti tu někdo slíbí, že když si ho má hodinu vyndas, neotehotnis. To ti po internetu nikdo zaručit nemůže.