Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na potrat by nemusela, to je na ní a jejich rodičích.
Je jedno jestli chtěla, to je v těchto případech nepodstatné. Pokud je chlapci 15+ tak je to prostě průšvih. Konkrétní sazba bude mizerná, teda pokud mu není 18+ plus ale i tak to bude podmínka maximálně. U mladšího možná pobyt ve výchovném zařízení. Ale to všechno záleží na tom jaký kluk to je, jestli už má vroubek, jaké má soc. poměry atd.
Podmínka, ale musel slíbit, že se bude o dítě starat. Holka si ho nechala, říkalo se, že na to přišla pozdě.
@ka2ka tak když by se jednalo i o plnoletého i o někoho, kdo ještě neměl 18náct. Zajímá mě obě varianty toho.. Děkuji
podle tr.zákoníku odnětí svobody na 1-8 let, pokud je mu méně než 18, dostane poloviční trest než dospělý. Pokud mu bude pod patnáct, tak se mu nic nestane.
koukni třeba sem
Možná by k jejímu tvrzení soud mohl přihlédnout, ale také nemusel.
Jak píšou holky, pokud je ti víc jak 15let, možná podmínka. Pokud je ti víc než 18 let, tak 1-8 let na tvrdo.
@Aspera jednalo by se i o podmínku, když by holka šla na potrat? Nebo to nemůže, když ji ještě není 15náct?
@Anonymní píše:
@Aspera jednalo by se i o podmínku, když by holka šla na potrat? Nebo to nemůže, když ji ještě není 15náct?
jestli půjde nebo nepůjde na potrat v tom nehraje roli, trestná je soulož
Pokud by mu ještě nebylo 18 a oba potvrdili, že šlo o dobrovolný styk tak by z toho větší problém nebyl. 18+ už by problém byl.
@Anonymní píše:
potrat nehraje roli, a sama na potrat nemůžu do 18 musí mít zákonného zástupce
@AnnaNuvoletta07 píše:
Pokud by mu ještě nebylo 18 a oba potvrdili, že šlo o dobrovolný styk tak by z toho větší problém nebyl. 18+ už by problém byl.
tak to se pleteš, i když mu bude 15-18, tak je to trestné
Znamej to uhral na mastnou pokutu tusim, ze mu bylo kratce 18. Holka sla na potrat.
@Anonymní píše:
Jak je psáno dál, nehraje to v tom roli. Tady bylo evidentní, že to bylo dobrovolné, ale také věděl, že jí není 15, nebalamutila ho věkem.
@aiwwa Vlastní zkušenost, bohužel. 14let a 16let. Nejdříve si policie předvolala mě, zeptali se o koho šlo a poté si pozvali dotyčného klučinu. Zeptali se obou stran zda šlo o dobrovolný styk a více se neřešilo. Takže nepletu. Ale nejspíše hrálo roli, že mi mělo být za pár měsíců 15 - kdyby mi bylo třeba 12 tak by to samozřejmě problém byl ale předpokládám a doufám, že o tak mladinké holce tady není řeč. ![]()
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaký by byl uložen trest za sex s nezletilou? Případně, když by holka mladší 15ti let otěhotněla a musela na potrat, řešilo by se to s mladíkem soudně. A teď. Jaký by byl uložen trest mladíkovi, když by holka řekla u soudu (všude jinde), že to vše bylo chtěné, že se nebránila a že to opravdu chtěla? O jaký trest se bude jednat? Prosím o někoho, kdo s tím měl nějakou “zkušenost”, kdo zažil, nebo slyšel něco podobného.. Děkuji