Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Nataša
Můžete mi, prosím, porovnat a vysvětlit složení těchto dvou mlék? Složení Nutrilonu mi totiž přijde jako inventární seznam z chemické laboratoře. To množství chemických sloučenin je tam skutečně proto, že dodávají výrobku patřičné minerální látky a vitamíny, což u Sunaru jen vyřešili celkem přehlednou tabulkou s názvem prvku a množstvím? Jsem z toho opravdu jelen
. Předem děkuji.
NUTRILON
Sušená demineralizovaná syrovátka (z mléka), rostlinné oleje, laktóza (z mléka), sušené odtučněné mléko, vláknina (galaktooligosacharidy /z mléka/, polyfruktóza), koncentrát syrovátkové bílkoviny (z mléka), uhličitan vápenatý, rybí olej, chlorid draselný, citrát tridraselný, chlorid hořečnatý, kyselina L-askorbová, sojový lecitin, chlorid cholinu, taurin, L-askorbát sodný, síran železnatý, sodná sůl uridin 5´-monofosfátu, síran zinečnatý, cytidin 5‘-monofosfát, DL-?-tokoferyl acetát, inositol, adenosin 5‘-monofosfát, sodná sůl inosin 5‘-monofosfátu, L-tyrozin, nikotinamid, sodná sůl guanosin 5‘-monofosfátu, L-karnitin, D-pantothenát vápenatý, kyselina listová, síran měďnatý, retinyl palmitát, DL-?-tokoferol, D-biotin, thiamin hydrochlorid, kyanokobalamin, cholekalciferol, pyridoxin hydrochlorid, síran manganatý, jodid draselný, fytomenadion, seleničitan sodný.
SUNAR COMPLEX
Sušená demineralizovaná syrovátková bílkovina, rostlinné oleje (obohacené o beta-palmitát), sušené plnotučné mléko, laktóza, sušené odtučněné mléko, vláknina (galaktooligosacharidy), minerální látky (viz tabulka), vitaminy (viz tabulka), cholin, taurin, nukleotidy (AMP, CMP, GMP, IMP, UMP), inositol, L-karnitin, emulgator: sojovy lecitin.
@Billi píše:
To je jasný, ale ber to tak, že se kvalita může měnit oběma směry. Něco kupuješ, oni „vylepší“ složení a je to v háji a naopak, něco je hrozná kvalita a postupně se to lepší. Chce čas od času projít i ověřené věci
To je fakt, budu to muset projet a zkontrolovat ![]()
@IvaB já ti to vysvětlím. Nutrilon uvádí vitamíny pod plnými názvy. Sunar udělal jen tabulku a tudíž nikdo nevyčte, jakým způsobem se tam jaký vitamín/minerální látka dostal.
@Billi
Tak z vitamínů jsem tam identifikovala jen thiamin a pyridoxin
a možná biotin a pantothenát mají s vitamíny něco společného
.
Jsou tam nejen vitamíny, ale jak jsem vyčetla, tak to je sloučenina, díky které se tam dostaly různé látky. Pak je hodně těch sloučenin aminokyseliny a nukleové kyseliny (u každé jsem i našla, k čemu je - potlačení bolesti, psychické uvolnění), je otázka, na co se to musí do UM cpát, ale to my nevyřešíme. A třeba DL-?-tokoferyl acetát je vitamín E a pokud si to dobře pamatuju, tak to je syntetický vit. E, D-?-tokoferyl acetát by byl přírodní vitamín E.
Zatím mi jako to nejméně chemické UM vychází Beba.
@IvaB je to tak. minerální latky nemůžu do toho um nasypat. Musi to byt chemicke látky..
Kys panthotenova je vitamín. cholecalciferol. Thiamin. cobalamin.
Pak je tam spousta nukleotidu. guanosin apod.
Zdroj jódu. chloridu. Sodiku. drasliku atd.
Nevím v cem se lisi nutilon a beba.ake moc to nebude.
Vím že sveho casu hrozne všechny drazdil ve složení taurin. A přitom je maximalne potřebný je to vlastne aminokyselina. Krom tvirby zlucovych soli. podil na rovnováze vápníku, stabilizace bunecnych stěn. metabolismus tuku.
Nedostatek vede k degeneraci sitnice. nedonosene deri maji někdy problém s taurinem a musi ho sami syntetizovat..
@Nataša
No, to už je na mě moc vysoká matematika (vlastně chemie
). Nezbývá mi než těm výrobcům věřit, že mi to dítě neotráví už v miminkovském věku.
Každopádně díky.
@hancha píše:
Holky, našla jsem teď dobrý stránky, které fungují i v mobilu, kde si můžu najít potraviny a všechny éčka v nich, jestli jsou zdravá nebo jsou to hnusy. Jmenuje se to www.viscokupujes.cz
Zároveň to hledá i éčka, co se nepíšou na obalu jako E…, ale jsou v textu. Máme dvě malé děti, tak se snažím, abych nekoupila nic, co má červené éčko a zatím to celkem funguje. Neměla jsem moc času to dřív studovat, ale takhle je to docela jednoduchý.
Do kolika diskuzí to budeš dávat? ![]()
Souhlas… Trosku reklama na webovky, ne? ![]()
Taky ecka sleduju, ale jeden odkaz by stacil ![]()