Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
třeba že po internetu se píše člověku snadnějí než ve skutečnosti, v reálu si pak nebudete mít co říct
navíc si může na něco hrát, nemít s tebou čisté úmysly
já jsem si svoje internetové seznámení vzala a čekáne spolu druhé dítě, takže já tě moc nešokuji:-D
Ahoj anonymní, já můžu napsat svou zkušenost. Seznámila jsem se přes net se svým přítelem. Také jsme si psali asi 14 dní kde byli hodně vzájemné sympatie měli jsme taky každý svou fotku. Jsem ráda že jsme se našli a sedíme si jako dva lidé co vědí co od života chtějí.Užívám si lásky druhého člověka a také se jí snažím dávat. Ve skutečnosti ale ne vždy člověk najde to do čeho se zamiloval v písmenkách, byť foto sedí tak nemusí sedět styl oblíkání, styl vyjadřování, gestikulace, styl chování se vůči ženě a hlavně co je nejdůležitější tak musí v tom reálu ta jiskra přeskočit, musí zafungovat chemie. Pokud toto klapne na obou stranách máš vyhráno. Měla jsem víc takových seznámení a musím se přiznat že některé zchůzky byť vypadal dotyčný na fotu super a v psaném slovu také vynikal, ve skutečnosti, jsem byla překvapena, nepěstěnýma rukama, stylem oblékání, či zkaženými zuby, nebo stylem vyjadřování v mluvené formě. Toto jsou vše věci, keteré psané slovo neodhalí, odhalí to jen skutečnost. Ale i za tyto zkušenosti jsem ráda. Držím palce aby vše klaplo a hlavně jdi s myšlenkou že bude to ON ten který to být má!!! ![]()
Anonymní píše:a kolikata tvoje schuzka to byla? prvni, nebo byla napred taky nejaka nemila prekvapeni?
já jsem si svoje internetové seznámení vzala a čekáne spolu druhé dítě, takže já tě moc nešokuji:-D
olouszku dekuju
Ja si prave neumim predstavit, nakolik treba ta mimika, gestikulace, ton hlasu to muze ovlivnit…
No tak že přijde úplně někdo jiný… Že bude mluvit sprostě a nevhodně… Nedokážete se spolu pobavit v reálu… Že tě bude chtít „opí*at“ hned po první schůzce… Že ti nebude vonět… Že ti bude odpudivý… Že se ti v reálu nebude líbit… Že ti bude lhát… Že se nebude hezky chovat… Že tě nezaujme… Že nesplní tvá vysoká očekávání atd…
![]()
Ale osobně bych se neupínal zas tak moc na jednoho člověka… Vono takových seznámení ještě zažiješ habaděj a to by musel být sakra pech, aby jsi na toho pravého natrefila hned napoprvé… Osobně se obávám, že takových případů moc není…
![]()
První rande je ještě v klidku, na tom tě může překvapit spousta věcí, ale taky nemusí… Spíš to pravé „vystřízlivění“ zažiješ až postupem času, až se budete stýkat častěji a častěji a až spolu budete pár roků bydlet… Hodně štěstí přeji… A doufám, že se setkáte na veřejném místě přes den a né někde v temný uličce v noci!!
![]()
Anonymní píše:Anonymní píše:a kolikata tvoje schuzka to byla? prvni, nebo byla napred taky nejaka nemila prekvapeni?
já jsem si svoje internetové seznámení vzala a čekáne spolu druhé dítě, takže já tě moc nešokuji:-Dolouszku dekuju
Ja si prave neumim predstavit, nakolik treba ta mimika, gestikulace, ton hlasu to muze ovlivnit…
No to uvidíš za týden… Ten šok… Však potom napiš jaký to bylo, rád si to přečtu a určitě né jen já…
![]()
Moje internetové seznámení bydlelo ve vedlejším domě,jsme spolu už 9let,máme 2děti a narozeniny ve stejný den( ten den je i naším svatebním).
Raději anonymně,
tak já kvůli internetovému poblouznění dokonce zrušila svatbu, odešla za ním a pak se z něho vyklubal takový kretén
vydržela jsem s ním asi rok a odešla, přitom jsme si psali asi půl roku, zdál se mi ideální, sečtělý, vzdělaný, milý, příjemný, sportovně založený, prostě člověk, kterého jsem chtěla. U mě nebyl problém ale první schůzka, ale až pak to společné bydlení a procitnutí
Ale myslím, že v dnešní uspěchané době probíhá spousta seznámení přes internet , takže proč né, vyjít to určitě může a přeju ti to! ![]()
No já to ještě upřesním já si své první internetové seznámení také vzala, byli jsme spolu 7 let a máme spolu 2 děti. Vše bylo fajn, klidné manželství, stejné názory, postavili si společně dům a žili spokojeně do doby, než potkal svou bývalou lásku a jako zbaven smyslů chtěl být s ní. Po dlouhém boji jsem to vzdala. Dnes je sám jako kůl v plotě, ale má co chtěl. ![]()
ahojky taky jsem si našla přítele přes seznamku a máme spolu malou dračici ![]()
Co můžu poradit…pokud Ti na něm něco nebude štimovat nebo se Ti něco nebude líbit jdi od něj…my ženský máme šestý smysl,ale málokdy ho poslechneme…
já si myslím, že to co se může stát po nějaké době vztahu, se už pak vůbec neliší od seznámení jinou formou. U schůzky takhle skoro naslepo je potom na začátku nejdůležitější ta pověstná jiskra
je teda fakt, že někdo jí až tak nepotřebuje, jde do toho jen rozumem, ale třeba tohle já nechápu ![]()
Anonymní píše:nojo, ale tohle se muze stat i pri seznameni rovnou v realu, zejo
Raději anonymně,
tak já kvůli internetovému poblouznění dokonce zrušila svatbu, odešla za ním a pak se z něho vyklubal takový kretén![]()
![]()
vydržela jsem s ním asi rok a odešla, přitom jsme si psali asi půl roku, zdál se mi ideální, sečtělý, vzdělaný, milý, příjemný, sportovně založený, prostě člověk, kterého jsem chtěla. U mě nebyl problém ale první schůzka, ale až pak to společné bydlení a procitnutí
Ale myslím, že v dnešní uspěchané době probíhá spousta seznámení přes internet, takže proč né, vyjít to určitě může a přeju ti to!
Dej si pozor. Je fakt ze je na netu sposta lidi kteri se chteji takto seznamit proto ze v realnim svete jsou zamlkli a nemaji tolik sebevedomi nekoho oslovit. S takovym muze schuzka na slepo dopadnout bud tak ze kdyz jste si uz psali tak ze si budeme povidat a bude to fajn, ale taky se muze stat ze si nebudete mit co rict.
Jenze z dalsiho pohledu bych davala pozor, je hodne lidi kteri se pres internet pretvaruji. Uvedu priklad - moje kamaradka si rok a pul psala s klukem z Brna. Psali si asi dva mesice a tak si s nim rozumela ze se do neho zamilovala. Zacali si psat hezke veci a zacali spolu pres ten internet chodit. Pokracovalo to tak nekolik mesicu a porad jim nevychazelo se sejit tak se rozhodla ze sveho milacka prekvapi v praci - ze ho navstivi nahodou. Podotykam ze Brno je z Ceskeho Tesina dost daleko a ona tam v zivote nebyla. Nakonec ho nasla a bohuzel to pro ni bylo zklamani ze ktereho se doposud nevzpamatovala. Ten Marek ji sice poslal fotku, na ktere byl on. Ale to bylo asi tak vsechno co bylo opravdove. Sla za nim do prace a jelikoz se k nemu dostat nemohla tak zjistila kde bydli a cekala na neho tam. On prisel domu a ani ji na tech schodech nepoznal. Pozdravil ji „dobry den kočko“ a sel dal. Odemkl dvere bytu, tam ho privitala zena(manzelka) a deti se krcily nekde v povzdali zpoza dveri od nejakeho pokoje. Kdyz se zavrely dvere chtela mu zavolat a zjistit jestli je to on ale zpoza dveri se zacalo ozyvat strasne triskani vsim moznym, nadavky, vycitky…Moje kamaradka proste utekla a zapadla do prvni hospody kterou videla a obratila do sebe panaka. Znicehonic se tam objevil „jeji kluk“ s prostitutkou…jak to bylo dal ani nebudu psat. Ona uz se mu neozvala, nicmene co zacal fungovat facebook, zjistila ze nebyla jedina se kterou takhle chodil.
Tim te nechci odrazovat ani strasit, ale jen ti rikam ze dej pozor a radeji si nechej volna zadni vratka (naprilad schuzka na verejnem miste) aby jsi mela moznost vycouvat. Nikdy nevis. Samozrejme ti preju hodne stesti, byla bych rada kdyby to vyslo a byl to fajn kluk tak pak sem urcite napis jak rande dopadlo ![]()
Anonymní píše:Anonymní píše:a kolikata tvoje schuzka to byla? prvni, nebo byla napred taky nejaka nemila prekvapeni?
já jsem si svoje internetové seznámení vzala a čekáne spolu druhé dítě, takže já tě moc nešokuji:-D![]()
byla to moje druhá internetová schůzka, a ta první byla katastrofa, kluk se zdál podle fotky a podle psaní emailu velice sympatický, ale opak byl pravdou, na netu měl umístěnou jistě svojí nejlepší fotogrfafii ve skutečnosti vypadal úplně jinak, bylo mu 25 ale byl úplně mimo, vzal mě do kina na film o zombí a zbytek večera mi vyprávěl o nějakých počítačových hrách, pak už jsem se jen vymlouvala proč nikam zase nemůžu jít, 2× jsem s ním rozešla ale nejak to nepobral, pak jsme se nějakým záhadným způsobem s kamarádkou zkouřily, a já se sním hrozně hnusně rozešla po telefonu a zařekla jsem se že už nikdy víc žádné internetové seznamky, asi za 2 roky se mi ozval jeden kluk, našel mě na lide.cz, pár měsíců jsme si psaly a volaly, pak mě vzal na rande, chodily jsme v dešti asi 3 hodiny a strašně moc jsme si rozuměly, v srpnu už to bude 7 let co jsme se poprvé sešly.-))
držím palce
Pisu si uz asi dva tydny s jednim klukem, ktereho jsem potkala na seznamce.
Za tyden mame schuzku nazivo.
(Anebo dobre, to me taky zajima
)
Ze vseho, co jsme si napsali, mam zatim dojem, ze je pro me idealni
Zajimalo by me, jestli jste nekdy taky sly takhle natesene na prvni schuzku, a dopadlo to blbe
Jeho fotku mam.
Co se na shcuzce pokazilo, co neslo vycist z mailu?
(Nemyslim ted situaci ze si dany clovek vymyslel, ve skutecnosti na danou skolu nechodil a poslal fotku kamarada.)
Potrebuju proste trosku zchladit, at pak nezaziju takovy sok, kdyby to nevyslo (protoze s tim tajne dost napevno pocitam, ze to vyjde).