Šikana v práci, výpověd atd. Názor od vás?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.10.23 21:39

@fannn jo jedna kolegyně, která tam dela 8 roku, jen proto, že ma před důchodem, mi řekla „pokud s nimi nebudeš vyhulovat rypák a nepodřídis se tak ti nedají pokoj a už se to s tebou veze, znám to moc dobře, takže jsi mladá jdi dokud můžeš“

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.23 21:42
@Anonymní píše: :hug:
Ono to tak bohužel je, že ty lidi co se snaží jsou na tom ve finále mnohem hůř než ty co se snaží málo a nebo vůbec. :,(
Mě to strašně připomíná tu kauzu s domovem seniorů 🌻.Tam přeci taky byla jedna hodná pečovatelka a zbytek zlé, které se chovali ošklivě ke klientům… :(

Ano už jsem to taky pochopila, je fakt, že ty co makaji nejvíc jsou pomlouvani nejvíc. Je klientům asi dobrý, nemůžu hodnotit nikomu se nepletu do práce atd zajímá mě má práce a v ten den moji klienti, ale ten zbytek…

• Citovat
  • Upravit
27
20.10.23 21:47
@Anonymní píše:
Děkuji moc, právě proto nechci nikde nic řešit, chci dát výpověď a ztratit se a zapomenout, co to půjde. Věřím, že tohle se děje často, že i pomluvy, to bych i neřešila, ale tady už jde i kolegyalnost při práci atd. Počítám, že mi to dají jak oni samy říkají " sežrat". Takže se ptám, zda má někdo zkušenosti, názory atd. Každopádně moc děkuji za Váš odborný příspěvek.

Domluvte se s lékařem o DPN po dobu výpovědi, dejte výpověď. Do výpovědi důvod uvádět nemusíte, ale jestli je to jenom trochu možné, uvedla bych ho. Pokud budete chtít práci ve stejném oboru, může nastat situace, že ty pomluvy o Vás bude někdo trousit i nadále a budete mít problém najít si jiné zaměstnání, a to i v případě, že je nedostatek zaměstnanců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
20.10.23 21:49
@Anonymní píše:
@fannn jo jedna kolegyně, která tam dela 8 roku, jen proto, že ma před důchodem, mi řekla „pokud s nimi nebudeš vyhulovat rypák a nepodřídis se tak ti nedají pokoj a už se to s tebou veze, znám to moc dobře, takže jsi mladá jdi dokud můžeš“

přesně! Kafíčko, cigárko a běda, když to má někdo jinak :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
20.10.23 21:52
@Anonymní píše:
@PapeJ řekl mi to firemní doktor, šla jsem k němu po neschopence, že můžu do práce, on mi ani nechtěl napsat 12ctky jen 8, což jsem odmítla. A on mi řekl " no dobře tedy, ale ve chvíli kdy něco i prkotina nastane, okamžitě dete na Pn. Rikam dobře, děkuji moc. Pamatuji si to jako včera, kdy mi to řekl.

Že Vám nechtěl napsat 12 je úplně logické. U 12 je vyšší riziko zátěže, jestli Vám to potvrdil i přesto, tak dost riskoval. Pokud by se něco stalo, měl by z toho vážný problém. Tímto bych se tedy neoháněla, problém je v jiné psychické zátěži, a to ve špatné pracovním prostředí, za které odpovídá zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.23 21:53
@fannn píše:
přesně! Kafíčko, cigárko a běda, když to má někdo jinak :-(
:palec: V bývalé práci jsme měli vedoucí která fakt třičtvrtě pracovní doby prokouřila a byla to strašná Búú :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
36404
20.10.23 22:18

Dej výpověď a běž na neschopenku, nebo naopak. Budeš sice omezena vycházkami, ale když to jinak nepůjde :nevim: Zbytek dovolené ti proplati po konci pracovního poměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.23 22:18
@Anonymní píše: :palec: V bývalé práci jsme měli vedoucí která fakt třičtvrtě pracovní doby prokouřila a byla to strašná Búú :mrgreen:

Tak ono by to tak měly asi taky z 12 dobrých 6? :D vykouří krabičku denně, cca po 15 minutách? A to tam fakt někdy sedí až půl hodiny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.23 22:20

@JancaS84 vycházky mi nevadí, nikam po nocích stejně nechodím atd takže… A s čím jít na neschopenku, o to mi právě tady jde? Jinak moc děkuji za odpověď i Vám

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.23 22:23

@fannn tam jde o to, že kdybych dělala 8, jsem unavená víc, protože nejvíc práce je právě dopoledne, pak odpoledne už je to volnější, takle bych jela každý den to nejtěžší, vstávat každý den brzo, takle vstanu jednu dvě směny zasebou… O to tu jde víte, mi 12ctky nevadí, jak rikam práci zvládám, ale prostě ta šikana že strany kolegyň…

• Citovat
  • Upravit
36404
20.10.23 22:37
@Anonymní píše:
@JancaS84 vycházky mi nevadí, nikam po nocích stejně nechodím atd takže… A s čím jít na neschopenku, o to mi právě tady jde? Jinak moc děkuji za odpověď i Vám

Klidně na psychiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
20.10.23 23:15

A na 120% bych taky nejela. Já uz tak od diagnózy dávno nejedu. Všichni vědí že RS mám a nikdo po me nechce at lítám jak blázen. Sice každý den si dam 5km běhu na páse a nikdo by na me nepoznal že jsem nejak nemocna, ale v práci to vědí a šetří me i když by nemuseli. Přeji do budoucna takový normální kolektiv :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
21.10.23 00:12

Lidi jsou potvory, nedobré, nepřejícné a škodící. Jak jsi trochu jiná, umíš zabrat, makat, nepomlouváš, nechodíš s nimi kouřit, nekafuješ, nedejbože, když tě klienti mají rádi, protože pracuješ jinak, s láskou, tak ti to,,kolektiv" umí spočítat. Vzpomněla jsem si na drobnou příhodu z dob, kdy se ve školkách, u nás díky mé intervenci, někdy na konci osmdesátých či začátkem devadesátých let konečně zavedl pitný režim. Vznesla jsem dotaz k tehdejší paní ředitelce, že jsem četla v novinách, že už to někde je. Ono když dítě dostalo k svačině mléko a k obědu polívku a kompot, odpoledne kakao, tak teda je to málo, žejo. Paní ředitelka si to skutečně hned někde ověřila a dala nějakou řeč a pokyn vedoucí školkové jídelny. Ta se zachovala poměrně zajímavě. Přišla do mě třídy, skoro po mně hodila plastovou láhev se šťávou a doprovodila to slovy, tady máte, když jste si na mě stěžovala. Takže jsem tedy na zahrádku, kde bylo fakt teplo, brala pití plus plastový kyblík a mytí hrnecků. No jenomže…byla to práce navíc, mně to nevadilo, ale ostatní tak nějak na to spoléhaly a,, zapomínaly ", případně děti odbyly, na lavičce se přece dobře ve stínu sedělo. Vrcholem bylo, když jsem přišla na odpolední už na zahrádku. Děti samozřejmě čekaly a přišly si požádat. A jedna z kolegyň /kuřačka, díky které byl často člověk na třídě sám a kdyby jí ty rauchpauzy počítal, to by bylo za školní rok hodin/, se vyjádřila asi i za ostatní. Řekla něco v tom smyslu, že už to není možný, jak vlezu do práce, tak ty děti jen otravujou, že tohle byl čert dlužen, že bude oběd. Děti posílala pryč, ať si jdou hrát, mě by poslala nejradši kamsi, no já povídám, o co jí jde, že ona přece s tím pitím nemá nejmenší práci. Tak jsem klasicky šla, donesla to, děti se napily, vypily to a já to zase odtáhla a umyla a dala na odkapávací podnos. Abych si po obědě poslechla od kuchařky krucinál, kdo to tady nechal zase, po kom to bude uklízet. Když si musela kolegyně před obědem z těch nervů že mě jít zakouřit a já děti měla sama v šatně, umývárně a nalévala jim polévku, tak ten bordel na odkapávači byl po mně a tak jsem měla polepeno i u kuchařky, pro kterou byl problém to vzít a dát pod dřez do skříňky. Jestli jsi zakladatelko taky taková, jako jsem byla já, budeš to mít v práci těžké, pokud ti kolem na tebe mají pifku za to, že uděláš něco jinak a nedejbože líp…přeju ti pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.23 06:00

@Brenda2592 ano já taky chodím běhat, ne každý den a indiánský běh cca toho 4,5 km, taky nikdo nepoznal a o to jde, ale ony mi závidí i tady tohle mi přijde…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.23 06:46

@EEKK jako já asi nedělám nic navíc nebo tak, nebo o tom nevím :mrgreen: ale snažím se všem vyjít vstříc, když kolegyně nechce koupat tam toho a toho a zeptá se, tak nemám problém, nebo jsou věci který je jedno kdo udělá, ale všímám si, že se, s tím počítá u mě hlavně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat