Zaměstnanci úřadu práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nedelam sice na pracaku, ale na jinem urade a asi si zacnu hledat jine misto. Jde to od 10 k 5. Penize silene. Jeste me tam drzely ty odmeny, ale ty uz jsou ted take zalostne. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
Je tu někdo, kdo pracuje na úřadu práce? Ideálně přímo na SSP?
Holky, jak to snášíte? Pracuju jako dávkařka už dost let, ale to, co se děje teď, jsem ještě nezažila. Velký tlak na zaměstnance, nestíhá se zpracovávat, odměny minimální, lidí čím dál tím víc drzí…
Máte to u vás taky tak?
Manžel jako dávkař taky nadával. Změnil práci za méně stresovou a lépe placenou.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Manžel jako dávkař taky nadával. Změnil práci za méně stresovou a lépe placenou.
A můžu se zeptat, co teď manžel dělá?
Já čím dál tím víc přemýšlím o změně práce, ale bojím se. Na druhou stranu bych se nerada zdravotně oddělala 🙈
- Citovat
- Upravit
Já nedělám SSP, ale na Hmotný nouzi, ale kolegyni ze SSP mám v kanclu proti sobě. Ale my jsme na maloměstě, celkem to jde, lidi se tu znají, takže si tolik nedovolí. Ale budou nás v červenci asi rušit. Zaměstnanost už přesunuli. Lidi už kvůli tomu nadávají, že budou muset jezdit jinam a dál. A my nemáme jistotu ničeho. Sice slibují, že nás přesunou, ale jestli zase budou snižovat stavy a půjdem. Mě tahle práce baví, nechci o ní přijít, shánět něco novýho… Já mám na tohle smůlu. Před rodičákem jsem pracovala u PSSZ, platově na chvostu, přišlo utahování opasků a plat nám okrouhali na úplný základ - vzali osobko, fackovný (prý když máme klientský centrum, kde jsme se střídaly po hodině, tak proč mít příplatek za jednání s klientem), třináctý platy, odměny minimální. Po rodičáku jsem před čtyřmi lety nastoupila sem a už to jde zase z kopce.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já nedělám SSP, ale na Hmotný nouzi, ale kolegyni ze SSP mám v kanclu proti sobě. Ale my jsme na maloměstě, celkem to jde, lidi se tu znají, takže si tolik nedovolí. Ale budou nás v červenci asi rušit. Zaměstnanost už přesunuli. Lidi už kvůli tomu nadávají, že budou muset jezdit jinam a dál. A my nemáme jistotu ničeho. Sice slibují, že nás přesunou, ale jestli zase budou snižovat stavy a půjdem. Mě tahle práce baví, nechci o ní přijít, shánět něco novýho… Já mám na tohle smůlu. Před rodičákem jsem pracovala u PSSZ, platově na chvostu, přišlo utahování opasků a plat nám okrouhali na úplný základ - vzali osobko, fackovný (prý když máme klientský centrum, kde jsme se střídaly po hodině, tak proč mít příplatek za jednání s klientem), třináctý platy, odměny minimální. Po rodičáku jsem před čtyřmi lety nastoupila sem a už to jde zase z kopce.
Jak můžou tahle pracoviště rušit, když se pořád propírá, že dávky chodí pozdě a úřednice nestíhají? A o dáváky žádá čím dál víc lidí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda píše:
Jak můžou tahle pracoviště rušit, když se pořád propírá, že dávky chodí pozdě a úřednice nestíhají? A o dáváky žádá čím dál víc lidí.
A proč myslíš, že v tom má být nějaká logika?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda píše:
To spočítal zase někdo nahoře. Hodně se digitalizuje a lidi můžou žádat on-line. Že to musíme zpracovávat a spoustu těch on-line žádostí je blbě a ty lidi se musí pozvat a ta žádost zpracovat růčo, to nikdo nahoře nevidí… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dopadnete jako česká pošta
Já když vidím vašeho ministra, tak mě jímá hruza
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Logika tam chybí. O digitalizaci vůbec nemluvím. Co přijde přes bankovní identitu nebo datovkou, to jsou perly. Do toho nárůst dávek všeobecně. Pracuju ve velkém městě a máme podstav a je to sakra poznat.
V nějaký úřední den v době dokládání čtvrtletí bych tam posadila.pana generálního ředitele a hned vedle ministra. Ať si to zkusí pěkně v ostrém provozu a ne zalezli s ochrankou.
- Citovat
- Upravit
Pracovala jsem na SSP půl roku, víc jsem nevydržela. Tváří v tvář těm davům vyčůránků a nemakačenků jsem ztratila poslední iluze o lidech. Denně nekončící fronta, nonstop vystavena stresu, nadávkám a za žalostné peníze jsem to jednoho dne, kdy na mě řval opilý nepracující cizinec, že se tam válím za 50 tisíc a on chudák je bez peněz, ze dne na den ukončila. Naštěstí byla zkušební doba 6 měsíců, protože další dva měsíce (výpovědní lhůta) už bych tam nedala. Dnes nechápu proč jsem to neudělala dříve.
- Citovat
- Upravit
Na kolegyni si zase vyskakoval Ukrajinec, chvíli pracoval, pak prý najednou si vzpomněl, že měl dočasnou ochranu a bral humanitární dávku, byl dost hnusný a nepříjemný. Brrr, mám husinu, jen si na něj vzpomenu…
- Citovat
- Upravit
@aprazanda píše:
To máš stejný, jako když neustále vykřikují, jak se musí osekat byrokracie a snižovat množství zbytečné práce, aby nebylo tolik úředníků. Ale úplně zbytečné reporty, hlášení, kontrolní lejstra… mi přibývají víc a víc, protože si nemůžeš vzít informace z toho reportu, co se dělal pro Frantu, když to má stejné informace, Jóžin to chce totiž do své šablony a své tabulky, tak to pěkně celé přepiš. Že by si to vytáhli ze systému, kde to je a mají do něj přístup? To nehrozí. Pěkně ťukat v excelu. A zadávají to ti, co pak melou pantem, jak musíme zefektivňovat práci úředníků a digitalizovat. Kocourkov. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
Holky, jak to snášíte? Pracuju jako dávkařka už dost let, ale to, co se děje teď, jsem ještě nezažila. Velký tlak na zaměstnance, nestíhá se zpracovávat, odměny minimální, lidí čím dál tím víc drzí…
Máte to u vás taky tak?
Kamoska na pracaku i kdyz na jine pozici a taky nadava, ale hlavne se boji protoze se stale vyhrozuji propoustenim i kdyz nestihaji a lide pracujici na davkach pry zdrhaji sami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi už to taky dlouho nevydržím a podám výpověď. Nebudu první ani poslední. Odchází pořád více lidí, ale nikoho nenapadne se nad tím zamyslet.
- Citovat
- Upravit
Ahoj všem,
Máte to u vás taky tak?