Šikana ze strany učitelky

Anonymní
29.9.21 16:02

Šikana ze strany učitelky

Dobrý den, má dcera je již na střední a už nějakou dobu jsem ji neviděla brečet. Kvůli tomu že můj exmanzel, jeji tatínek, na ni v dětství dost řval, nezvládá situace, kdy po ní někdo řve neoprávněně. Dnes přišla s brekem domů a to co mi řekla mě vcelku zaskočilo. Mají ve škole jednu paní učitelku, která si libuje po dětech řvát, jak jsem jednou sama slysela při její online výuce když jeden hoch řekl spatne odpověď, a řekl že se omlouvá, že to neví a paní učitelka misto vysvetleni problemu začala řvát jako smyslu zbavená. Tento hoch dokonce musel i přestoupit, protože dotyčná paní učitelka mu slibila že neodmaturuje a odmítala mu vysvětlit látku, když se na něco v hodině zeptal. Na tohle byla upozornena paní učitelka třídní moji dcery, ta nasledne upozornila urvanou paní učitelku, že se jí nelíbí jak s jejími žáky mluví. Situace se uklidnila, ovšem poté co ten hoch odešel si paní učitelka našla další oběť, tentokrát slečnu, která je poněkud pomalejší a opakoval se ten stejný scénář. Maminka této slečny napsala paní ředitelce mail, a jediné ceho se dočkala bylo to, že se urvana pani učitelka mela snad na chvíli uklidnit. Pri online výuce jsem občas poslouchala a slysela jsem jak arogantně s dětmi mluví a jak se jim vyloženě vysmivala a říkala jim že jsou hloupí
Teď ale vylezlo z mé dcery, po tom co prisla domů uplakaná, že už nějakou dobu si ta učitelka vylívá zlost na ni. Řekla mi, že to nechtěla řešit protože je v posledním ročníku a byly by to zbytečné problémy, ale po tom co mi řekla si nemyslím že by se to nemělo řešit. Má dcera mela na konci minulého školního roku zánět průdušek, paní učitelka se jí po kamarádce zeptala zdali by chtěla úkol na prázdniny, má dcera ho chtěla, následně ovšem paní učitelka mé dceři vzkázala, že ho už nemá, a že má smůlu a dala tento úkol někomu jinému. Měl to být dobrovolný úkol na léto, tak se tím má dcera nějak nezaobirala. Na začátku tohoto roku začala paní učitelka zlehka a to sice, že dělala poznámky na výrazy, úsměv a obličej mé dcery ve smyslu, že jde na praxi tak ať se nějak tváří a vypadá reprezentativne. Má dcera chodí slušně oblékaná, má krásný usmev, a i kdyby neměla tak si nemyslím, že by měl mít někdo takové poznámky. Dnes to ovšem završila tím, že po mé dceri chtěla ten úkol který jí ovšem ani nedala. Moje dcera jí odvětila že ho nemá, že ji ho paní učitelka nedala a že ho dala někomu jinému, protože tam nebyla a jestli ho nemá teď nahodou navíc, že by si ho ráda udělala. Tím dle mého názoru dala najevo, že ji ho paní učitelka nedala, ale že o něj má stále zájem a chce si ho udělat. Ovšem moji dceru následně učitelka servala, že se jí nelíbí její přístup že jako VY JSTE MI HO NEDALA a že se jí vůbec nelíbí její obličej a dovršila to tím že ji má dcera UŽ DELŠÍ DOBU VADÍ. A ze řešila nějaké problémy s klukama z její třídy a má toho plne zuby, ovšem to že resila nějaké problémy jí nedává právo řvát po moji dceři. Moje dcera jí teda řekla, že nevěděla že to bude problém když ten úkol byl dobrovolný, a že si ho teda od někoho okopiruje, ale že si ho chtěla udělat a od někoho by si ho okopirovala už hotový. Učitelka vstala s papíry, má dcera natáhla ruky, že si je vezme a učitelka jí je hodila na stůl. Zařvala po ní KDYŽ JSTE SI TAK HEZKY ŘEKLA. Má dcera neměla ani tušení o tom, že by mezi sebou měli nějaké špatné vztahy, tak se chtěla zeptat co jí na ní vadí, ovšem řekla jen MOHLA BYCH SE a učitelka po ní začala řvát že nebude mluvit. Ještě si neodpustila po čas hodiny několik narážek na mou dceru a její výraz v obličeji, načež má dcera tam zadržovala pláč, protože se jí všichni smáli. Nechci mou dceru škatulkovat, ale je trochu šprt, na všechno se naučí, nemá s ničím problém a úkoly nosí všechny. Co se týče školy, tak nikdy neměla s ničím žádný problém. Mám jako svědky všechny ze třídy co tam seděli a po hodině řekli moji dcery že by to měla říct paní učitelce třídní. Tohle mě dnes dost zaskočilo a nevím jak mám dál postupovat. Ptala jsem se své dcery jestli náhodou tedy neví, kde by mohl být problém. Zjistila jsem, že má dcera byla dobrá kamarádka s tím hochem co ho paní učitelka vyhnala ze školy a doučovala ho látku aby nemusel přestupovat. Nevím jestli by tohle mohl být pro někoho důvod k šikaně dítěte.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
29.9.21 16:06

Zadny mailovani, osobne bych navstivila pani reditelku. A asi bych ji upozornila, ze podam podnet skolni inspekci, pokud ta zjevne vyhorela madam nezacne krotit vlastni vasne a neprestane se stavajicim chovanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
29.9.21 16:09

Osobně zajít za tou učitelkou, slyšet její verzi, když se nenajdete řešení, tak uvědomíte vedení školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
29.9.21 16:12

Udělala bych vstřícný krok a JEDNOU bych si s tou učitelkou promluvila. Jen jednou. Pokud by se cokoli opakovalo, věděla by, že už půjdu rovnou za ředitelkou a podle jejího přístupu i na zřizovatele. Jednala bych opravdu rychle - řešit hned druhý den - ne že se bude týden čekat, až budete mít obě čas. S dcerou spolu jednejte co nejvíc otevřeně a předávejte informace jedna druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
29.9.21 16:14

Za ředitelkou a když nepomůže tak inspekce. Klidně bych doporučila dceři ať si před hodinou zapne nahrávaní na mobilu ať máte důkaz na dotyčnou

• Citovat
  • Upravit
19388
29.9.21 16:16

Ja bych už asi vstřícný krok nedělala a řešila to s vedením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
29.9.21 16:18

Řvaní je agrese, která lidi poškozuje. Stěžovala bych si.

• Citovat
  • Upravit
33005
29.9.21 16:18

Šla bych za dotyčnou učitelkou + upozornila třídní. Pokud by to nepomohlo, tak bych to hnala oficiálně přes ředitelku. Svědci jsou, takže inspekci by takovýto pedagog jistě velmi zajímal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76586
29.9.21 16:20

@Tarjei @Beckyttine5 no tak toto nepíše žádná matka, ale ta dcera

• a je to takové vachrlaté, o co konkrétně jde, se ani nedá říct - ona řekla a ona řekla a ona natáhla ruku a blbě se tvářila - no nevím

a OT - osobně nesnáším, když někdo maturantům říká děti, vždyť jsou to většinou plnoletí lidé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76586
29.9.21 16:21
@smajlik345 píše:
Za ředitelkou a když nepomůže tak inspekce. Klidně bych doporučila dceři ať si před hodinou zapne nahrávaní na mobilu ať máte důkaz na dotyčnou

to je trestné, nahrával bez jejich souhlasu jiné lidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
29.9.21 16:21

Myslim, ze vstricnych kroku bylo ze strany rodicu dost a dost. Sla bych rovnou za reditelem/reditelkou. A to by videla to coro moro. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.21 16:25

@stinga Má dcera bude mé dítě do té doby, dokud budu žít a budu její matka. Omlouvám se jestli se vám nelíbí můj styl psaní. Ovšem zde nejsem proto, abych řešila ušťourané lidi, ale problém mé dcery, který ji očividně trápí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.21 16:26

No, já bych si hlavně ověřila ty informace, které o dané učitelce máš. Jestli je to vůbec všechno pravda. Vyslechla bych si její verzi a podle toho reagovala dál. Já jsem se momentálně po letech vrátila do školy, máme ve třídě věkové rozmezí 17- 50 let a můžu říct, že to, co si ty drzouni mezi 17 a 20 lety dovolí, nad tím mi zůstává rozum stát. Mluvím o tom, jak s učiteli mluví.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.21 16:27

Všem ostatním moc děkuji za reakci. Paní učitelka třídní mé dcery není ze zdravotních důvodů tento týden ve škole, tak se domluvím s dcerou a půjdeme zítra za Paní učitelkou a myslím si, že rovnou i za Paní ředitelkou.

• Citovat
  • Upravit
14723
29.9.21 16:29

Nahrávala bych to, zákaz nezákaz.
Nebo si tu někdo myslí, že nahrávky z mobilu nelze použít? Podle mně se používají běžně.
Policie občas pracuje s nahrávkama z Fb. Nebo se nahrávají konflikty mezi lidmi.
Nahrála bych si to už jenom proto, abych pak přesně sepsala stížnost podle toho, co se stalo. I kdybych to pak nepoužila, ale kvůli vlastní přesnosti bych si to nechala v záloze. Počítám, že ředitel/ka školy by si nahrávku vyslechla a snáz by se jí rozhodovalo, pokud nemá jiné důkazy než sdělení rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin