Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zkušenost s čím? Teď je příčně, příští týden zase nebude. Děti se holt v děloze hejbou, jak chtějí.
@SlečnaDahlia to není příčná poloha, ale šikmá. Zkušenosti s tím, jak to probíhá, když se třeba nepřetočí. Doktora jsem se neptala, protože jsme řešili něco jiného a pak jsem se zapomněla zeptat.
Procházky a ono si „sedne“. Času dost, teď opravdu není třeba z toho něco vyvozovat.
Já měla v tvém týdnu malou úplně hlavou nahoru a to byla před tím hlavou dolů. A za pár týdnů se otočila zase zpátky.
@Ahojkot ještě je čas, může se ještě vrtět a přetáčet
kdyby náhodou, tak doporučuji oslovit nějakou porodní asistentku (seznam na UNIPA). Existují neinvazivní metody na přetočení. Případně to dělají i lékaři v některých porodnicích, ale to už je větší zásah. Osobní zkušenost ale nemám, třeba ti to někdo ještě přiblíží ![]()
@Ahojkot jak říkají holky, času dost, mě se malá z příčné polohy do polohy hlavou dolů otočila asi v 39+1…to je tedy můj odhad podle „vrtění“. Moje gynekoložka mě v 37tt poslala do nemocnice domluvit císaře, tam naštěstí nespěchali… Pokud se nepřetočí, tak holt spadneš do kategorie „neporoditelná“ (přesně takhle mi to v nem. vysvetlovali) a půjdeš na CS ![]()
@Ahojkot píše:
@SlečnaDahlia to není příčná poloha, ale šikmá. Zkušenosti s tím, jak to probíhá, když se třeba nepřetočí. Doktora jsem se neptala, protože jsme řešili něco jiného a pak jsem se zapomněla zeptat.
Přetočí, šikmá poloha je přechodná. Nejpozději před porodem se změní na podélnou nebo příčnou a řeší se to na místě (pokud se z jiného důvodu předem nerozhodnete jinak). Ale do té doby se mimčo přetočí téměř určitě samo, takže budeš vědět dřív.
Pěkný podvečer,
jsem ve 33tt, malý byl ještě minulý týden hlavičkou dole a na dnešní kontrole mi pan dr řekl, že je šikmě, takže poloha šikmá. Máte někdo zkušenosti?? Děkuji