Šikmá poloha plodu ve 33. týdnu

Ahojkot
2.8.21 18:41

Šikmá poloha plodu 33tt

Pěkný podvečer,
jsem ve 33tt, malý byl ještě minulý týden hlavičkou dole a na dnešní kontrole mi pan dr řekl, že je šikmě, takže poloha šikmá. Máte někdo zkušenosti?? Děkuji :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6116
2.8.21 18:47

Zkušenost s čím? Teď je příčně, příští týden zase nebude. Děti se holt v děloze hejbou, jak chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ahojkot
2.8.21 18:49

@SlečnaDahlia to není příčná poloha, ale šikmá. Zkušenosti s tím, jak to probíhá, když se třeba nepřetočí. Doktora jsem se neptala, protože jsme řešili něco jiného a pak jsem se zapomněla zeptat.

• Citovat
  • Upravit
76725
2.8.21 19:03

@Ahojkot ještě je brzy, ještě se může přetočit správně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
2.8.21 19:42

Procházky a ono si „sedne“. Času dost, teď opravdu není třeba z toho něco vyvozovat.
Já měla v tvém týdnu malou úplně hlavou nahoru a to byla před tím hlavou dolů. A za pár týdnů se otočila zase zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
955
2.8.21 19:45

@Ahojkot ještě je čas, může se ještě vrtět a přetáčet ;) kdyby náhodou, tak doporučuji oslovit nějakou porodní asistentku (seznam na UNIPA). Existují neinvazivní metody na přetočení. Případně to dělají i lékaři v některých porodnicích, ale to už je větší zásah. Osobní zkušenost ale nemám, třeba ti to někdo ještě přiblíží :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
2.8.21 20:07

@Ahojkot jak říkají holky, času dost, mě se malá z příčné polohy do polohy hlavou dolů otočila asi v 39+1…to je tedy můj odhad podle „vrtění“. Moje gynekoložka mě v 37tt poslala do nemocnice domluvit císaře, tam naštěstí nespěchali… Pokud se nepřetočí, tak holt spadneš do kategorie „neporoditelná“ (přesně takhle mi to v nem. vysvetlovali) a půjdeš na CS :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
2.8.21 21:36
@Ahojkot píše:
@SlečnaDahlia to není příčná poloha, ale šikmá. Zkušenosti s tím, jak to probíhá, když se třeba nepřetočí. Doktora jsem se neptala, protože jsme řešili něco jiného a pak jsem se zapomněla zeptat.

Přetočí, šikmá poloha je přechodná. Nejpozději před porodem se změní na podélnou nebo příčnou a řeší se to na místě (pokud se z jiného důvodu předem nerozhodnete jinak). Ale do té doby se mimčo přetočí téměř určitě samo, takže budeš vědět dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí