Síla ovulačního testu

Anonymní
14.2.13 18:05

Síla ovulačního testu

Dobrý den, chtela bych se zeptat ohledne ovu testíku. v lekarne jsem kupovala ovu test s 20 citlivostí. a zajimalo by me zda test s 10 citlivosti as 20citlivosti ukaze stejnou intenzitu carky??u tehu testu je to jasne ale u ovu???prilozim sem foto testu s tou 20kovou citlivostí ale podotykam ze to je test delany 4dny po vynechani ms…to, proc jsem delala ovu test misto tehu testu je vec jina. zajima me tedy intenzita carky mezi citlivosti.moc dekuji za veskere odpovedi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.2.13 18:52

Tady je ten ovu test ale nejak nechapu ze je to tak blbe.ve skutecnosti je to skoro pozitivni a ja pred ms mivam na ovu testu uplne bilo :nevim: a jeste ke vsemu je to 20 citlivost :think: myslite ze kdyby to byla 10citlivost ze by to pozityvni???

• Citovat
  • Upravit
7726
14.2.13 19:00

U ovu testu musí být čárky stejné nebo testovací silnější. jinak je test neplatný, negativní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7726
14.2.13 19:02
@Anonymní píše:
Tady je ten ovu test ale nejak nechapu ze je to tak blbe.ve skutecnosti je to skoro pozitivni a ja pred ms mivam na ovu testu uplne bilo :nevim: a jeste ke vsemu je to 20 citlivost :think: myslite ze kdyby to byla 10citlivost ze by to pozityvni???

pošlu ti muj včerejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7726
14.2.13 19:05

Tohle je pozit. ovutest včera :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
14.2.13 19:11

V návodu se snad píše, kdy je test pozitivní, ne?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.13 19:23

Ja vedela ze bude takova reakce.ja vim jak vypada pozitivni ovu test jde mi o to proc jsou i u ovu testu citlivosti???ma fotka je dosti blba na to aby bylo poznat jaka je intenzita.taky jsem psala ze jsem 4dny po vynechani ms a normalne pred ms mivam ovu test uplne bili.ted je mi divne ze je tam vubec neco a dost silne..zadny priznak ms ani nemam. cetla jsem totiz ze i ovu test dokaze ukazat tehotenstvi :think:

• Citovat
  • Upravit
115
14.2.13 19:26
@Anonymní píše:
Ja vedela ze bude takova reakce.ja vim jak vypada pozitivni ovu test jde mi o to proc jsou i u ovu testu citlivosti???ma fotka je dosti blba na to aby bylo poznat jaka je intenzita.taky jsem psala ze jsem 4dny po vynechani ms a normalne pred ms mivam ovu test uplne bili.ted je mi divne ze je tam vubec neco a dost silne..zadny priznak ms ani nemam. cetla jsem totiz ze i ovu test dokaze ukazat tehotenstvi :think:

Je to jednoduché, protože každá žena má trochu jinou hladinu LH v době ovulace. Někomu může citlivost 20 ukazovat ovulaci celý cyklus a musí používat třicítku. Ovulační testy se jinak dělají pouze od citlivost 20, desítky se nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.13 19:30

@werumka s tim nemuzu souhlasit.kdyz jsme se snazili o ditko mela jsem ovu testy s 10citlivosti proto i ten muj nevsedni dotaz. podle desitkoveho ovu testu jsem mela ovulaci presne jak mi dr rekl. takze me ted prave zarazila 20cit :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
115
14.2.13 19:37
@Anonymní píše:
@werumka s tim nemuzu souhlasit.kdyz jsme se snazili o ditko mela jsem ovu testy s 10citlivosti proto i ten muj nevsedni dotaz. podle desitkoveho ovu testu jsem mela ovulaci presne jak mi dr rekl. takze me ted prave zarazila 20cit :lol: :lol:

To je dost zvláštní, protože v Čechách se standardně dělá pouze citlivost 25 IU/ml. Je to podle směrnic EU. V zahraničí se dá koupit dvacítka, třicítka, čtyřicítka. O desítce jsem ještě neslyšela… já osobně nemůžu mít ani 25, protože jí mám pozitivní víc dnů v kuse a mám proto třicítky.
Ovulační test může ukazovat těhotenství, ale stejně se to podle něj špatně odhaduje, protože nevíš, jestli je to LH nebo HCG… Spíš bych zkusila desítkový těhotenstký test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7726
14.2.13 19:43
@werumka píše:
To je dost zvláštní, protože v Čechách se standardně dělá pouze citlivost 25 IU/ml. Je to podle směrnic EU. V zahraničí se dá koupit dvacítka, třicítka, čtyřicítka. O desítce jsem ještě neslyšela… já osobně nemůžu mít ani 25, protože jí mám pozitivní víc dnů v kuse a mám proto třicítky.
Ovulační test může ukazovat těhotenství, ale stejně se to podle něj špatně odhaduje, protože nevíš, jestli je to LH nebo HCG… Spíš bych zkusila desítkový těhotenstký test.
:palec: :palec: ano jdi do tt bude to jistější
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.13 19:45

@werumka no právě :roll: jsem v zahraničí a tady se da koupit i 10test ovu tedy. kdezto tehu test desitkovejani omylem :zed: :zed: jsem prave 4dny po ocekavane ms a nic.mam tu jen 25tehu testy ale ty jsou bile :nevim: :nevim: me jen udivilo to ze mam uz pred ms normalne uplne byli ovu test no :nevim: jinak diky a vysvetleni :kytka:

• Citovat
  • Upravit
115
14.2.13 19:52
@Anonymní píše:
@werumka no právě :roll: jsem v zahraničí a tady se da koupit i 10test ovu tedy. kdezto tehu test desitkovejani omylem :zed: :zed: jsem prave 4dny po ocekavane ms a nic.mam tu jen 25tehu testy ale ty jsou bile :nevim: :nevim: me jen udivilo to ze mam uz pred ms normalne uplne byli ovu test no :nevim: jinak diky a vysvetleni :kytka:

To bohužel nic neznamená - záleží na době, kdy testuješ, zda jsi před tím pila… a tím se ta hladina LH může lišit. Kolik dní po ovulaci máš? Pokud ale na dvacítkových testech máš jasnou čárku, tak bys měla mít na těhotenském už aspoň ducha… ale těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.13 19:58

@werumka po ovulaci mam 14dni z toho lutealni faze 10dni…a jak rikam 25tehu test je proste bila :think: bud mam jen zpozdeni neznamo proc a nebo se hcg teprve splha coz je divne :nevim: proste ta 25citlivost nic neukazuje.zase me zarazi ten ovu test, clovek aby se z toho zcvok :lol:

• Citovat
  • Upravit
115
14.2.13 20:00
@Anonymní píše:
@werumka po ovulaci mam 14dni z toho lutealni faze 10dni…a jak rikam 25tehu test je proste bila :think: bud mam jen zpozdeni neznamo proc a nebo se hcg teprve splha coz je divne :nevim: proste ta 25citlivost nic neukazuje.zase me zarazi ten ovu test, clovek aby se z toho zcvok :lol:

Pokud máš luteální fázi takhle krátkou, ještě bych chvíli počkala. Zkus ten 25 jednotkový ještě za dva dny. Stejně asi nezbývá nic jiného než čekat. Těch 5 jednotek rozdíl (mezi těhotenským a ovulačním) je úplně zanedbatelný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí