Šílená hádka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15055
29.3.24 18:12
@Eliška píše: Více

To chápu. Jen podotýkám, že dluhy nemají. Krom těch 200 tisíc, na což šetří zakladatelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
29.3.24 18:21

Na tvém místě bych se na to zkusila podívat že strany tvého muže. Maká jak šroub, máte se dobře, finančně táhne 5clenou rodinu.. A ty za ním přijdeš, že si chceš v klidu promluvit.. načež mu začneš vyčítat, že ti nevaří kafe.

Já ti nevím, já bych na tebe asi taky vyletěla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.24 18:47
@Eliška píše: Více

Mě lehce nadprůměrné…my teda s půjčkama, co jsme si vzali na podnikání a výživné na syna partnera z předchozího vztahu…tak se na těch 60 za měsíc dostaneme taky… a to do toho nepočítám letní dovolenou…pomalu není měsíc, co bych neplatila nějaký extra výdaj, co jsem v pololetí doplatila kroužky, tak to začalo, jeden tábor v únoru, další 2 denní výlet a týdenní kurz v březnu, v dubnu budu platit další 2 tábory…

• Citovat
  • Upravit
2924
29.3.24 18:58
@Kfětoslava píše: Více

Já to nepochopila tak, že těch 200tis. z krachlýho podnikání mají jako dluh, ale že to on zacvakal :think: I když je fakt, že zakladatelka to nijak nekonkretizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2924
29.3.24 19:11
@ivašot. píše: Více

Tak záleží na nákladech na bydlení. Ale jo, přijde mi to hodně, jestli nemaj obrovskou hypo. A nikdo neříká, že bydlej v Praze, tak proč hned vycházet z obrovských nákladů na bydlení? A i kdyby měly a ty náklady jim tak vycházely, tak to nic nemění na tom, že ta fin. zodpovědnost na něj byla fakt velká (přes 60tis./měsíc a to její podnikání k tomu). Takže bych ho prostě nebuzerovala s koninama typu kafe, když si 10+ let máknul, aby je fin. zajistil a kolem dětí funguje.

Ale jeho reakce vypovídá o tom, že má zakl. plný zuby a fakt ji vnímá jak kouli na noze. A k tomuhle posouzení by člověk skutečně musel vědět, co celou dobu dělal on, ona, jak to mají finančně - jestli to jsou relevantní náklady, nebo si žijou na vysoký noze.

Ono je strašně lehký napsat, že je to hulvát a zakladatelka mu porodila děti, tak on má držet pusu a krok. Ale upřímně. Porodila jsem dvě děti, zařízené jsme to měli doma podobně jako zakl., takže manžel zajišťoval finančně a o děti se staral menšinově, já se starala z převážný většiny. Takže to třetí dítě už bych k těm dvěma bývala zvládla taky. I když lehký to samozřejmě neni. Ale vydělat třeba 70tis./měsíc prostě ne, ani při nejlepší vůli. Takže nemam ráda tohle shazování vysokých příjmů, jako by to ti lidi dostávali zadarmo. Většinou nedostávaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2924
29.3.24 19:26
@kralicinka19 píše: Více

Lyžák fakt nevyjde minimálně na 12 tis. :roll: Pražská škola týdenní lyžák v Krkonoších 6-7 tis. Samozřejmě, že někdo může mít dražší. Ale napsat min.12 tis.je úplně mimo mísu. Jídlo u větších dětí desítky tisíc 8o :roll: No to snad ne. Možná by děti měly mít nějaké koníčky, aby se furt necpaly ;)? Jako sorry, ale tohle je těžce přestřelený. A školu bych dětem fakt neplatila, za nejkvalitnější vzdělání považuju státní a upřímně neznam dobře postavenýho člověka, co by se nad diplomem ze soukromý VŠ nepousmál (vim, že nebyla řeč konkrétně o VŠ).

Já neříkam, že takový náklady mít nemůžou. Taky jsem psala, že je důležitý, jestli ty náklady maj relevantní (drahý bydlení), nebo si žijou na vysoký noze. Ale nevíme, kde žijou, tak nevim, proč rovnou předpokládat ceny bydlení v Praze. Přes těch 60 tis. mě hodně přijde. Ale jak říkam, můžou mít vysokou hypo. Ale nemění to nic na tom, že na něj ten tlak prostě byl. Chovat se k ní má slušně, o tom źádná. Ale právě z toho, jak se zachoval, mě vychází, že zakladatelku skutečně vnímá jako příživníka, proto je celkem otázka, jak to s těma nákladama maj. Podle jeho reakce mě přijde, že se cítí jak kasička pro život na vysoký noze. Proto je důležitý, jestli ty výdaje jsou relevantní nebo ne. Pokud by bydleli ve vlastnim a bez dluhů, byly by za mne hodně vysoký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.24 19:30

Tady zakldatelka
Ja jsem si vedoma, ze to manzel financne tahnul, ale ja zajistuji celou domacnost o 3 deti a kdyz rikam vse, tak vse. Manzel max vynese odpad, uklid, nakupy, vareni, priprava deti, baleni, dvacinx, zajistovsni vsech veci je na me. takze rano vstanu, udelam vsem snidani, svaciny, poklidim a jdu do prace, prijdu z prace cca po 4 hodine, jezdim pred celou Prahu a pak me ceka krouzek s detmi, nakup, vecere, uklid, ukolx a zajistovani veci. Padnu kazdy den a jsem rada, ze jsem rada. Financne nestradame, o ty finance nejde, manzelovi moje vyplata naopak prijde smesna a proste v pohode vse zaplati sam a jeste mu zbyde. Takze tam jde opravdu o to, ze mi proste dava najevo, ze ja jsem k nicemu a jen prizivnik. Kdybych vydelala vic, rada mu je dam, sle proste potrebuji cas ja to, aby mi v praci pridali, jsem tak rok a vychazi mi vstric s detmi. Ano i to blby kafe me mrzi. Proste ja mu serviruji jidlo pod nos a jednou za tyden bych proste jen chtela, aby se me zeptal, jestli si ho treba nedam. Klidne bych ho i udelala, sle chybi mi tam zajem. Jinak tech 200 samozrejme splatim, ale mame oddelene ucty, takze je to dluh neni jako nekde oficialni, sel z moji rezervy, kterou ted nemam. Jinak mamzel ma vysokou pozici, opravdu vydela hodne a financne on je dost zajisteny. jinak ano, zijeme v Praze, takze naklady mame vysoke, ale je to dane i tim, jaky ma manzel plat. Me je proste jen lito, ze jsem celych 10 let byla doma od rana do vecera s detmi, jezdil na sluzebky casto a ja byla doma a starala se. Ano delal to pro nas, to si uvedomuji, ale strasne me mrzi, ze moje prace doma neni ocenena a povazuje me za prizivnika. Mela jse slusne rozjetou karieru a rok po skole jsem otehotnena, kdybych mela moznost jako muj manzel pracovat vydevala bych dnes mnohem vic, ale holt musim zacit zase znovu.mame do toho velky dum, takze cely uklid je na me a proste 3 deti vic bordelu. Manzel za tech let co jsme spolu vyndat mycku max 10 krat, kdyz jsem byla s detma nekde pryc. Takze tak max jednou za rok:-)

Příspěvek upraven 29.03.24 v 19:41

• Citovat
  • Upravit
15436
29.3.24 19:34
@e-Surfařka píše: Více

Tak žijou spolu kolik let, mají 3 děti, jestli si připadal pod tlakem a manželka jako příživnice, tak to měl řešit: nepořizivat si 2., 3. dítě, nastavit jinak hospodaření … a ne trpět a pak to najednou všechno hodit na zakladatelku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
29.3.24 19:34

@e-Surfařka no syn na soukromé škole jo s vleky a půjčení lyží tedy ano.
A to nepočítám oblečení. Na mého 180cm syna jedny oteplené kalhoty 2000kč.
Potřebuje aspon dvoje.
Byl na lyžáku v prváku.
Další rok jim to ředitel nabízel. Přihlásilo se jen asi 5 dětí.
ted už se dá 2000kč proplatit třeba na pojištovně.
Ale já třeba mám děti 4 a škola v přírodě obyč na 4 dny 4000kč minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
29.3.24 19:37
@Anonymní píše: Více

Já myslím že takto to má většina žen. Že na Rd je muž podporuje.
Nevidí na tom nic tak zvláštního co by ti někdo měl po 10 letch vyčítat.
Každý jste udělali svou část práce.
Pokud máš 28 000 tak je to slušné.
A že toužíš po péči..pozornosti..tak to je taky normální.
Já když si vařím kafe nebo čas nabídnu to všem doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
29.3.24 19:38

Já tě chápu. Prachy fakt nejsou všechno, ono je ve vztahu potřeba cítit taky nějaký zájem a sounáležitost. A ne aby se ti dva brali jako naprostou samozřejmost…
A mimochodem, když je zajištěný tvůj manžel, tak seš snad zajištěná i ty. Nebo máte nějak zúžené SJM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2924
29.3.24 19:42

Zakladatelko, tvůj příjem je úplně v pohodě, jako nástupák bez praxe na zkrácenej úvazek naopak nadstandard. Já vidim jako pravděpodobný 2 varianty, z nichž v každý je chyba na opačný straně.

Po úvodim příspěvku to na mne působilo tak, že jste měli rozdělený role - ty domácnost a děti, on nadprůměrný fin. zajištění (jo, přestože to tu některý asi brzy začnou vydávat za almužnu, jsou vaše měsíční náklady VYŠŠÍ než průměrná HRUBÁ mzda v Praze). Takže byl prostě pod značnym tlakem a zodpovědností a nebuzerovala bych ho kvůli blbinám. Taky jsem si po úvodnim příspěvku myslela, že ten dluh z podnikání zatáhl on. A že si žijete na vysoký noze, on to financuje a kolem dětí funguje a ty do něj ještě vandruješ.

Ale pak je tu samozřejmě ještě varianta 2, že on je blb, co chce mít navrch a na tebe se vytahovat. Financování mu nevadí, víc mu vadí, že už na něm nejsi fin. závislá, tak tě aspoň shazuje. To je taky možnost. Která by ale ovšem moc řešení neměla, nebyla by z jeho strany láska, ale touha ovládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2924
29.3.24 19:46
@kralicinka19 píše: Více

Já neříkam, že jsou děti levná sranda, to vůbec ne. Taky je máme, takže s cenama oblečení a švp souhlas. Ale lyžák a jídlo mi přišly těžce přestřelený ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
29.3.24 19:48

Já tomu rozumím tak, že jste skvělí rodiče, ale zapomněli jste pro sebe být partnery a milenci…

Oba toužíte po ocenění, přičemž každému přijde „normální“, co dělá ten druhý.

Obávám se, že ve vztahu s dětmi je to dost časté…

Nebyla by možnost jet třeba na prodloužený víkend někam bez dětí? Třeba zjistíte, že se máte pořád rádi. Přestanete být na chvíli rodiči a začněte být sami sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
29.3.24 19:57

@e-Surfařka no on na té škole to tak měl.
Je to soukromá.
Půjčení lyží 2500kč.
Plus vleky 3000 a máš to hned když připočteš bus plus pobyt a jídlo.

Já si neztěžuji..jen jsem komentovala těch 60 000 utraty.
Pořád je to ok.
Ono hlavně fakt čím jsou děti větší tak to roste.
Třetí syn hraje basket…fotbal.
Tam zase boty..a ty kroužky.
Půl roku basket 3000kč.
60 000 je nic.:-)
A my třeba nemáme auto takže zase ušetřím tady v tom:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí