Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nezavidim, s nim se mas jako princezna (nebo alespon jako pani starostova), ale bez nej budes mit sice psycho-klid, ale pujdes se zivotni urovni hodne dolu. A potomkove take schudnou v mnozstvi konicku a zazitku, coz nemusi byt na skodu, zijeme si jako prasata v zite. A mnozstvi prace zustane stejne v obou pripadech. V Praze bydli tvoji rodice?, pomohli by ti? Kde bydli tchanovci? Pomohli by ti, vedi co maji za synacka?
@Janli píše: Více
Hele to je porad to stejny, jasne, ze ne vzdy je ten tahoun rodinnyho zivota zena. Ale vetsinou jo. Ale obcas je proste takovy nejisty chlapek, ktery si chce uvazat zenu prostednictvim ditete. A to bude nejspis ten tvuj. ![]()
@Anonymní píše: Více
Vas je 5 lidi ve 2+kk? Tak to musí být na hlavu.
Není do někoho zamilovaný/zakoukaný?? Třeba jen na dopisování?
Hele…mě prostě přijde, že tě nemá rád.
O peníze vám nejde, staráš se komplet o rodinu a je to velký kus práce. Chlap by si toho měl vážit, zrovna jako ty jeho, že má nadstandardní výplatu a hezky živí rodinu. Měli by jste mít společné aktivity, výlety, užívat si společenství - neříkám, každý víkend, ale kdy to pracovně jde. Mimochodem tvoje výplata na zkrácený je moc pěkná.
Nemá někoho? Já bych to i tak tipla, ta neúcta, kritika…žijete spolu intimně?
Pozornosti a drobnosti by měly být automatické a z obou stran, vyplývá to právě z té intimity a úcty k sobě.
Ano, problém je v tom, že „máš problém jen ty a on je v poho“. Zamyslíš se nad svým životem, usoudíš, že je načase „začít se finančně starat“ což je neslučitelné se staranim se komplet o 3 děti a domácnost. Oznámíš od kdy máš navýšeny úvazek a co převezme on (argument že on komplet živí rodinu? : To tobě se nelíbilo, že se finančně nedostatečně starám. Já jsem obětovala 10 let kariéry, je čas to dohnat. Ty se snad po 10 letech neumíš postarat o své děti? Vždyť jseš rodič stejně jako já, tak kde je problém?!).
Ráno odejdeš do práce brzo a je to na něm. Ve svém sobectví jinak nepochopí, co pro rodinu děláš, kolik si ty za 10 let pro rodinu „vydělala“. A až tvůj problém bude najednou JEHO problémem, tak buď se chytí za nos, anebo půjdete od sebe. To už ale bude vědět, co jej bude čekat za taneček s dětmi a zároveň ty už budeš stát na svých nohách pracovně.
Taky mám 3 děti, pracuji na částečný úvazek. Muž by si nedovolil mi něco ani naznačit, že mám vydělat víc - protože moc dobře ví, že nemám problém naskočit do práce a zároveň by se pos**l z toho, co by na něj padlo.
Umožní ti v práci navýšení úvazku? Proč máte rozdělené finance, resp co musíš tedy platit ze svých příjmů? Nemáte SJM?
Mně osobně pomáhá vypořádat se s emocemi, když se začnu soustředit na konkrétní kroky, které mi dopomůžou ke stabilnější pozici.
@Řízík píše: Více
Síce som teraz OT (ako ty), ale aspoň reakcia na teba.
Ja tiež nemám deti, vedela som to už od svojich hádam 13 rokov, že deti nebudem chcieť. Ale tak, ako ja deti nechcem a užívam si svoj život a rodiny s deťmi akceptujú moje rozhodnutie a môj životný štýl, tak ja akceptujem rodiny a chápem, že majú oveľa viac problémov. Základ je, aby sme akceptovali rozhodnutia druhých ľudí. Nikto nie je horší ani lepší, všetci chceme existovať v zdravej spoločnosti.
Ty si veľmi zakomplexovaný tvor, akurát, že tvoje zakomplexované reakcie sú už cez hranicu, niečo so sebou rob. Ak ti môžem poradiť - nájdi si ženu, ktorá ťa dá do laty.
@Lumerika píše: Více
Diky za rady, ale ja uz mam vse davno vyresene a vse vim jak funguje. ![]()
Zakladateľka, myslím, že tak, ako to máte v rodine rozdelené, u vás už funguje dlhé roky. Dokážem sa viac vcítiť do tvojho manžela, ktorý naozaj všetko finančne ťahá a podľa mňa je viac stresovaný z pracovného života, než ty z upratovania domácnosti. Keby si za mnou prišla po toľkých rokoch, že chceš nejaké kafé, ktoré si vieš urobiť aj sama, tiež by som vybuchla. Ale podľa všetkého váš vzťah buď už skončil, alebo bude pomaly končiť. V tomto by som deti nechcela nechávať, ak sa takto k sebe už teraz správate. Deti by mali vidieť lásku, podporu, zodpovednosť, samostatnosť.
No. Já jsem u nás doma v pozici živitele rodiny. A dokonce manžel občas přijde s tím, že jsem si třeba udělala sodastream a ani jsem se ho nezeptala, jestli nechce. Atd. On je tímhle celkem posedlý a má pocit, že je to strašně důležité. A já na to zase nejsem zvyklá a ani mě to nenapadá. Takže i když se snažím, tak to zase zapomenu.
A to doma myslím dělám hodně a starost o domácnost mám z velké části taky.
Ale nikdy by mě nenapadlo na něj na oplátku začít řvát, že je příživník a málo vydělá. Nebo jiné podobné kydy. Vždyť to je blbost. Důležité je, že dělá pro naší rodinu co může a ne kolik vydělá.
A taky jsem někdy ve stresu a nabručená na všechno a všechny. Tak to zahlásím a klidím se. A ještě mi k tomu klizení se se kolikrát objeví na stole kafe. ![]()
Takže v tom je něco víc. Buď neumí komunikovat a má nějaký zarostlý nehet a není schopný to říct a tak plive jedy. Nebo je to nějaký rádoby macho, který neví v čem je práce pro rodinu. A nevidí tu hodnotu. Nebo je de.bil. Případně už tě dávno nemiluje (jedno proč) a neví jak se toho zbavit.