Šílená hádka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.3.24 20:13

Mozna ten prvni prispevek vyznel jinak, ja nechci, aby manzel doma neco delal, klidne vse udelam ja i kdyz chodim do prace, ale prijde mi sobecke od nej, ze resi jen sam sebe. Treba ja delam kazdy den snidani pro vsechny, jednou ze mesic se stane, ze manzel vstane driv, ja prijdu dolu a on snida - na tom neni nic divneho, ale on udela snidani jen sobe a to je to, co me stve. Ja to po nem nechci denne, ale slusne je proste udelat ji pro vsechny aspon jednou za ten mesic. Kdyz spocitam svuj cas na nakpu, uklidem velkeho domu, prace s detmi, tak mam k me praci dalsi uvazek a delam to rada, ale nechci poslouchat nic o prizivnicich. Ano, manzel ma hodne dobre placenou praci a prijem z pronajmu a kdyz zaplati vsechny naklady, tak mu jeste zbyde. Plati detem nadstandardni veci. Ja ale s mym projmem na tonproste nemam a nemuzu mu tu polovinu platit. Tak me to je po tech letech jen lito a uvazuji o odchodu. A ja jsem si vedoma, ze diky jeho praci si muzeme zit hezky, ale psychicky to moc hezke neni.

• Citovat
  • Upravit
1305
29.3.24 20:15

Je to takový začarovaný kruh.
Pomůže opravdu asi jen strávit společně čas bez dětí, bez práce, bez výčitek. Jet třeba na hory, do lázní…prostě co máte oba rádi.
Ani nemusí proběhnout žádný hluboký rozhovor.
Stačí uvědomit si, co pro sebe znamenáte.
Může se taky stát, že už tam není nic.
Ale předpokládám, že jstw spíš oba zavaleni svými povinnostmi.
Nakonec to sklouzne u obou k tomu, že „já dělám všechno, tak by moh/la aspoň…“.
Bez změny prostředí se z toho asi nedostanete…
A pak taky začít se oceňovat. „Děkuju, že jsi udělal tohle, hodně mi to pomohlo, mohla jsem…“ apod…

Edit: chlapi jsou v tomhle jako děti. Když si nejsou jisti svou pozicí, tak začnou útočit, nebo vytáčet. Začnou mluvit o penězích, aby ti ukázali, že jsou vlastně hrozně důležitý a nepostradatelný… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.24 20:19
@liggy píše: Více

To je, ale dnes mi manzel tekl, ze

Příspěvek upraven 30.03.24 v 02:12

• Citovat
  • Upravit
2924
29.3.24 20:29
@Anonymní píše: Více

Takže varianta 2, on je blb :? Je to blbý, protože s tím nic neuděláš, povahu mu nezměníš. On tě skutečně vnímá jako příživníka a nic řešit nechce. A ani to kafe, i kdyby udělal, by tomu stejně nepomohlo.
A že on nezná…Můj manžel taky živil celou rodinu, když jsem byla s dětma a nevytahoval se na mne. Tvůj příjem je v pohodě. To si nenech namluvit, že ne. A on je zaměstnaný, nebo podniká? Jestli je zaměstnaný, tak aspoň z hlediska případných alimentů by to bylo dobře.

Nejsem si jistá, jak jsi psala, že teď pracuje z domova, ale padla tu dobrá pozice, služebky. Není on manažer třeba v nějakym korporátu (ale to by asi teď nedělal z domova, co?). Jestli on nebude z těch, co maj doma manželku na výchovu dětí a na služebkách se družej s kolegyněma, se kterýma jsou na podobný „profesní úrovni“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.24 20:35
@e-Surfařka píše: Více
drive pracovat v korporatu na opravdu vysoke pozici, poslednich 5 let podnika a pracuje mnohem mene, ale financne se mu dari. A me to to vse proste lito, ale tak nestezuji si, vim, ze jsou na tom zeny mnohem hur. Sla bych na plny uvazek a v dobe kdybych nemela deti bych sla na brigadu. Najem jen 2 kk v Praze je masakr cca 23 tisic.
  • Citovat
  • Upravit
80475
29.3.24 20:38

Těžko ti někdo napíše nezaujatý názor, když je tu pouze tvůj náhled na situaci. A ten určitě nezaujatý není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
29.3.24 20:39

Vy nemáte SJM, že řešíte moje/tvoje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.24 20:40
@inkakřivák píše: Více

Vsak ano, to ja vim, jen jsem to zech slovech, co mi tekl prisla jak kus hadru

• Citovat
  • Upravit
4373
29.3.24 20:46

to je hodne smutny, a jestli to neni ani poprvy tak chapu ze uz takoveho ponizovani mas dost…
delas pro vasi rodinu hodne a tim on hodne usetri, kolik by stala uklizecka, chuva… jen on to nevidi a videt nechce…
kdy to zacalo? je podivny ze trebas mate to oddelene financovani, to si hrabe na svym odjakziva? a co intimnosti, sex mate?

jako z toho mala co pises je to uz hodne zly, a s tim jak on o tobe smysli tak si nejsem jista ze by stal o nejake zachranovani, rozhodne je na miste zjistit co by obnasel rozvod, je mozne ze se k nemu dostanete :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
29.3.24 20:48

Ahoj. Já osobně bych v této situaci oznámila, že nebudu příživník a navyšuji si úvazek na celý. Že mi 10 let stála kariéra a abych mohla platit půlku nákladů, vracím se naplno do práce. A že tím pádem i péči o domácnost rozdělime půl na půl. Chce ráno děti vypravovat nebo je vyřešit odpoledne? Úklid domácnosti bude zvládat sám, nebo si zaplatí paní na úklid? Večeři koupí, uvaří, nebo zaplatí kuchařku? (Kolik peněz si rodině ušetřila, že si 10 let vykonávala všechny činnosti??)

Podle mně jsou osoby, které mají pocit veledůležitosti, protože chodí přece do práce a vydělávají. A bez OSOBNÍ zkušenosti nikdy nedocení péči o provoz domácnosti a rodiny.

Ať to dopadne jakkoliv, pracovní pozici budeš potřebovat. Až pochopí, že je výhodnější varianta ty doma, on financuje, tak se k tomu můžete vrátit. Myslím, že ti nejvíce vadí nedocenění a nezájem z jeho strany, nejde o pitomé kafe. Nevím, jak probíhají diskuze na toto tema… Jestli to co zaznělo, bylo jenom z hněvu nebo to tak má opravdu nastavené…
Za pokus to stojí, vzhledem k tomu, že padají slova o odchodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
29.3.24 20:50
@Hrnekmleka píše: Více

tak takoveto upravy by prisly i v pripade rozvodu, aspon si to muzou prubnout nanecisto :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.24 20:54
@Hrnekmleka píše: Více
diskušze probihaji tak, ze mu reknu, ze bych si chtela v klidu promluvit a po prvni vete na me zacne rvat a vycitat. Ja jako chapu, ze to neni sranda vydelat tolik penez a obdivuji ho, ale ja nemela moznost 10 let si tu karieru budovat. Tvrdi, ze problem mam jen ja a on je v pohode, at se zamyslim nad svym zivotem, at po nem nic nechci, staram se o deti, at ho necham byt a nestaram se o nej a at se financne zacnu starat. Takto to vzdy skonci. Jinak manzeo je domaci pecival, pracuje z domu, ale zaroven nikam nechodi a podle me mu to leze na mozek.
  • Citovat
  • Upravit
4373
29.3.24 20:58

a co vas intimni zivot? vubec ho nezminujes? mate vubec jeste sex? celkove pises velmi provozne, ok, bylo to tema hadky, ale jste vubec jeste partneri?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
29.3.24 20:59

Tak bez na plny uvazek a zaroven mu predloz seznam ukolu, co budete mit od te doby napul. Pul nakupu, vareni, vyzvedavani ze skoly, polovina OCR atd. Schvalne, jestli si nakonec nezvoli radeji toho „prizivnika“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
29.3.24 21:58

Ach jo, ten rodinny zivot je proste peklo, je to vyhodny jen pro zeny kvuli vasim fyziologickym potrebam. :nevim: Jako neni to vyhodny pro nikoho, ale vy zeny mate takove nejaky pnuti a potrebu mit ty decka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí