Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem zoufalá. Nikdy v životě jsem nejedla sladké, maximálně jednou za pár měsíců malou sušenku. A ted jsem ve dvanáctém týdnu a denně jím sladké. Zákusky, vanocku se spoustou marmelády, krupicovou kaši s kilem cukru, bonbóny, prostě bych to mohla jist pořád. Ani bych nic jinýho nepotřebovala. Mela jste to taky nějaká? Bojím se že budu jak koule ale nejde s tim přestat. ![]()
@LuciiiV pokud na to ma telo chut, tak mu to v rozumne mire doprej. Ale pozor, at se ti nepremnozi kvasinky
. V tehotenstvi je k nim vetsi sklon.
@eviku-miluna Tělu opravdu teď dopravam. Jen mě to děsí. Nikdy jsem sladký nejedla a ted bych na re musela mít nic jinýho. Nepotřebuju maso, salámy… přitom jsem masozravec a ted vůbec
@LuciiiV ja jsem to mela uplne stejne, driv nic a v tehu bych pro sladke vrazdila. Ale snazila jsem se jenom kousek denne a radsi do sebe tlacila ovoce, ale pokaždé mi to neslo odolat ![]()
Ahoj, taky jsem měla, ale spíš tak ve druhé půlce těhotenství. Mám normálně ráda sladké, ale tohle byl extrém. Ne, že jsem si dala jedny banánky v čokoládě, ale čtyři. Upekla jsem buchtu a půlku jí sežrala během dne sama. Ufff. Blbý je, že jak člověku roste břicho, tak mu nepřijde, že přibírá…na konci těhotenství jsem měla +30 kg. I teda s nějakou tou vodou, byla jsem dost oteklá. Teď jsem rok po porodu, kila mám dole, ale zbyl mi teda dost pupek, tam je toho sádla uloženého ještě dost ![]()
Ty jo, buď ráda, že to máš jen v těhotenství. Já bych sladký žr… pořád.
@LuciiiV píše:
Ahoj holky, jsem zoufalá. Nikdy v životě jsem nejedla sladké, maximálně jednou za pár měsíců malou sušenku. A ted jsem ve dvanáctém týdnu a denně jím sladké. Zákusky, vanocku se spoustou marmelády, krupicovou kaši s kilem cukru, bonbóny, prostě bych to mohla jist pořád. Ani bych nic jinýho nepotřebovala. Mela jste to taky nějaká? Bojím se že budu jak koule ale nejde s tim přestat.
Měla jsem to taky. Já, která jsem nikdy sladké nemusela. Přestalo to naštěstí po porodu.
Já jsem to tak taky měla u obou těhotenství. Ale po tom druhém už mi to zůstalo. ![]()
Snažím se ovládat, ale jde to těžko.
ovoce a zeleninu jim taky a snažím se krotit, ale bez výsledku. A holky je pravda, ze při chutich na sladké se většinou čeká holčička a nebo je to jen pověra?
@LuciiiV píše:
Snažím se ovládat, ale jde to těžko.ovoce a zeleninu jim taky a snažím se krotit, ale bez výsledku. A holky je pravda, ze při chutich na sladké se většinou čeká holčička a nebo je to jen pověra?
Nevim, ale mám dvě holky
.
Já právě mám dva kluky a ani v jednom těhotenství, jsem takovouhle sladkozravou neměla. Každej radí nic sladkého nekupovat, abych doma nic neměla. Ale když doma nic nemám, nejsem líná si pro to třeba v pul desátý večer dojít do krámu. ![]()
Dej si na to pozor! Mela jsem to taky, ted bych si nejradsi nafackovala. Rozjeli se mi kvasinky, ke konci tehu, uz to bylo sileny, natekle nohy a svedive vyrazky a jelikoz moje holcicka neni uplne zdrava, tak si to ted taky vycitam, i kdyz to mozna ani nesouvisi. Kazdopadne cukr ti odebira z tela mineraly a ty chute znamenaji, ze telu prave ty mineraly chybi. Takze bych se radeji cpala celozrnyma sacharidama a sladke jen vyjimecne. Omlouvam se za anonym, ale je to pro me citlive.
Jinak ja normalne sladke nemusim a nenavidim peceni, v tomhle tehu jsem vstala v pet rano, upekla merunkovy kolac a kdyz vstala rodina, tak pul plechu, bylo pryc, ze me normalne nemohli ![]()