Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den, prosím o radu. Jsem zoufalá…
Posledních pár měsíců mi silně krvácí dásně, při každém čištění plivu hodně krve a po celých dasních to dost krvácí… Spouští se mi to i samovolně ne jen při čištění zubů… Neustále v puse cítím krev… Čistím měkkým kartáčkem, mezizubním, používám už asi měsíc zubní pastu parodontax a prostě nic nepomáhá, přijde mi že je to spíš čím dál horší… K zubaři jdu v květnu… Máte s tím někdo zkušenost?? Budu ráda za jakoukoliv radu už jsem z toho nešťastná…
Šla bych na dentální hygienu, pokud neseženeš termín dřív, budeš mít asi zánět dásní, jestli ne paradentozu
Příspěvek upraven 06.03.20 v 10:33
@Vanessa72 píše:
Dobrý den, prosím o radu. Jsem zoufalá…
Posledních pár měsíců mi silně krvácí dásně, při každém čištění plivu hodně krve a po celých dasních to dost krvácí… Spouští se mi to i samovolně ne jen při čištění zubů… Neustále v puse cítím krev… Čistím měkkým kartáčkem, mezizubním, používám už asi měsíc zubní pastu parodontax a prostě nic nepomáhá, přijde mi že je to spíš čím dál horší… K zubaři jdu v květnu… Máte s tím někdo zkušenost?? Budu ráda za jakoukoliv radu už jsem z toho nešťastná…
Dentální hygiena bude nutná.. tam pod dásní bude zubní kámen a ten to spouští. Takže začněte dentální hygienou a oni vás naučí se o dásně starat.
Objednaj sa na dentalnu hygienu ešte dnes. Zúbky ti profesionálne vyčistia. Ak máš takéto problémy, stejne by tam tam poslal zubár predtým, než by ta ošetrovat. Takto usetris čas. Držím palce ![]()
@pikola
Ještě nikdy jsem na dentální hygieně nebyla. Můžu se prosím zeptat jak to tam chodí?? Moc děkuji
@Pvln34
Dekuji, já tam ještě nikdy nebyla tak vůbec nevím jak to tam chodí. Mám se obávat?? Je to bolestivé?? A peněžitě drahé?? Abych věděla na co se připravit. Moc děkuji za radu
@Vanessa72 noje hygienistka mi vzdycky nejprve zuby prohlédne - i pomocí kamery - to vidím na obrazovce, potom zkouší krvácivost mezizubních prostorů. Pak mi ukáže správnou techniku čištění, doporučí správné velikosti mezizubních kartáčků (jedna uni velikost většinou nestačí). Na dalších návštěvách se pak jen dolaďují chyby, co v čištění děláš. Pak čistí zuby ultrazvukem od zub. kamene (to je maličko nepříjemné, ale vyloženě nebolí). Potom pískovačka - odstraňuje pigmentové skvrny (ale to už je pouze na přání) a nakonec zuby ještě přeleští. Odcházím s nádhernými „jako novými“ zoubky ![]()
@Vanessa72 bolestivé to nebude, priprav si tak 1500 a objednaj sa co najskôr at si zuby zachránis. Ak sa ti rozjede zaal dasne ci nedajbože kosti, teprve pak to bude drahé.
@Vanessa72 píše:
@Pvln34
Dekuji, já tam ještě nikdy nebyla tak vůbec nevím jak to tam chodí. Mám se obávat?? Je to bolestivé?? A peněžitě drahé?? Abych věděla na co se připravit. Moc děkuji za radu
Nic to není.. přijdeš, omrkne ti dásně a pak ti to vyčistí ultrazvukem.
Může to být lehce nepříjemné, ale nic strašného to není.
Já platím 1000,– za hodinu, ale každá dentální hygienistka má ceny různé.
Pokud to máš velmi zanedbané, možná tam budeš muset 2×.
Jinak by tam měl člověk chodit 1 x za rok, někdo i za 6 měsíců.
@Vanessa72 Stojí to kolem tisícovky, v menších městech míň. Ale vybírej dobře. Příjemné to uplně asi pro tebe nebude, ale nebolí to. Vyčistí ti zuby od zubního kamene a hlavně ti ukáže co je špatně a jak si je dobře čistit,
@Vanessa72 jo a určitě se informuj na recenze hygienisty. Já dřív chodila k jedné, kde jsem byla za 15 minut vyřízená, pak jsem přešla k jiné a tam sedím v křesle i třeba hodinu, je opravdu pečlivá. Za tu návštěvu platím plus minus stejně.
Máš vcelku pravděpodobně zánět dásní způsobený nedostatečnou dentální hygienou a přerostlým zubním plakem.
Před zubařem zajdi na dentální hygienu, zuby si čisti alespoň dvakrát denně, skutečně alespoň dvě minuty (měř si to) co nejměkčím kartáčkem a masíruj dásně. Docela dobrý pomocník na to je sonický kartáček (ne mechanický elektrický, ten dost dráždí). Čisti i mezizubní prostory.
Používej nějakou protizánetlivou ústní vodu.
Jako doplněk můžeš užívat mořskou řasu, ale čištění to nenahradí.
https://www.zdenickudentalnihygienistky.cz/…lni-hygiena/ já naposledy šla na doporučení z tohodle seznamu a byla jsem velmi spokojená
Moc všem děkuji za rady. Moc jste mi pomohli hned jdu hledat a objednám se ![]()