Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Potřebuji poradit. Dvouletý syn musí na vrtání kazu. Objednala jsem ho do dětské nemocnice, ale zde zákrok provádí pouze v celkové anestezii. Pořád přemýšlím, jestli pro tak malé tělíčko není lepší pouze analgosedace. V Brně jsem tedy bohužel stomatologa, který ošetřuje takto malé děti analgosedací nenašla.
Je lepší narkóza nebo analgosedace? ![]()
Kvuli vrtani?? Moje dite bohuzel uz melo taky kaz a vrtání ho vůbec nebolelo… chodite pravidelne od prvniho zubu? To se tak boji?
Také jsme řešili, v Praze ve VFN na dětském zubním vyvrtali zuby a udělali navíc 4 korunky v analgosedaci. Měli na to jen cca 30 minut, co léky zabiraly. Dceři tehdy 3 roky.
@Kaileee Ano bohužel kvůli vrtání. Syn nemá rád cizí lidi, bojí se, nespolupracuje, má prostě takovou povahu. K zubaři s ním chodím od prvního zubu, na poslední kontrole v listopadu, zuby v pořádku a teď kaz. Opravdu ho nelze ošetřit jinak než pod medikací.
@Martina179 A mohli jste si vybrat zda analgosedaci nebo narkózu? Já pořád hledám a přijde mi, že ta analgosedace je šetrnější.
Na jedné „klinice“ v Praze, která jen za pozdrav chce 1500 nám s dcerou řekli že musí na dvouhodinové uspání s intubaci kvůli vytržení 4 zubů. Byla jsem z toho špatná, obešla další zubaře. Nakonec jsme našli výborného který vše zvládl jen při analgosedaci a bylo to hotove za 15 minut. Nevím tedy jak.moc je kaz velky, mi šly na trhání 4 předních horních zubů, ale většinou děti dobře spolupracují, budovat bych rozhodně nenechala
Mohli, ale byla nam doporucena ta analgosedace. Dcera po ni byla jakoby opila a u zakroku se porad necemu smala. Pak byla dve hodiny na dospavacim pokoji a kdyz se probrala do normalniho vnimani, tak byla rozcilena, ze jde domu a jeste si nepohrala s hrackami, co tam meli - nic si nepamatovala. Zalezi, co dostane za oblbovak.
Edit. - domlouvali jsme se s dr. Na vstupni prohlidce tyden predem. Ta sedace stala asi 700kc, plus my platili ty korunky
Ještě mě napadlo, že to uspání doporučují, protože pak mohou zuby v klidu ošetřit. Protože to oblblé dítě musí pořád trochu spolupracovat - otevřít pusu apod. A taky ta analgosedace může někdy působit opačně a to dítě je hyperaktivní a ne přitlumené. Tam nám vysvětlovali, že musí být po podání chvíli v klidu… takže to uspání může být i v tomhle jednodušší
Ozivuji diskusi, take nas to bohuzel asi ceka se synem 2,5 let-dle jeho zubare ma spatne pristupny kaz a rozhodne nepatri mezi spolupracujici deti; mate prosim nekdo nejake aktualni zkusenosti z Prahy? Byla nam doporucena jedna soukroma klinika, ale zda se mi priserne draha, kdyz jsem tam vcera volala, mluvili neco o cene 20 tisic, je v tom snad i RTG, na jine klinice mi rikali ze RTG u tak maleho ditete nema smysl neb jej nevydrzi (souhlasim ze nevydrzi, ale zas by tak aspon videli rozsah kazu
). Dekuji vsem!
@Anonymní píše:
Ozivuji diskusi, take nas to bohuzel asi ceka se synem 2,5 let-dle jeho zubare ma spatne pristupny kaz a rozhodne nepatri mezi spolupracujici deti; mate prosim nekdo nejake aktualni zkusenosti z Prahy? Byla nam doporucena jedna soukroma klinika, ale zda se mi priserne draha, kdyz jsem tam vcera volala, mluvili neco o cene 20 tisic, je v tom snad i RTG, na jine klinice mi rikali ze RTG u tak maleho ditete nema smysl neb jej nevydrzi (souhlasim ze nevydrzi, ale zas by tak aspon videli rozsah kazu). Dekuji vsem!
Z vlastni zkusenosti doporucuji kaz resit co nejrychleji. U deti se to rychle zhorsuje. Byla jsem s ditetem v Pstrossove a za me spokojenost s pristupem, peci i cenou. Pak mi jeste bylo doporucene zarizeni na IP Pavlova (ted nevim nazev). Tam syna nevzali, protoze jejich anesteziolog si netroufl na jeho nizkou hmotnost.
S doporučením od zubaře jsme se objednali do VFN na dětskou stomatologii, platili jsme analgosedaci do 1000kc ( uz nevim presne cca 600-800kc
), plus dcera mela korunky (1500kc/ks keramicka, nakonec dostala levnejsi plastove), plomba bude urcite levnejsi
@luci.no Díky moc! Včera mu to nasel na prevenci doktor, bohužel jim doporučena draha klinika me poslala kamsi kvůli coronaviru (mam počkat na zacatek června a pak dale a dale)… na druhé klinice co jsem sehnala máme termín schůzky 3.6. a pak prý snad do dvou mesicu zakrok..teď s coronou asi neseženu nic rychleji, ale na Pstrossovu se podívám. Jestli mate zkušenost s plombou, volili jste amalgám nebo kompozit a nevypadla? Čtu ze u malých deti plomby moc nevydrží, to me děsí.
@Martina179 píše:
S doporučením od zubaře jsme se objednali do VFN na dětskou stomatologii, platili jsme analgosedaci do 1000kc ( uz nevim presne cca 600-800kc), plus dcera mela korunky (1500kc/ks keramicka, nakonec dostala levnejsi plastove), plomba bude urcite levnejsi
Jak je to dlouho prosím a u koho jste s tím byli? Jedna z těch “našich” predvybranych klinik spolupracuje prý prave s VFN, třeba by to takto naprimo bylo rychlejsi. Díky moc
@Anonymní píše:
Ozivuji diskusi, take nas to bohuzel asi ceka se synem 2,5 let-dle jeho zubare ma spatne pristupny kaz a rozhodne nepatri mezi spolupracujici deti; mate prosim nekdo nejake aktualni zkusenosti z Prahy? Byla nam doporucena jedna soukroma klinika, ale zda se mi priserne draha, kdyz jsem tam vcera volala, mluvili neco o cene 20 tisic, je v tom snad i RTG, na jine klinice mi rikali ze RTG u tak maleho ditete nema smysl neb jej nevydrzi (souhlasim ze nevydrzi, ale zas by tak aspon videli rozsah kazu). Dekuji vsem!
Zkus Dent Medico V Praze 8 - Karlín.
@Anonymní píše:
Jak je to dlouho prosím a u koho jste s tím byli? Jedna z těch “našich” predvybranych klinik spolupracuje prý prave s VFN, třeba by to takto naprimo bylo rychlejsi. Díky moc
První objednání bylo cca za 2 měsíce na konzultaci, tam jsme dostali termín na zákrok (asi za 14 dní). Byli jsme u dr. Vašákové a byla skvělá. Ale je tam více lékařů. Dcera dostala i kompozitní plombu, ta vypadla, tak ji udělala znovu a zatím drží (ani jednu jsme neplatili), uvidíme. Byli jsme tam spokojení.