Silnější Sunar 4 pro 20měsíčního

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
66
11.12.13 22:53

Silnější Sunar

Ahoj holky, ráda bych se zeptala na váš názor, popř. na zkušenosti. Mám 20ti měsíčního syna. Večer se budí 1×, max. 2× za noc a vyžaduje mlíčko. Myslím si, že v tomto věku už by mohl spát celou noc. Tak mě napadlo, jestli mu Sunar 3 určený pro jeho věk, a který pije před spaní, vyhovuje, jestli není na něj slabý, protože náš malý má parametry staršího dítěte. Osobně si myslím, že by mu Sunar 4, který je určen pro děti od ukončených 24 měsíců, neměl ublížit a třeba ho nasytí víc a vydrží spát až do rána. PROSÍM, CO VY NA TO?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
11.12.13 22:56

@januska24 no, to by měl spát celou noc…švagr takhle dávl mléko do tří let :lol: Co dávat na noc kaši?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.12.13 22:57

@januska24 vyšší kategorie UM jsou většinou kaloricky méně vydatné a tudíž i méně sytivé, protože se u těchto dětí předpokládá, že mají bohatší jídelníček. Jednu dobu jsem dávala synovi UM o číslo „menší“ než by měl mít, protože obsahuje škrob a lépe zasytí.
Být tebou, zkusila bych třeba Hajánka od Hami, ten je i pro starší děti. Nebo třeba přidat lžičku nemléčné kaše.

• Citovat
  • Upravit
6391
11.12.13 22:57

Co dat vice mlicka(ml) do flasky???Nebo ji ma uplne plnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
11.12.13 22:58

Presne tak a nebo dat na noc pred spanim kasi, me syn po ni spal celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.12.13 22:58

@januska24 jinak bych řekla, že v tomto věku už to bude hlavně o zvyku, kdybych našeho mlaďocha nechala, tak vstáváme několikrát za noc…

• Citovat
  • Upravit
66
11.12.13 23:02

Aha, teď když si to tak čtu, tak máte určitě pravdu, že bude kvůli jídelníčku toto mlíčko méně kalorické. Určitě tam hraje svoji roli i zvyk. Zkusím tu kaši do flašky, popř. Hajánka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.12.13 23:04

Billi, kdybys vašeho malého nechala, tak vztáváš několikrát za noc, jak to mám chápat, necháš ho plakat? Náš malý spí už od půl roku v pokojíčku sám. Krásně usíná, žádné scény, pohladím ho a jdu pryč, usne sám s flaškou v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.12.13 23:13

@januska24 teď už to většinou nedělá, ale měli jsme období, kdy pil mlíko kolem 5., pak se to začalo posouvat a chtěl UM už kolem půlnoci, takže jsem ho položila, dala dudlík a řekla mu, že v noci se spinká a nepije mlíčko. Hladila jsem a vysvětlovala, trvalo to asi 2-3 dny než to přestal dělat a dokonce vynechal i to mlíko v 5, což pro mě byl důkaz, že to nebylo hlady.
Doteď máme občas období, kdy se budí nad ránem, většinou stačí položit a vysvětlit, že ne. Pokud vyměknu a dám mu mlíko, tak další minimálně týden máme ranní vstávačky, které jsou dřív a dřív, až jednou zase nedám a máme na nějakou dobu klid. Ale on se budí až po šesté, před šestou mu ze zásady nedávám, jsem líná vstát, tak to neberu jako noční mlíko, protože pak většinou vstáváme. Pokud se nevzbudí, tak spí i do 8:00.
Ale já mám z nočního pití UM respekt. Už jsem to sem psala, od známých dítě díky tomu přišlo o několik zubů. Mělo naprosto vyžrané zuby až do dásní, museli mu je trhat v narkóze, byly mu 3 roky. Jeden z argumentů zubařky bylo i to noční pití UM.

Příspěvek upraven 11.12.13 v 23:15

• Citovat
  • Upravit
31672
11.12.13 23:14

Takhle velké dítě už UM pořádně nezasytí, dávala bych kaši, nebo normální jídlo(samozřejmě UM jo, ale ne jako jídlo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
11.12.13 23:14

@januska24 taky si myslím, že v tomto věku je to už jen zvyk… Pokud ti to vadí, dávat mu mléko v noci, zkus mu jednou nedat. Sice se bude asi vztekat, ale obvykle stačí jednou dvakrát nedat a dítě to pochopí a spí celou noc.

U nás se syn takhle celkem sám odnaučil noční kojení - poprvé v půlroce jsem mu po zakňourání jen dala dudlík do pusy (byla jsem rozespalá a myslela jsem, že ještě není čas) a on zas usnul a probudil se až na další kojení. Druhý den jsem mu taky nedala, chvíli kňoural, ale pak usnul a pak už se budil jen jednou za noc. No a v roce jsem podobně zrušila i druhé noční kojení a pak už spal celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7198
11.12.13 23:19

1. dát kaši nebo chleba večer
2. místo jídla v noci zkusit vodu (nebo co mu dáváte na pití)
3. vydržet, je to opravdu jenom zvyku - hlad určitě v tomhle věku už v noci nemá

;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.12.13 23:20

No, „problém“ je ten, že my dudlík nemáme. No a je přece jedno, jestli dám do flašky mlíko nebo kaši - kvůli zoubkům, ne? Nebo jste mysleli, kaši, pak vyčistit zuby a spát? Já si ho naučila usínat u flašky. Zoubky máme v tomto věku nádherné, neobvykle bílé a skoro všechny. Taky se obávám, aby se mu nezkazily, ale tak si říkám, pořád lepší mlíko než slazený čaj, nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
11.12.13 23:23

@januska24 píšeš, že se v noci vzbudí a vyžaduje mlíko. To bych se snažila odbourat, protože to není z hladu, ale ze zvyku. Usínací lahev bych třeba i nechala, i když taky to není na zuby moc dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
11.12.13 23:39

@januska24 já mám 8 mesicniho prcka k večeři má kaši asi tak v19:30 a spi až do 8 do rána…to samé jsem měla s pprvní dcerou…přijde mi divné že by mělo dítě usinat u láhve…asi jé to vážně o zvyku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí