Nápoje při plném kojení a přikrmování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nápoje při plném kojení a přikrmování
Ahoj holky, chtěla bych poprosit o vaše zkušenosti. Mám chlapečka 6,5 měsíce a dávám příkrm v poledne, jinak plně kojím cca po 2 hodinách. Moje laktační poradkyně říká, že pokud plně kojím a takhle přikrmuji, tak že není nutné podávat jakékoliv jiné nápoje třeba až do toho osmého měsíce. Je o tom opravdu přesvědčená. Předem prosím, aby mi odpověděli maminky, které se s tímto názorem už setkali. Co myslíte holky? Malý vypadá, že mu to zatím opravdu stačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já začala s příkrmem dávat čaj, sem tam trošku. Podle mě taky záleží v jaké roční době to je. V zimě asi není to pití tak důležité, jak v létě. Druhá má teď druhý den příkrmy a za pár dní ji nabídnu i čaj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano ono jim to opravdu stačí, ale když tak můžeš zkusit čajík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jednej podle svyho rozumu a potreb decka. Ja jsem zas opravdu presvedcena, ze voda neublizi a davam ji od snad 2 mes.kdyz byla plne na mm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že se nic nestane tak jako tak. Syn bude mít 11 měsíců a jinou tekutinu než MM prakticky nepozře. Kojím tedy hodně často, 10× až 15× denně. Takže asi mu to stačí. Na druhou stranu myslím, že dítěti neuškodí tekutinu jen nabídnout, aby se seznamoval s hrníčkem a věděl, že něco jiného než prso vůbec existuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já s tím souhlasím, já to zkoušela od půl roka, napila se až někdy v desátém měsíci, opravdu pít začala až po roce, ale musela jsem jí pořád nutit. Až teď ve dvou si sama řekne pít. Zbytečné nervy. Jo a pila jen z tvrdých pítek nebo z brčka. Jo a kojím teda pořád ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera ma 9 mesicu, je kojena + asi od toho 6./7. ji prikrmy. Pije akorat vodu - podle potreby. Zkousela jsem i caj, ten ale odmitla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinka8 jsem laktační poradkyně, mám skoro 11. měs. syna a pití nedávám, občas se napije vody z hrníčku, cca 3 - 4× týdně po max. 50 ml, zbytek má kojení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já plně kojila 6m a vodu jsem podávala od 4 měsíců, protože bylo horko a venku se mi nechtělo vytahovat prso jen kvůli cucnutí. Nebýt horko, tak bych ji asi nedávala, ale ne že bych myslela, že by mu to ublížilo, ale prostě proto, že v zimě nemáš tolik žížu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prckovi je 7,5m - v létě v těch vedrech dostával vodu po lžičkách, protože když si ucucával mlíko po 20min tak blil
příkrmy má asi od 5,5m tak ke každému jídlu nabízím pití - vodu nebo dětský čaj, ale opravdu spíš nabízím, baví ho hrát si s hrnkem
sem tam něco vypije, ale za den je to mizivé mmnožtsví, takže na žízeň to teď spíš nepotřebuje (kojím cca po 2hod, včetně noci…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sibyla0 píše:
Já s tím souhlasím, já to zkoušela od půl roka, napila se až někdy v desátém měsíci, opravdu pít začala až po roce, ale musela jsem jí pořád nutit. Až teď ve dvou si sama řekne pít. Zbytečné nervy. Jo a pila jen z tvrdých pítek nebo z brčka. Jo a kojím teda pořád
to si na tom stejně jak já, taky kojim ještě ted čerstvýho dvouleťáka
![]()
Jinak nám doktorka taky řikala, že stačí na pití MM, ale tchýně mu furt cpala nějaký čaje, že to potřebuje a já že sem hrozná matka že mu nedám napít
Ale podle mě to MM fakt stačí, jako čajem nebo vodou ničemu neublížíš pokud ti vůbec pít bude, syn mi pomalu nepije ani teď, vypije tak hrneček a zbytek MM nebo UM..Ona mi i doktorka řikala, že když ho furt kojim tak se nemám divit, že nechce nic jinýho pít, že mu to stačí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanzbl00 @Sibyla0
mě doktorka taky říkala, ře kojené děti málo kdy pijí, takže nabízet hlavně k tomu jídlu, ale jinak se tím nestresovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem se řídila tím, že přikrmování má sloužit k tomu, aby dítě postupně přešlo z kojení na jiné jídlo. A s tím souvisí i to, že se musí naučit i něco jiného pít. Takže jsem od začátku přikrmování dávala příkrm něčím zapít, aby třeba po měsíci už to jedno jídlo bylo plnohodnotné místo jednoho kojení, tzn. abych už nedávala zapít MM. Myslím, že není od věci dítě začít seznamovat s jinými tekutinami. Mě by třeba docela vadilo, kdybych roční dítě musela ještě xkrát denně kojit, protože nepije nic jiného. Samozřejmě pokud to člověk zkouší a dítě ne a ne začít něco pít je situace jiná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinka8 také se s tímto názorem ztotožňuji. syn je lednový takže půl roku mu bylo v létě, proto jsem občas nabídla čaj nebo neslazenou vodu v kojenecké lahvi, ale stejně tomu moc nedal a preferoval mléko. prakticky začal pít až kolem roku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Synovi dávám občas vodu na lžičce nebo ze skleničky už asi 2 měsíce. Teď jsme začali s příkrmy, tak je taky dostává zapít trochou vody. Ne, že by mu kojení nestačilo, ale chci, aby si zvykal i na něco jiného. Prso nebude vždy po ruce.
U nás není problém voda jakožto jiná tekutina, ta mu zdá se i chutná. Problém je způsob podání - z lahve vezme maximálně mlíko, vodu ne. Zatím se nechytil ani na ten první učící hrneček (má měkké pítko, vyzkouším tvrdé). Vodu pije jen ze lžičky nebo panákové skleničky, což je třeba na cesty zatím dost nepraktické. Navíc i doma se kolikrát docela slušně zleje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit