Proč nekojím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
85
9.12.13 12:42

Proč nekojím?

Maminky,

pokud Vám to není proti srsti a podělíte se, se mnou o Váš příběh budu ráda.
Já tedy kojím. Žiji v zahraničí a tady kojí všechny maminky s výjimkou těch, které to mají z nějakého důvodu zakázané.
V ČR vidím hrozně moc maminek, které nekojí, a nechápu to.

Jak říkám, pokud Vám to není proti srsti a chcete se, se mnou podělit o svůj příběh, budu ráda.

Zda jste prostě nechtěly…?
Nebo jste chtěly a nešlo to..? Jaké jste dostaly v porodnici informace..? Jaký byl vlastně Váš porod..? A co jste pro záchranu kojení podnikly..?

Snažím se to pochopit :think: a za příběhy budu moc ráda! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
896
9.12.13 12:44

A máš ny mysli, že někdo ani nezačal, nebo že to po 2 měsících vzdal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.12.13 12:44

Jak pochopit, to ja každého věc, ne? Já teda kojím přes dva roky, ale nikomu jinému se do toho nemontuju. A upřímně, mě to šlo samo, kdybych musela celé noci odsávat, pít litry čaje a dítě plakalo hlady a já bolestí z rozpraskaných bradavek, tak to se na to raději vyfláknu taky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.12.13 12:45

A já teda myslím, že to je spíš naopak, že v ČR se kojí hodně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
9.12.13 12:48

A muzu se zeptat, kde zijes, ja v DE a tady snad nekoji nikdo, ja jsem to po mesici trapeni vzdala, nastesti jsem si tu neprisla nenormalni jako v CR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.12.13 12:50

@spinisek já třeba kojila, ale znám hodně holek, co ne. A na 95 % byl důvod to, že se dítko prostě nepřisálo, mléko nestačilo atd. Takže né, že by nechtěly, ale nemohly. Osobně znám jen jednu, co nekojila záměrně - nechtěla si zničit prsa :nevim: ať je to jak chce, je to každého rozhodnutí. Pokud někdo např ví, že jde po 6ti nedělí zpět do práce, tak to asi fakt smysl nemá. Těžko říct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85

Sibyla0

Diskusi jsem sice zakládala z jiného důvodu, ale taky děkuju za příspěvek..

Já nevím, třeba se mi to zdá, ale přijde mi, že je vážně hrozně moc nekojících. Jsme každá jiná a já mám ráda odpovědi na své otázky.. možná proto, že moje rozkojení fakt nešlo samo.. Ale na druhou stranu to zase nebylo tak náročné, aby se to nedalo zvládnout.
Taky se snažím pomáhat maminkám, které kojit chtějí a prostě bych ráda věděla, kde je zakopaný pes..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85

Žiju v Rakousku..

Příspěvek upraven 09.12.13 v 12:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
9.12.13 12:51

Dle mého je to každého věc. Já kojím a jsem za to ráda. Kamarádka nesnášela jak ji synek odudlaval prsa tak ho odstavila :nevim: At si to každá dělá jak ji to vyhovuje. Priznavam, ze se po tom jak to mají ostatní ani nepídím.
Též jsem měla za to, že v ČR se kojí hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
9.12.13 12:52

Ja kojila jen mesic…nikdo nevi jak jsem si prala kojit.. o mlicko jsem prisla po mesici, zrejme stresem a nervama a vsim…mam dvojcatka jednoho jsem mela doma te z prsu nechtel skoto pit tak jsem ve dve v noci odstrikavala a zaroven nabizela prso, druhy syn byl o padesat km dal v inkubatoru…den co den jsme tech 50 km litala za malym abych adpon 1× denne kojila jeho…po tom cca mesici jsem byla rada ze z pbou prsou jsem odstrikala cca 20 ml..tak jsme to vzdala…taky jsem si vyslechla od tchana ze nejsem dobra matka kdyz nekojim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
9.12.13 12:53

V těhu jsem kojit chtěla
v porodnici hrůza, nikdo mi nic neřekl, s kojením nepomohl, zapomínali mi ji nosit (byla jsem po SC), malá furt řvala, řekla jsem, že kojit nechci, zastavili mi laktaci a malé dali UM
doma se mi to rozleželo, pomohly mi LP se znovu rozkojit, malou jsem kojila do cca osmi měs.
v porodnici mi pak ještě nadali, že jim kazím statistiky…
jinak za mě bych to nehrotila, je to každého věc. někomu to jde, jiné ne a myslím, že ta kojící masáž všude kolem je jen na škodu…člověk si pak připadá jak zrůda, když dá dítěti UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
9.12.13 12:53

ntkv

Obojí…

Mně přijde, že je hodně porodnic, které špatně informují. Třeba je to jen můj názor, nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
9.12.13 12:54

Po porodu za mnou prisla sestra a rekla neco ve smyslu, at maly strcim prso do pusy…mala rvala hlady a ja silela…doma jsem na to prisla a kojila cca 5 mesicu, ale mala neustale zvracela a byla neklidna a ja mela nervy na pochodu a citila se menecenna, ze ji nedopreju to nejzdravejsi, co muze byt, ale zacala jsem davat UM a od te doby byla klidna a nezvracela a ja byla taky v pohode…

• Citovat
  • Upravit
Mrs. S
9.12.13 12:56

Já kojila 14dní, malý nepřibíral byli jsme kvuli tomu hospitalizovaní na dětském když mu byl týden. Nic nezjistili, pak jsem začala dávat sunar a začal přibírat nádherně. V porodnici moc neměli trpělivost na to vysvětlit techniku kojení. Ale já jsem alergická na kravské mléko, moje tělo ho neumí rozložit, takže spíš si myslím že to bylo tím že jsem mu nedokázala tam dát tu základní živinu(mléko)

• Citovat
  • Upravit
85
9.12.13 12:56

Allenka26

Myslím, že tchán si může škubnout ploutví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí