Proč nekojím?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@K-Black píše:
budeš nástěnkářImane pokladník a Marťulka tisková mluvčí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K-Black píše:
já jsem vedoucí, protože mám víc dětí
Tak já jsem pátá
-Teda myslím, že jsem to sčítla dobře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JanulaM píše:
Muj nazor je, ze nekojeni je zpusobeno lenivosti ditete a psychickou nepohodou matky v dusledku toho, ze kojeni nejde, aspon u nas to tak bylo. Kdyz se k tomu jeste prida kojo masaz a vecne otazky okoli kojis, tak to je pak uplny konec. U druheho ditete jsem rozhodnuta, ze pokud kojeni nepujde samo tak se na to vykaslu hned a nebudu se trapit nejakym odsavanim, kloboucky a podobnymi nesmysly. @avm3 kojeni je pohodlne pokud jde samo, pokud ne tak je to peklo a pohodlnejsi je davat flasku.
znám dvě holčiny které kojit nechtěli ještě před prvním porodem, jedna měla psychickýdůvod neboť byla znásilněná kdysi a druhá prostě netušila proč ale bylo jí z té představy tak nějak samo od sebe zle. to máš jako v sexu, ne každému je vše příjemné a přitom jsou tisíce lidí co něco dělají a ani o tom nepřemýšlí bere to jako přirozenost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak kojící masáže do hlavy fakt nechápu, nikdo nezaručí, že dítě, co je kojené, je zdravější, má lepší vztah k matce a podobné bláboly
![]()
U nás to bylo následovné - plně kojen 6 týdnů, ale v 6 týdnech najednou bum, zlom, každý večer řval a řval a chtěl být co půlhodinu u prsa - asi sprut. Ale nedala jsem to, malému jsem každý večer udělala lahvičku UM a to byl klid
Takže jsme jeli kojení + 1× UM za den. Ve 3 měsících mi přišlo, že budu muset přidat dávku UM, že to potřebuje ( malje je dost žravec ) Takže 3.- 5. měsíc to bylo kojení + 2× denně UM. Na konci 5. měsíce jsem zavedla příkrmy. Okolo 6. měsíce jsem kojila už jen 3× denně, pak 2×. V 8. měsíci malej začal u prsa řvát a já ho určitě nenutila. Dala jsme mu kaši, tím, jak jsem ukázala kaši, kojení šlus. Takže u nás kojen plně jen 6 týdnů, ale zároveň kojen částečně do 8. měsíce. Myslím, že stačí bohatě
Kojení pro mě nikdy nebylo nic extra. Malého jsem u kozy nechávala opravdu jen najíst! U kozy mi prostě nesměl spát a nesměl mě mít jako dudlík. Opravdu, jen najíst a prso schovat. S druhým to chci praktikovat stejně, proti UM nic nemám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Poison Ivy píše:
Nástěnkář… snad ozdoba kmene, ne
![]()
?
jo tak nástěnkář bude @Uju a už si nevymýšlej děláš mi v tom bordel ![]()
- Citovat
- Upravit
Ja ziju v Polsku, dva porody v normalu a bez problemu. Po siti jsem si prelezla na normalni postel a mimco mi dala sestricka k prsu a pomahala mi, aby se prisalo. Prislo mi to od sester tak nejak automaticky, ze tak pomahaji. A i na pokoji pomahaly maminkam, kdyz mel nejaky prcek problem s prisatim. A taky sestricky mackaly prsa, aby se ujistily, ze maminky maji mleko. Prvniho jsem kojila pres dva roky a osmimesicni ditko stale kojim. Prijde mi to jako to nejlepsi, co muzu dat a nastesti jsem s kojenim nemela zadne problemy, jen ze zacatku bolave bradavky…na to pomohl bepanthen a pak se mi zdalo, ze mam malo mleka ze stresu, tak pomohly homeopatika. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ana11 píše:
Každá žena má možnost, aby za ní domů zajela laktační poradkyně. Tahle služba je plně hrazená ZP - myslím, že až tři návštěvy? Ono v porodnici často není v silách sester se věnovat individuálně a z vlastní zkušenosti bych řekla, že ani nemají dost znalostí či osobní zkušenost na to, aby mohly poradit. Házet velkou část viny na porodnice bych si netroufla.
můžu se zeptat kde se hledají LP co jsou plně hrazené ZP?? díky
nevím o nich. děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem tedy hlavně nikdy úplně nepochopila ten argument s tou imunitou
. Pokud mohu srovnat jen ze svého okolí kojené vs. nekojené děti, tak žádnou prokazatelnou souvislost mezi zdravím dítěte a kojením nevidím. Stejně tak jako bližší vztah k matce u kojených nebo nekojených dětí. ![]()
- Citovat
- Upravit
@K-Black píše:
jo tak nástěnkář bude @Uju a už si nevymýšlej děláš mi v tom bordel
Ja budu nahradnik ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pisu tady, ze jsem se kojit nenaucila a ze kdybych mela druhy tak to budu zkouset, ale kdyz se holce podarilo se prisat nemela jsem u toho dobry pocit.Bylo mi to neprijemny. Takze kdyz bude druhy, tak to zkusim a pokus mi to bude zas neprijemny, tak toho necham a nebudu to hrotit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinny píše:
můžu se zeptat kde se hledají LP co jsou plně hrazené ZP?? díky
nevím o nich. děkuju
Já jsem dostala v porodnici kontakt s tím, že je to hrazené. Laktační poradkyně dorazila druhý den po zavolání, napsala si jen RČ dítěte a tím bylo vše vyřízené, ona si službu pak vyřídila se ZP. Takže kde hledat neporadím, já tuhle informaci dostala bez vyhledávání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Imane píše:
Já jsem tedy hlavně nikdy úplně nepochopila ten argument s tou imunitou. Pokud mohu srovnat jen ze svého okolí kojené vs. nekojené děti, tak žádnou prokazatelnou souvislost mezi zdravím dítěte a kojením nevidím. Stejně tak jako bližší vztah k matce u kojených nebo nekojených dětí.
To jsem psala výše… Z těchto dvou argumentů fakt nemůžu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarisk píše:
@martulkasloník já se s dostinexem setkala před léty na hyperprolaktemii. A abych nebyla ve stresu že mě v porodce budou nutit (znám matky co se doma sesypaly že mléko fakt neměly ale pa v nemocnici je tak vyprudily že prso vyndávaly každých pár minut a prd z toho)tak jsem se už někdy v 6 měs. těhu domluvila s dr zda to půjde a eventuálně ať mi ho napíše. Nakonec mi napsala na průkazku „na vlastní žádost zástava laktace“ aby mě neprudili a zároveň aby mi prášek dali (ono jinak ty 2 tbl stojej 500,–) No nevím proč mi ho dali až druhý den takže mléko trochu bylo ale v pohodě. Když vidím kolem sebe kojené atopiky, astmatiky, alergiky a pořád nemocné děti tak v kojení já osobně vidím přínos jenom v penězích, ušetří to tedy dost
no já to chci doktorce říct už předem, jen doufám že mi nebude vykládat ty kecy o tom jak mám počkat do porodu jak mě to chytne, jak uvidím mimi a prsa začnou toužit po kojení a bla bla. kojit fakt nechci, čím se blíží porod jsem si víc a víc jistá, tedy pokud to ještě jde si být jistější
taky vidím přínos jen v penězích, já si říkám že si ten luxus být spokojená a mít zdravé dítě radši připlatím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit