Proč nekojím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4132
9.12.13 14:08

@spinisek Co na tom nechápeš, jsou různé důvody proč někdo nekojí - není mléko, dítě nesaje, silná žloutenka, alergie dítěte na MM, záněty, neprospívání dítěte, neprospívání matky, nechuť ke kojení, někdo si nechce zničit prsa, někdo prostě jen nevěří v kouzelnou všemoc MM, někdo je znechucen kojomasírkou… je toho spousty. Osobně se hlásím k těm, co jim kojení A)nebylo příjemné B)dítě nesavec se silnou žloutenkou c) nevěří ve všemoc MM D)potřebuje se vyspat aby fungoval. A po dvou dětech už je mi jedno, že je někomu těch mých nekojených chudáčků líto. Kojení je fajn, když jde bez problémů, když to z různých důvodů nejde, může se z kojení stát i noční můra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
9.12.13 14:09

@Lo Taky si myslím, že není. Neodsuzuji ani kojící ani nekojící/je mi sympatické, že někdo řekne, protože jsem nechtěla, než nějaké výmluvy/. Myslím, že je kolikrát milejší dát dítěti UM než MM a matka kašle na zdravou stravu, sem tam cigárko, skleničku na co mám chuť a chlubí se, že kojí do dvou let. Mám dvě děti, obě kojené do roka. Jsou úplně stejné jako ty ty na UM. Pravda, že malá do tří a půl roku neměla rýmu, ale ve školce si to vynahradila:-) Malý nemarodil, dokud jsem kojila, ani nechytl ty nemoci od malé ze školky, ale když jsem přestala kojit, už chytil taky všechno. Ale zase bych tady kojení úplně nezatracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
9.12.13 14:09

Já kojila „jen“ 8 týdnů a kdybych si teď zpětně mohla vybrat, jestli dám UM a nebo prso, dám UM už v porodnici. Asi částěčně pohodlnost (raději udělám v noci UM, které je za minutu hotové, dítě to vypije za 5 minut a spí se dál, než abych kojila 20 a více minut), částěčně kvůli nervům, kterými jsem si prošla po porodu, kdy mi malá řvala a já nejdříve myslela, že má prdíky, pak, že je nevyspalá, ale ona byla prostě hladová. Mlíka jsem měla dost, když jsem odsávala do mrazáku, měla jsem co 20 minut 0,5 litru (takže vlastně taková dojná kravka jsem byla 8) ), malá byla přisátá i půl hodiny, ale stejně nevytáhla tolik, aby jí to stačilo na další aspoň 2 hodiny, protože častěji jsem zase kojit nechtěla. Takže já nekojím z pohodlnosti. Prsa jsem nijak neřešila, naopak, při kojení jsem měla krásné trojky, teď mám nijaké jedničky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
9.12.13 14:10

@CokeLady můj případ to nebude tím jsem si na 99,99% jistá:-)) ani manžel nechce abych kojila, doma už mám nakoupené věci na nekojení, tak to by musel být hodně velký zázrak:-)) ale kdoví :-)) já po dr. chci spíš spolupráci, radu co a jak a ne aby mě vymyla mozek o tom jak si to mám rozmyslet, co bude po porodu nevím ale chci dopředu rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
9.12.13 14:10

No a vysvětlete mi to, že kojení předchází rozvoji alergií u dětí. Já kojený alergik/astmatik co patří mezi 10% lidí kterým nezaberou ani vakcíny na alergii tak jsem při hledání něčeho co se sebou narazila i na to, že pokud je matka silná alergička tak histamin jde do mléka v takovém množství že u dítětě kterému se imunita teprve dělá může způsobit také alergii a často i atopické ekzémy. Pro mě to byla zase další informace proč nekojit. Znám 2 matky alegričky co si z dětí udělaly atopiky, druhá další dítě nekojila a to je v pohodě. Proč tohle maminám nikdo neřekne?! Protože dr. kterej by jen naznačil matce že zrovna ona by kojit neměla tak by ho v čr sežrali!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
9.12.13 14:11
@ana11 píše:
Každá žena má možnost, aby za ní domů zajela laktační poradkyně. Tahle služba je plně hrazená ZP - myslím, že až tři návštěvy? Ono v porodnici často není v silách sester se věnovat individuálně a z vlastní zkušenosti bych řekla, že ani nemají dost znalostí či osobní zkušenost na to, aby mohly poradit. Házet velkou část viny na porodnice bych si netroufla.

to jako fakt? Tak proc mi o tom lakt. poradkyne nerekla? Uctovala si pekne prachy :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
9.12.13 14:11

@petula17 tady taky v porodnicích pomáhají, ne že ne. Rodila jsem už třikrát a nikdy jsem se nesetkala ani s kojomasáží a ani s nezájmem laktačních sester. Prostě vše v pohodě a klidu, si kolikrát říkám jestli jsem vůbec rodila v porodnici když čtu jak si každý na vše stěžuje :roll: :lol: buď nutí kojit moc, nebo na to prdí. Já myslím že to je o pohledu na věc, jasný že u mě nebude laktační 24 hodin v kuse. Prostě jsou matky rozcapené, naštudované mraky knih o ničem, a přitom stačí používat instinkt a cit.

• Citovat
  • Upravit
Lo
6285
9.12.13 14:12
@andice píše:
@Lo Taky si myslím, že není. Neodsuzuji ani kojící ani nekojící/je mi sympatické, že někdo řekne, protože jsem nechtěla, než nějaké výmluvy/. Myslím, že je kolikrát milejší dát dítěti UM než MM a matka kašle na zdravou stravu, sem tam cigárko, skleničku na co mám chuť a chlubí se, že kojí do dvou let. Mám dvě děti, obě kojené do roka. Jsou úplně stejné jako ty ty na UM. Pravda, že malá do tří a půl roku neměla rýmu, ale ve školce si to vynahradila:-) Malý nemarodil, dokud jsem kojila, ani nechytl ty nemoci od malé ze školky, ale když jsem přestala kojit, už chytil taky všechno. Ale zase bych tady kojení úplně nezatracovala.

Kojení určitě nezatracuju, když jsem kojila do 8 měsíců malého, sice pak částečně, ale kojila. No já si říkám, že jak byl částečně na UM a částečně kojen, tak že bude mít to dobré z kojení a nějaké vitamíny z UM :mrgreen: Malej má 9,5 měsíce, zatím měl jen 2× rýmu, která trvala 3-4 dny a pak byl zase hned o. k. :). Snad to tak zůstane i nadále, ťuk, ťuk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
9.12.13 14:12
@K-Black píše:
Jsi sobecká!!!už jsme dvě :mrgreen:

tři :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.12.13 14:14
@ana11 píše:
Já jsem dostala v porodnici kontakt s tím, že je to hrazené. Laktační poradkyně dorazila druhý den po zavolání, napsala si jen RČ dítěte a tím bylo vše vyřízené, ona si službu pak vyřídila se ZP. Takže kde hledat neporadím, já tuhle informaci dostala bez vyhledávání :nevim:

dobře že to někde funguje, asi jen velká města. Jinak ZP nemají zájem;)
mmch nemohla bys mi na ní případně poslat kontakt do SZ? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
9.12.13 14:15

Taky se přidám se svou troškou do mlýna. V těhotenství jsem si říkala, že rozhodně kojit budu… Jenže… V 39tt jsem musela na císaře, pro málo plodovky. Malá byla navíc malinká (2,64kg) v porodce se absolutně nechtěla přisávat a pořád brečela. Nic neteklo. Takže domů jsme šli s dokrmem. Hodně jsem to obrečela, laktační poradkyni si pozvala, jím homeopatika, piju hektolitry čaje, odsávala jsem mezi kojením… A výsledek? Po třech týdnech jsem se dostala na celkem cca 60-80 ml z obou prsou dohromady a víc ani ťuk (mám ještě problém že z jednoho prsa vytlačím o hodně méně, někdy nic, než z druhého). Od té doby jsem na tom stejně, víc prostě nenakojím, ani kdybych se na hlavu stavěla. Takže to dělám tak, nakojit a dokrmit. Už jsem se s tím smířila… Jediné co mohu, dokud aspoň takhle něco teče, tak to takto budu praktikovat… Malá krásně přibírá, už máme 5kg, v noci spinká, tudíž aspoň první krmení ráno máme bez nutrilonu, protože za těch cca 8 hodin co spinká, se prsa nalijí dostatečně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
9.12.13 14:16
@Lo píše:
Kojení určitě nezatracuju, když jsem kojila do 8 měsíců malého, sice pak částečně, ale kojila. No já si říkám, že jak byl částečně na UM a částečně kojen, tak že bude mít to dobré z kojení a nějaké vitamíny z UM :mrgreen: Malej má 9,5 měsíce, zatím měl jen 2× rýmu, která trvala 3-4 dny a pak byl zase hned o. k. :). Snad to tak zůstane i nadále, ťuk, ťuk…

Já to vůbec nemyslela na tebe :mavam: :hug:
Podle mě jsou děti prostě kus od kusu. taky záleží na dalších věcech nejenom na tom, jeslti kojíš nebo ne. Myslím, že nejdůležitější je mít doma šťastné rodiče, co raději vyrazí s děckem do přírody než do nákupního centra, milují ho a věnují se mu :palec:

Příspěvek upraven 09.12.13 v 14:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
9.12.13 14:16
@klarisk píše:
No a vysvětlete mi to, že kojení předchází rozvoji alergií u dětí. Já kojený alergik/astmatik co patří mezi 10% lidí kterým nezaberou ani vakcíny na alergii tak jsem při hledání něčeho co se sebou narazila i na to, že pokud je matka silná alergička tak histamin jde do mléka v takovém množství že u dítětě kterému se imunita teprve dělá může způsobit také alergii a často i atopické ekzémy. Pro mě to byla zase další informace proč nekojit. Znám 2 matky alegričky co si z dětí udělaly atopiky, druhá další dítě nekojila a to je v pohodě. Proč tohle maminám nikdo neřekne?! Protože dr. kterej by jen naznačil matce že zrovna ona by kojit neměla tak by ho v čr sežrali!
četla jsem nějaké výzkumy a prý když jsou rodiče v pořádku(žádná alergie a jiná nemoc) tak dlouhodobé kojení zvýší možnost že dítě bude mít nějakou alergii až o 40%(jednalo se o kojení déle než 6 měs.)čím déle je prý dítě kojeno tím víc může něco chytit!! což se v naší rodině potvrdilo, 2 roky kojená neteř je atopik, alergik a astmatik(v rodině nejsou tyto nemoci) a její bratr kojený jen chvilku je jako řípa
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
9.12.13 14:17

@martulkasloník tak se domluv teď s ošetřujícím gynekologem ( já měla doktorku a byla super) že nechceš, že je to tvé pevné a konečné rozhodnutí na ať ti Dostinex napíše teď abys ho měla s sebou nebo zda ti ho dají v porodce ale ať jim to napíše do průkazky. Mě dr. nic nerozmlouvala, slušně se zeptala zda se může zeptat proč, no než bych jí to vypověděla tak jsem jen řekla že je to dlouholeté rozhodnutí a nevidím v tom žádný přínos pro dítě a jakmile jsem zmínila konkrétně Dostinex tak jí bylo jasné že to myslím vážně a vím přesně co chci. A kdyby ti náhodou hormony splašily hlavu - na lék máš 24 hod - tak kdyžtak si ho prostě nevezmeš, no… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.12.13 14:18

Příspěvek upraven 17.06.16 v 09:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie