Kdo poradí - inspiruje maminky?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kdo poradí-inspiruje maminky?
Dobré ráno maminky, prosím inspirujte mne, co mám dávat mému prckovi papat? Je mu 6,5měsíce. Náš denní jídelníček je: ráno mlíčko, dopoledne jogurtek nebo přesnídávka s piškotkem, oběd většinou to, co máme my, ale bez soli, koření a rozmixované, odpoledne zase přesnídávka nebo jogurtek, podle toho co měl dopoledne a první večeře kaše a druhá mlíčko se sunarkou piškotkem.
Jde o to, že nevím jak mu obměňovat ty svačinky. Samotné ovoce mi nechce, když mu dám jablíčko, tak se mi dáví. Banán a nastrouhanou mrkvičku se mu bojím dát skrz kakání, protože je náchylnější k zapékání hovínek ![]()
Moc Vám děkuji za Vaše rady a doporučení a přeji Vám krásný den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
- Citovat
- Upravit
Jinak v tomto věku měl můj malý (snad si dobře vzpomínám) ráno mlíko, k svačině jsme začínali zavádět ovoce, k obědu jsme postupně zaváděli zeleninové příkrmy, posléze přidali i maso, a jogurt okusil bílý až někdy po 8 měsíci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda takové věci snad můj syn nejedl ani v roce
V 6.5 měsících byl kojený a k obědu měl zeleninový příkrm. Možná už večer nějakou obilninovou kaši.
Jinak teda si myslím, že to má pestré dost, netřeba vymýšlet nic dalšího ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a teď vážně, podle mě jí krásně.. Ovoce můžeš propašovat do toho jogurtíku
Nebo i do kaše. Ještě je prtě, na chleba nebo pečivo s něčím má čas. Banánu bych se nebála, mrkev mu nastrouhej najemno s jablíčkem.
To jídlo u dětí je často jednotvárné, moje jí asi čtyři jídla pořád dokola ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No myslím že nic jinýho není pro tak malý děti a když mu dáš jednou za 3dny půl banánku, tak se nic hroznýho nestane. já rozvařila jabko do měkka a do toho třeba pomlela piškotky, chce to trochu fantazie ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Banánu bych se nebála, místo mrkve můžeš použít vařenej batát. Já dávala bílej jogurt, nastrouhaný jablko, mlíko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nastrouhanou mrkev klidně dej, syrová má proháněcí účinky (na rozdíl od vařené)
jinak nevím, já byla ráda, dokud mi dítě konzervativně jedlo pořád to samé, aspoň jsem nemusela vymejšlet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wandilek Když pominu ty ňunínkovské výrazy…
tak na netu je X možností výživy pro děti od 6 měsíců…
http://www.varime-detem.cz/…y/detail/164
http://www.maminkam.cz/…y-na-prikrmy
http://www.bonella.cz/…-mesice.html
Najdeš toho fakt hodně… ![]()
- Citovat
- Upravit
Dcery byli v tu dobu jen kojené+v poledne zelenina. Zatím toho moc nevymyslíš, můžeš zkoušet víc druhů ovoce a zeleniny, jen dodržovat postupy se zaváděním kvůli případné alergii, at víš z čeho to je.Jen bych možná vynechala nebo aspon omezila ty piškoty, přijde mi že je zbytečně cpeš do těch svačinek…
- Citovat
- Upravit
No holky nesmějte se. To není z mojí hlavy, kdybych mohla tak kojím o 106. jde o to, že měl malý zvýšené jaterní hodnoty a na krizovém jsem se s doktorkou dohodla, že musím vysadit mlíčko a dávat jen 2× denně. Začal takto papat v pěti měsících, kdy jsem zavedla oběd. po pul měsíci svačinku a ted druhou svacinku, ja na tom nevidím nic zlé, ale samozřejmě chápu ty maminky co se snaží kojit 2roky, já prostě nemůžu a to mám prsa jako balony plné. prostě se jen snažím malému zpestřit jídelníček aby neměl stále přesnídávky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit