Nemléčná kaše a nemléčné příkrmy v pěti měsících?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nemlecna kase a nemlecne prikrmy - problem?
Nejsem si uplne jista, kolik miminka vlastne potrebuji mleka. Synovi je 5 mesicu a uz od 4.mesice na doporuceni doktorky ochutnava ruzne potraviny. Rano ma zeleninu a pak ho kojim, vecer mu ale kolem 6 davam jen kasi a kojim ho az pred spanim kolem 8. Donedavna jsem do te kase davala Nutrilon ha, ale ma ekzem a mame ted podezreni, ze to je reakce na mleko. Prestala jsem tedy jist mlecne vyrobky a jemu ted par dnu davam tu kasi jen s vodou. Ale nevim, jestli mu tim ta jedna davka mleka nebude chybet. Nevite nekdo, od kdy muzou mit misto kojeni treba jen zeleninu nebo nemlecnou kasi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Náš malý jí zeleninu místo mléka už asi měsíc od zavedení příkrmů, což znamená zhruba od pátého měsíce (to začal jíst kolem 150g zeleniny), dopoledne má ovocnou svačinku (místo mléka) a večer má kaši. Mléčnou. A když nemléčnou, tak do ní dám UM. Proč nekoupíš mléčnou kaši? A proč po zelenině ještě dokojuješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vendy31 My taky máme nejspíše alergii na mléčnou složku, jsme plně na UM. Máme speciální Nutrilon, večer dávám nemléčnou kaši, ale přidám ji do toho mléka…takže je vlastně „mléčná“, ale bez alergického mléka.
Čistě z vody bych to nedělala, je to tak napsané aji na obale.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mlecnou kasi nechci kvuli jeho mozne alergii. Dokojuju ze stejneho duvodu a take proto, ze se tim predchazi alergiim (kojenim po ochutnani nove potraviny). Ale uz bych rada pomalu pridala I obidek a nahradila dalsi kojeni, jen jsem se bala, aby mu to mleko nechybelo. Vodu nabizim, tak snad to delam dobre. Diky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč neuděláš kaši do speciálního mléka? Pokud máte podezření na ABKM, tak musíte mít speciální mléko, rozhodně ne jen HA.
Příspěvek upraven 25.05.16 v 16:36
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně jak píše @gabi.design, použít speciální mléko nebo si odstříkej, do vody bych kaši nedělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vendy31 Já bych prostě zvedala pomalá dávky zeleniny a až bude baštit alespoň 130g, tak už bych prso nedala. Dneska už mi malý jí 200g zeleniny a 200g ovoce a večer 200ml kaše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Místo kojeni muzou mit zeleninu nebo kasi podle toho, kolik ti toho sni…myslim, ze plna davka je 150-250g…po tomhle nemusíš dokojit, ale dat třeba jidlo zapit cajikem ci vodou…a proc mu mas davat tak brzo prikrm, když kojis??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dělala nemléčnou kaši ne jen s vodou, ale přidávala jsem do toho i ovocnou přesnídávku, myslím, že jen ta mouka s vodou musí být dost hnusná. Pokud dost kojíš, měl by mít mléka dostatek. Já teda ani u 10,5 měsíčního nikdy neměřila nějaký počet mléčných dávek - prostě ho kojím podle jeho potřeby. A teď posledních pár dnů dávám jogurt (někdy sní skoro celý, někdy dvě lžičky) a kozí kaši (což bys možná po poradě s dr. mohla taky zkusit).
Jestli můžu otázku: ten ekzém se objevil až po zavedení příkrmů?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaseny88 píše:
Místo kojeni muzou mit zeleninu nebo kasi podle toho, kolik ti toho sni…myslim, ze plna davka je 150-250g…po tomhle nemusíš dokojit, ale dat třeba jidlo zapit cajikem ci vodou…a proc mu mas davat tak brzo prikrm, když kojis??
Tohle právě taky moc nechápu, možná tak tu zeleninu, ale proč do dítěte cpát prostřednictvím kaše de facto UM?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AliTad píše:
Tohle právě taky moc nechápu, možná tak tu zeleninu, ale proč do dítěte cpát prostřednictvím kaše de facto UM?
tak nemléčnou kasi delej do tvého mlika, kojenym detem se zacinaji prikrmy davat az v 6 mes. z toho duvodu, protože nejsou zvykle na umelou stravu, z toho pak vznikaji ty alergie…uz ty doktory fakt nechapu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AliTad píše:
Já jsem dělala nemléčnou kaši ne jen s vodou, ale přidávala jsem do toho i ovocnou přesnídávku, myslím, že jen ta mouka s vodou musí být dost hnusná. Pokud dost kojíš, měl by mít mléka dostatek. Já teda ani u 10,5 měsíčního nikdy neměřila nějaký počet mléčných dávek - prostě ho kojím podle jeho potřeby. A teď posledních pár dnů dávám jogurt (někdy sní skoro celý, někdy dvě lžičky) a kozí kaši (což bys možná po poradě s dr. mohla taky zkusit).
Jestli můžu otázku: ten ekzém se objevil až po zavedení příkrmů?
a ono nemlecna kase je prave do mleka, s vodou to dite z toho nic nemá, zadny vitamin, jen kalorie bez niceho…takze to ani za mléčnou davku nepovazuj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabi.design ono je to ted uplne nove, takze jsem ho zatim nekoupila a od soboty mu davam jen tu nemlecnou kasi. Prave jsem si rikala, ze vzhledem k tomu, ze kojim, by mozna proste mohl mit prikrmy bez UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit