Cukr v jídle 11měsíční
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Staršímu jsme nic s cukrem nedávala do 1,5 roku. mladší měl příležitostně cca od roka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Davej domaci marmaladu…piskoty neres a nejakyho bobika taky ne…jogurty mu udelej domaci(bily+domaci marmelada nebo presnidavka, ci kousky ovoce)…vzdy se da najit zdravejsi alternativa a misto cukru pouzivej treba hroznovy, ci jiny ovocny cukr, ale v zasade je JEN TVOJE VEC, jak sve dite krmis a nikomu do toho nic neni…
- Citovat
- Upravit
Dávala jsem jen minimálně do krupičné kaše
cukr je ve všem - v ovoci, přesnídávkách, jogurtech,…takže bych to neřešila ![]()
- Citovat
- Upravit
Mam rocni holcicku d dostane max piskotu ( jen obcas par kousku) a obcas ovocnou presnidavku. Jinak pouze ovoce, zelenina, varene jidlo, ovocne sklenicky z DM bez cukru, UM pouze cislo 2, ve 3 uz je cukr, voda, neslazeny caj, bily jogurt. Cukr je jed, sama to vim, jakmile sladim mam kvasinky:-(
- Citovat
- Upravit
Ano dávám, 7,5 měs. jí obden na svačinu ovocný jogurt, bílé nesnesl ani namíchané s něčím, tak má ovocné.
Piškoty kvůli lepku jsme začli přidávat po jednom od uk 5 měs. napřed jeden denně do přesnídávky a pak i do jogurtu a teď mívá 3 nebo to střídám s ovesnýma vločkama.
U první jsem to hrotila taky
teď už né.
Malý měl dneska čertíka (něco jako vánočnka, jen tvar čerta) denně mu to dávat nebudu, ale proč by nesměl kousek ochutnat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně mudra řekla, ať se nebojím osladit něco už i teď
Příspěvek upraven 06.02.14 v 19:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U tak stareho ditka bych to uz asi nehrotila - nemyslim tim vubec neresit, ale to co popisujes mi prijde v pohode. Kupovany marmelady bych se taky „nebala“.
Mam 8.mesicniho, zatim dostava jen detske susenky a dostane jich asi 4 tydne - fakt neprozivam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je pravda, že cukr je ve všem, jen hroznový je lépe stravitelný. Jen bych čaje nesladila a třeba do bílého jogurtu dej domácí marmeládu nebo ovoce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kluk v tý době už jedl ovocné jogurty, Matyldu, pár piškotů i slazené ovocné přesnídávky (ona taková meruňková neslazená je strašně kyselá - takže i když jsem měla domácí, tak jsem tam měla cukr).
- Citovat
- Upravit
Nedávala jsem-přišlo mi to zbytečný
místo slazených kaší měl zdravé, jogurt jedl bílý(+ třeba ovoce) a piškoty jen když mu je někdo někde dal
je mi jasný, že s druhým to asi bude jiný, ale nevidím důvod proč dávat cukr malým dětem který ho nevyžadují ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@polokoule nedavam cukr v podstate vubec, vyjimecne ma detskou susenku, kde myslim trochu cukru je. Kase nesladim, jogurt davam bily, presnidavky jenom bez cukru, k piti vodu.
Nevidim duvod, proc by rocni dite melo dostavat cukr, sladke ma ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Radka84 píše:
@polokoule nedavam cukr v podstate vubec, vyjimecne ma detskou susenku, kde myslim trochu cukru je. Kase nesladim, jogurt davam bily, presnidavky jenom bez cukru, k piti vodu.
Nevidim duvod, proc by rocni dite melo dostavat cukr, sladke ma ovoce.
souhlasim.
- Citovat
- Upravit
@polokoule do roka a pul jsem zasadne nesladila. Pokud bylo neco fakt potreba dosladit tak jsem pouzila sirup. Datlovy nebo agáve
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cau holky.Uz 3 lidi mi rekli, ze to jidlo u male silene resim, konkretne jde o cukr v jidle. Davate detem (v necelem roce) denne jidlo s cukrem? myslim treba slazene kase, piskoty nebo ovocne jogurty atd? Vy co davate piskoty, kolik date denne kousku? A myslite ze je v pohode dat 11 mesicni k snidani na chlebik trosku kupovane marmelady? No proste me zajima, jestli cukr u takto starych deti zasadne nedavate v zadne podobe nebo to nehrotite.