Kdo poradí - inspiruje maminky?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lo píše:
Mluv na dítě normálně, ty zdrobněliny jsouJá taky malýmu říkám Daníčku, Dany, Daníku, broučku, ale s tím broučkem se krotím, aby si nemyslel, že se jmenuje Brouček
![]()
A ty tak mluvíš normálně? Co na to manžel? Kdybych manželovi nasela do hlavy hovínka, jogurtek, piškotek, to by čuměl..u nás říká manžel : Hele, zlato, malej se asi pos*al, přebalíš ho, prosím?
Jinak můj 9 měsíční jí taky skoro pořád to samý, mu to nevadí, mě taky ne, nejvíc miluje špagety s rajčatem na oběd. Má hodně rád banány, má je obden. Měl hodně i rád hrušky, které jsme mu trochu povařila, ale naposledy mi to odmítal
Jinak to má takto už cca 3 měsíce stejně, jen snězené množství se liší, dřív snědl třeba na sváču 1 banán, dnes klidně 2
6:00 -UM - 230ml
10:30 - oběd, zelenina, maso
13:30 - většinou 2 banány, on to fakt miluje, nebo nějaký jiný ovoce nebo má rád od Alnatury, nebo Babylove, nevím teď, přesnidávku švestkovou s musli.
16:30 - kaše od Babylove
18:45 - UM 230mla jde spát, v nic nejí nic
Teda v noci nejí nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ten muj teda jedl banán denně a nikdy se mu nezapekli hovínka..
já mu je mačkala do kaše večerní. Jinak dneska si dá klidně banány i dva a kadí furt stejně.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Lo no zapečená hovínka užívá normálně naše Mudra. je to zaražené kakání - zácpa. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Az se vecer manzel bude ptat, co je k veceri, tak mu reknu, ze peceny hovna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dani24687 píše:
Mrkvicka syrova je dobra na kakanicko. Varena je ucpavacka.
mě teda syrovou nechce ani ted 18m..a z vařené si nikdy neucpal taky..asi má každé dítě jiné trávení..proto je třeba zkusit a né se hned bát že někdo řekl že to dítě ucpe tak mu to nedám..( tím myslím zakladatelku)
- Citovat
- Upravit
@smurfka píše:
Ten muj teda jedl banán denně a nikdy se mu nezapekli hovínka..já mu je mačkala do kaše večerní. Jinak dneska si dá klidně banány i dva a kadí furt stejně..
Můj taky pořád jí banány, má je i dnes.. Jednou ho to ucpalo, ale to jsem mu dala i ucpávací oběd, chudák
Ale jinak musím říct, že banán žádný problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wandilek teda,ne že bych nepochytila ty maminkovský výrazy, od těhotenství jsem taky zblblá a dost často mluvím a píšu v pluáru, ale Zapékaná hovínka to mě dostalo
A k tématu, malej je na příkrmech od 4. měsíce v 6,5 měsících jedl podobně jako tvůj prcek, jen tedy ještě masozeleninové příkrmy mu vařím zvlášť…to co jíme my začnu zavádět až kolem roka. Má to dost bohatý a stereotyp jim stejně nevadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lo Prostě takto mluvim už od mala a to samé moje sestra. nenadáváme ani sprostě
příteli to vůbec nevadí a právě naopak, když ve městě nebo u lékaře vidí, jak se maminky baví se svými dětmi, tak mi říká, jak je rád, že si malého hýčkám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smurfka Banán už jsem zkusila, nevykakal se mi potom 4dny. Já to tak mám s banánem stejné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wandilek píše:
No holky nesmějte se. To není z mojí hlavy, kdybych mohla tak kojím o 106. jde o to, že měl malý zvýšené jaterní hodnoty a na krizovém jsem se s doktorkou dohodla, že musím vysadit mlíčko a dávat jen 2× denně. Začal takto papat v pěti měsících, kdy jsem zavedla oběd. po pul měsíci svačinku a ted druhou svacinku, ja na tom nevidím nic zlé, ale samozřejmě chápu ty maminky co se snaží kojit 2roky, já prostě nemůžu a to mám prsa jako balony plné. prostě se jen snažím malému zpestřit jídelníček aby neměl stále přesnídávky.
no ja myslim, ze spis slo o ten slovnik.
Kdybys to napsala normalne, ne „maminstinou“, tak spis dostanes vynadano od skalnich kojicek. jak to ma vlastne clovek napsat, aby to nikoho nevyprovokovalo, ze?
Hele ona je to premrstena reakce na premrstene pouzivani sladkoreci na webech. Kdybys ty byla glukosa a ony inzulin, tak by se tomu rikalo postsprandialni hypoglykemie
Ted je na to blba doba, ale casem se to trochu zklidni, stejne jako je dneska daleko vetsi tolerance nekojicich matek, nez byla treba pred 5ti lety.
Ja myslim, ze jidelnicek je pestry az az, ovoce bych pripadne zkusila tepelne upravene. Nekde jsem cetla, ze dite ma do roka ochutnat 10 chuti - ale nevim, l jestli uz to neni zase prekonany nazor - dneska si ntroufam rict, ze kdyz se vynechaji cigarety a alkohol, tak asi zadny jidelnicek neni principielne spatny.
Příspěvek upraven 06.12.13 v 10:35
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smurfka píše:
mě teda syrovou nechce ani ted 18m..a z vařené si nikdy neucpal taky..asi má každé dítě jiné trávení..proto je třeba zkusit a né se hned bát že někdo řekl že to dítě ucpe tak mu to nedám..( tím myslím zakladatelku)
nevím, jestli to znáš, ale mně mamka koupila takový struhálko, prej to existovalo už před 30 lety minimálně, já to neznala
to ti tu syrovou mrkvičku během chviličky ustrouhá tak najemno, že ani nevíš, co jíš
a nebo pak dělat šťávu ze syrové mrkve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wandilek banán jsem taky začala dávat až někdy v roce a půl, strašně malou ucpával. Teď druhé mimino ho baští bez problémů. Zkus třeba tu mrkev s jablkem, nastrouhat a pomixovat, oni to strouhané někdy špatně polykají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wandilek píše:
@Pudloslavapochopila jsem
ja jsem to jeste zeditovala, kdyz jsem docetla reakce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit