Proč nekojím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
459
9.12.13 13:45

Já kdybych měla druhé tak jsem finančně přemýšlela to nějak zkloubit, četla jsem i o kombinaci mm a um v jedné flašce, ale pořád si vzpomínám na ty studie a osobní postřehy a kdyby to bylo aktuální tak zase zastavení. Bohužel já v tom mám už 15 let jasno a za tu dobu co jsem prvně četla článek o tom, že mm nemusí dítě v ničem prospět, což mi tehdy přišlo jako neslýchaná blbost tak mě pozorování okolí a další informace pouze utvrzují v tom, že to není nic extra, je to prostě jen zasycení dítětě, je to ekonomické a prakticky se mm připravuje :) Ale neodsuzuji nikoho komu je to příjemné a má to jako náplň mateřství. Bohužel naopak to bývá těžké, některé matky to prostě neberou jako fakt a hned se naježí a moralizují - já je nedrbu tak ať nedrbou nekojící…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
9.12.13 13:45
@K-Black píše:
Jsi sobecká!!!už jsme dvě :mrgreen:

Tři :oops:

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
9.12.13 13:48
@Imane píše:
Tři :oops:

Čtyři - já jsem vedoucí :lol:

• Citovat
  • Upravit

Já ti napíšu proč jsem kojila. Protože jsem líná a chudá :mrgreen: Kdybych byla bohatá a měla personál, tak třeba nekojím. Podle mě je to tak strašně individuální věc, že se konce nedobereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
@Zzzuuz píše: :potlesk: :potlesk: :potlesk: Já měla strach to takhle otevřeně napsat. Jsem ráda, že nejsem jediná!

Ono je nás mnohem více. ;)

• Citovat
  • Upravit
12262
9.12.13 13:49
@K-Black píše:
Jsi sobecká!!!už jsme dvě :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
9.12.13 13:49
@Poison Ivy píše: Čtyři - já jsem vedoucí :lol:

já jsem vedoucí, protože mám víc dětí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
9.12.13 13:50
@K-Black píše:
já jsem vedoucí, protože mám víc dětí :mrgreen:

Klaním se, vůdče :lol: :*

• Citovat
  • Upravit
12262
@Zzzuuz píše: :potlesk: :potlesk: :potlesk: Já měla strach to takhle otevřeně napsat. Jsem ráda, že nejsem jediná!

je tu pár diskuzí nás nekojiček, věř že je nás dost které jsme nepřišly kojení na chuť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594

Trochu jsem to teď pročetla a udivila mě jedna věc- že jsou kojící matky považované málem za otroky svých kozomilných dětí. Já kojila 9 měsíců. a v 7m jsme prostě odstavili noční kojení. Loni o Vánoční dovolené mého manžela. Trvalo to 4 dny, pak ještě měsíc jsem chodila 3×, 2× 1× dávat čaj a pak mu za to ta flaška už nestálůa. Kojení ano, ale dle POTŘEB, ne dle rozmaru dítěte, co se potřebuje ududlat u prsa… ;) tak to bylo u prvního, i v tu noc a budu e o to snažit i podruhé, protože nervy mám jen jedny a vyspat se prostě potřebuju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
9.12.13 13:51
@Poison Ivy píše:
Klaním se, vůdče :lol: :*

budeš nástěnkář :lol: Imane pokladník a Marťulka tisková mluvčí :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2962

Muj nazor je, ze nekojeni je zpusobeno lenivosti ditete a psychickou nepohodou matky v dusledku toho, ze kojeni nejde, aspon u nas to tak bylo. Kdyz se k tomu jeste prida kojo masaz a vecne otazky okoli kojis, tak to je pak uplny konec. U druheho ditete jsem rozhodnuta, ze pokud kojeni nepujde samo tak se na to vykaslu hned a nebudu se trapit nejakym odsavanim, kloboucky a podobnymi nesmysly. @avm3 kojeni je pohodlne pokud jde samo, pokud ne tak je to peklo a pohodlnejsi je davat flasku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156

Nekojím, protože to nejde. U první dcery jsem se snažila jako blázen a prd z toho, akorát jsem byla vystresovaná, vyčerpaná a z našich prvních týdnů si pamatuju jen nekonečný rozkojovací kolotoč. Zpětně je mi teď líto, že jsem se na to nevyprdla, ale hormony a laktační masáž udělaly svoje. U druhý jsem si dopředu řekla, že to zkusím a buď to půjde nebo ne. Nakonec jsem aspoň částečně kojila do konce šestinědělí. Pak dala Adélka rázně najevo, že mi na kojení z vysoka kašle, tak je od té doby plně na UM. Ale leze to teda do peněz :cert:
Jinak se podle mě v ČR kojí dost. Ve svém okolí jsem za exota, co nekojí, všichni okolo mě kojí a tchýně mě na to nezapomíná při každém setkání upozorňovat :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
9.12.13 13:52

Ahoj, ja jsem nekojila, ale odsavala jsem a materske mleko jsem dcerce davala z lahvicky. V porodnici mi jako prvorodicce nijak nepomohli to bylo jen lehnete si na bok a dejte ji prso a odesly.za dva dny nas prevedli na jine oddeleni kvuli vysoke novorozenecke zloutence.To uz byla mala moc unavena a spava takze pit nechtela furt spala.Tam mi celkem pomahali, ale aby mala nehladovela zacalo se tam s lahvickou.Pak uz prso nehtela vubec. Odsavala jsem asi necele 2 mesice, bradavky do krve bolave :-( Pak zanet a 40 horecky. Rekli mi, at dal odsavam, ze dcerce ty leky neuskodi.Ale holka po mem mleku zvracela a tak jsme presli na UM. Takze ja jsem se kojit vlastne ani nenaucila.Ale budu_li jednou mit druhe ditko urcite to budu zkouset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
9.12.13 13:53
@avm3 píše:
@martulkasloník Tak to jako důvod asi beru, i když si myslím, že pokud to jde, tak by matka kojit měla… můj názor :nevim:
Ano, děti přežijí i bez toho a jsou zdravé… to je pravda. Ale pro mě to bylo a je strašně naplňující záležitost a hlavně je ot strašně pohodlné…

sytý hladovému nevěří tak to bylo vždycky, tak jak je pro mě nepochopitelné že se někomu může kojení líbit jinému přijde divné že mě kojení odpuzuje. ale je to prostě tak, jsme lidi různí, to máš asi jako řízení auta, každý jsme schopný se naučit řídit auto ale je plno lidí kteří si řidičák neudělají protože mají trauma z představy sednout si za volant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí