Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonym, ale chodí tady známí, kteří zatím neví, že čekáme miminko. Měla by to být holčička a líbí se nám jména Simona (u manžela v rodině se dědí), nejdříve jsme ji nechtěli, protože nám hodně lidí v nejbližší rodině řeklo, že už se to nedává a je to hrozné jméno, ale pak jsme se nám zalíbilo a oslovení Simonka, Simi a podobně nám přijdou fajn a pak se nám ještě líbí Jasmína, chtěla bych poprosit o názor, co na tyhle dva jména říkáte a které se vám víc líbí. Děkuji
Simona. Prave ze se uz skoro nedava. Je hezky a nema ho kazda druha holcicka.
Jasmína je pro mě jméno spíš pro pohádkovou postavu, něco jako princezna Večernice. A taky mi hodně evokuje arabské prostředí, třeba jako kdyby se kluk měl jmenovat Mustafa Novák. Takže určitě Simona, jednu malou znám, je to hezké a ne moc časté jméno
Já bych nedala ani jedno. A už vůbec ne jméno, které se dědí po generace
To tak bývalo dřív… Za mě je to děsně nepraktické, navíc když chce někdo dělat rodokmen rodiny, tak je v tom jenom zmatek, která Simona… Navíc za mě šeď a nuda. Ale je to vaše rozhodování a já sem píšu jenom svůj názor, který netuším, k čemu vám bude, ale nějak jsem ho sem musela napsat ![]()
Simona, pro mě jednoznačně. Jasmínu si představím nějakou Arabku, Peršanku a nebo keř
jasmín.
Ono také hodně záleží na příjmení. Pak se teprve projeví ten správný souzvuk.
@Michelle_M píše:
Jasmína je pro mě jméno spíš pro pohádkovou postavu, něco jako princezna Večernice. A taky mi hodně evokuje arabské prostředí, třeba jako kdyby se kluk měl jmenovat Mustafa Novák. Takže určitě Simona, jednu malou znám, je to hezké a ne moc časté jméno
Přesně, mně to přijde jako Šeherezáda apod., prostě z tohoto světa..
To máte těžké. Já si zas za jménem Simona představím starou, vrásčitou ženu. K dítěti, mladé holce, slečně to jméno nepasuje.
Máme roční Simonku doma a jsme s tím jménem stále spokojeni. Partner dokonce v žertu říkal, že kdybychom měli ještě další holčičku, tak by chtěl, aby to byla taky Simonka ![]()