Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
radúna píše:janac píše:Anebo tam mohla s malou taky klidně uklouznout a nebyla schopná jí pomoct a třeba měla co dělat sama se sebou. Třeba byla pod párou nebo se lekla. Těch variant může být.....
Tak ted jsem cetla v Blesku že matka měla mokré oblečení při návratu od řeky. Takže asi se ji pokusila zachránit.J.
Každopádně jen ona ví, jak to je (zatím) a jen ona s tím bude muset žít do konce života. A pokud má jen špetičku nějakého svědomí, tak ji to bude docela dost hryzat a to jí teda nezávidím........
prsimte me osobne by hryzalo svedomi i kdyby mlade umrelo na vrozenou vadu. matku hryze svedomi dycky, ikdyz za to nemuze.
Pudloslava píše: ...... matku hryze svedomi dycky, ikdyz za to nemuze.
Myslíš?
radúna píše:Pudloslava píše: ...... matku hryze svedomi dycky, ikdyz za to nemuze.Myslíš?
JO, pudla má recht. Já jsem úplně zapomnela jak jsem řešila potrat (zt asi 9tt). Byla jsem přesvědčená a své vině. Naprosto.
Pudloslava píše:
ale ja stejne nemam pohorsovani rada
pohorsovani znamena, ze si o sobe myslis, ze ses nejaka lepsi
jenze tys nevyrostla v jejich botach, nemas jeji IQ, jeji vychovu, jeji situaci, nemas problemy s alkoholem, nejsi cela takova divna…
kdybys ty hodila svoje dite do reky a sla na kafe, tak si snad pohorseni od seobe rovnych zaslouzis …
ale my prd vime co se u te reky stalo …kdovi jestli vubec videla, ze do reky decko padlo - uz lhala tolikrat - treba se nedivala a dite bylo pryc, uz ho ani v ty rece nevidela, mohla si myslet, ze sla domu, tak se tam sla prve kouknout, nez zalarmovala policii - fakt, co my vime, abychom rikaly, jak se mela zachovat
svou lzi o hristi ztizila patrani po diteti - ale co my vime, jestli ji to vubec doslo? 100 bodu je jen prumerne IQ populace, vychylky jsou na obe strany.Příspěvek upraven 03.07.10 v 12:20
Pudlo, co je to za podivnou konstrukci? Co do toho pleteš sociální status, inteligenci a kde co?
Buď holčičku do vody hodila schválně nebo jí nedokázala ohlídat, právně i fakticky to vyjde nastejno, její smrt je její vina a není omluvy pro to co udělala, delirium taky není polehčující okolnost.
A proč chceš ospravedlňovat takové „matky“? podle tebe má nárok na shovívavost „matka“ Honzíka Rokose (trojnásobná vražedkyně vlastních dětí), ta kráva co z věžáku v Olomouci shodila dceru na schody a pak skočila taky, a co maminka s tetičkou kluků z Kuřimi, ty to taky „neměly jednoduché“ a nemá smysl je odsuzovat.
Tak takhle teda ne, suďme a buďme souzeni a chraňme životy našich i sousedovic dětí.
Ještě se chci opožděně doopravit k svému minulému příspěvku..Jistě , možná jí záměrně ani nijak jinak neublížila, ale mluvit o identifikaci těla v momentě kdy si široké okolí i profesionálové myslí, že hledají ztracenou holčičku je opravdu zarážející a spíše pro otrlé.
Kdo z nás by při záchraných akcích takto mluvil??
Pudloslavo, docela by mě zajímalo, jestli bys měla stejné pochopení i pro člověka, psychopata, sexuálního devianta, který by ti umučil k smrti dítě. Jistě i u něj by se našlo mnoho polehčujících okolností. I tam by ses zdržela jakéhokoliv odsouzení?
Jistě, že každý dělá chyby a všichni jsme nějak více či méně „postižení“ svým okolím a výchovou a genetickými předpoklady, ale pokud ta „chyba“ stojí zdraví nebo dokonce život někoho jiného, tam už je podle mě celkem na místě to odsouzení. Osobně soucítím spíš s bezbrannými obětmi než s jejich vrahy a trýzniteli, ovšem každý jsme jiný.
janac píše:
Tak ted jsem cetla v Blesku že matka měla mokré oblečení při návratu od řeky. Takže asi se ji pokusila zachránit.J.
Je otázka, jestli se jí pokoušela zachránit nebo utopit.
Já myslím, že Pudli příspěvky měly vyznít i v tom duchu, že kusé mediální informace mohou sitaci výrazně deformovat a zavést k jiným závěrům, než ke kterým by člověk došel, kdyby dotyčnou opravdu osobně znal či u sitace byl..
ps. to není na obhajobu Pudlíka, páč já bych tu matku též utopila, ale tak nějak jsem pochopila, proč to Pudla rozebírá..
radúna píše:Pudloslava píše: ...... matku hryze svedomi dycky, ikdyz za to nemuze.Myslíš?
no tak me by teda hryzalo - jestli jsem jako nemohla udelat vic.
ZuzaM píše:
Pudloslavo, docela by mě zajímalo, jestli bys měla stejné pochopení i pro člověka, psychopata, sexuálního devianta, který by ti umučil k smrti dítě. Jistě i u něj by se našlo mnoho polehčujících okolností. I tam by ses zdržela jakéhokoliv odsouzení?
Jistě, že každý dělá chyby a všichni jsme nějak více či méně „postižení“ svým okolím a výchovou a genetickými předpoklady, ale pokud ta „chyba“ stojí zdraví nebo dokonce život někoho jiného, tam už je podle mě celkem na místě to odsouzení. Osobně soucítím spíš s bezbrannými obětmi než s jejich vrahy a trýzniteli, ovšem každý jsme jiný.
samozrejme ze ne - kdyby mi padl do rukou, nejspis bych ho s gustem mucila - ale rozhodne bych ale netvrdila, ze se chovam objektivne. Mstit sve dite je takovy ulet od normalu, ktery se matkam odpousti.
ja taky souzcitim s obetmi, ale v tuto chvili si nejsem jista, jestli i matka nepadla za obet senzacidychtivym mediim
Lizbeth píše:
Já myslím, že Pudli příspěvky měly vyznít i v tom duchu, že kusé mediální informace mohou sitaci výrazně deformovat a zavést k jiným závěrům, než ke kterým by člověk došel, kdyby dotyčnou opravdu osobně znal či u sitace byl..
ps. to není na obhajobu Pudlíka, páč já bych tu matku též utopila, ale tak nějak jsem pochopila, proč to Pudla rozebírá..
pochopila jsi to dobre, dik
Problem ve vasem nepochopeni mke asi spociva v tom, ze me neznate - nektere z vas me teda sice znaji, ale asi je nejak zASADNE BAVI HADAT SE SE MNOU, TAKZE SE O POCHOPENI, PRČES MNOHO PODOBNE VEDENYCH DISKUSI, NIKDY NEPsnazily.
NEJDE O TO, ZE BYCH si nejak myslela, ze je treba deti topit a matkam za to gratulovat
jde o to, pokusit se podivat na problem z vice stran, ne jen z te jedne, k jake nas vedou media.
Vnest do diskuse taky druhy nazor, aby to nebylo jen proste hromadne jednotne spilani, nebo chvaleni neceho.
kdybyste tady vsechny matku placaly po ramenou, ja bych byla ta, co by ji kritizovala.
Ja se zkratka snazim o problemu premyslet a pochopit globalneji - a pokud v diskusi vyrazne prevazuje jeden pohled, jsem to obyvkle ja, ktera jakoby obhajuje druhy - ikdyz ne fakticky, ja obvykle popisu oba, ale toho si malokdo vsimne.
Samozrejme to nahrava vsem ten, ktere se potrebuji vyzurit nad tou nespravedlivosti sveta a protoze tu vrazedkyni nemaji po ruce, ja jsem celkem sikovna interaktivni obet.