Sirotčí důchod při mateřský?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
718
2.10.11 13:30

sirotčí důchod při mateřský?

Aktuálně jsem na mateřský s jedním dítětem.Příští rok bych si chtěla dodělat maturitu při denním studiu,je mi 22 let,myslíte že bych mohla dostat sirotčí důchod i při mateřský nebo to nejde?Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
2.10.11 13:41

Myslím, že ti pomůže tohle https://www.emimino.cz/…u-po-porodu/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
2.10.11 13:43

Ahoj,
kamarádka je taky doma na RD,má dvě děti a dělá si dálkově výuční list a sirotčí dostává,tak asi jo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
2.10.11 14:04

Jde to, u denního studia úplně samozřejmě. Dokonce i u kombinovaného na VŠ, pokud u toho nejsi výdělečně činná v rozsahu zakládajícím účast na pojištění. Sama ho mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
2.10.11 17:05

Já myslela, že sirotčí důchod pobírají děti, kteří přišli o jednoho z rodičů? Teda aspoň moje mamka ho na mě takhle pobírala, protože mi umřel táta. To jsem z toho teda jelen :-? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
2.10.11 17:06
Janett11 píše:
Já myslela, že sirotčí důchod pobírají děti, kteří přišli o jednoho z rodičů? Teda aspoň moje mamka ho na mě takhle pobírala, protože mi umřel táta. To jsem z toho teda jelen :-? .

Jo, tak pardon, už jsem to pochopila. Sirotčí důchod pro maminku, já myslela pro dítě. Pardon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
2.1.12 10:33

tenhle problém momentálně taky řeším a jsem ráda, že je někdo ve stejné situaci a opravdu to jde!!!!! Protože i přes mimi chci dál chodit do školy a, ruku na srdce, peníze navíc v podobě sirotčího důchodu, se k mizerné mateřské vždycky hodí. A hlásili jste pak nějak na sociálce, že máte díte, nebo jen dál posíláte potvrzení studiu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.13 14:24

SIROTČÍ A MATEŘSKÁ

PROSÍM VÁS POTŘEBOVALA BYCH OD VÁS RADU. ŽIJU S PŘÍTELEM, MÁM UKONČENÉ 3LETÉ STUDIM A JEŠTĚ CHODÍM NA DÁLKOVOU NÁSTAVBU, POBÍRÁM SIROTČÍ DŮCHOD, JSEM TĚHOTNÁ. PŘIJDU O SIROTČÍ DŮCHOD AŽ BUDU BRÁT MATEŘSKOU? BUDU MÍT NÁROK NA PORODNÉ A MATEŘSKOU? DĚKUJI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
2.1.13 16:13
@michaela1992 píše:
PROSÍM VÁS POTŘEBOVALA BYCH OD VÁS RADU. ŽIJU S PŘÍTELEM, MÁM UKONČENÉ 3LETÉ STUDIM A JEŠTĚ CHODÍM NA DÁLKOVOU NÁSTAVBU, POBÍRÁM SIROTČÍ DŮCHOD, JSEM TĚHOTNÁ. PŘIJDU O SIROTČÍ DŮCHOD AŽ BUDU BRÁT MATEŘSKOU? BUDU MÍT NÁROK NA PORODNÉ A MATEŘSKOU? DĚKUJI

Porodné se počítá podle životního minima, takže pokud přítel vydělává, tak těžko. Já chodím na denní studium a důchod mi zůstane, ale vím, že u dálkového jsou jiná pravidla. Napiš si na sociálku, mě ochotně a dopodrobna odpověděli a vše vysvětlili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
19.3.13 14:32

@RencaVlkova Hele a to se sirotčí důchod neruší když jsi vdaná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
19.3.13 22:52
@iiiv píše:
@RencaVlkova Hele a to se sirotčí důchod neruší když jsi vdaná?

Nee. Pokud pořád studuješ prezenčně, tak ho dostáváš dál. Mě už tak chodí skoro rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
1.6.15 12:10

Poradi nekdo prosim. pobiram ted uz sirotci duchod po obou rodicich. mam jednu stredni skolu a sla jsem jeste na cukrarku do prvaku otehotnela sem a ted jsem v prvnim rocniku v zari nebudu pokracovat prcka mam mit cervencoveho. na materskou nemam narok jen na rodicak po porodu.
Ted v cervnu budu mit ukonceni studia ke30.6. Tudiz to ponesu na duchodove mam narok na posledni prazniny myslim cervenec srpen ze mi poslou nebo posledni budu mit ted v cervnu. dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová