Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Aktuálně jsem na mateřský s jedním dítětem.Příští rok bych si chtěla dodělat maturitu při denním studiu,je mi 22 let,myslíte že bych mohla dostat sirotčí důchod i při mateřský nebo to nejde?Děkuji za rady
Myslím, že ti pomůže tohle https://www.emimino.cz/…u-po-porodu/.
Ahoj,
kamarádka je taky doma na RD,má dvě děti a dělá si dálkově výuční list a sirotčí dostává,tak asi jo ![]()
Jde to, u denního studia úplně samozřejmě. Dokonce i u kombinovaného na VŠ, pokud u toho nejsi výdělečně činná v rozsahu zakládajícím účast na pojištění. Sama ho mám.
Já myslela, že sirotčí důchod pobírají děti, kteří přišli o jednoho z rodičů? Teda aspoň moje mamka ho na mě takhle pobírala, protože mi umřel táta. To jsem z toho teda jelen
.
Janett11 píše:
Já myslela, že sirotčí důchod pobírají děti, kteří přišli o jednoho z rodičů? Teda aspoň moje mamka ho na mě takhle pobírala, protože mi umřel táta. To jsem z toho teda jelen.
Jo, tak pardon, už jsem to pochopila. Sirotčí důchod pro maminku, já myslela pro dítě. Pardon…
tenhle problém momentálně taky řeším a jsem ráda, že je někdo ve stejné situaci a opravdu to jde!!!!! Protože i přes mimi chci dál chodit do školy a, ruku na srdce, peníze navíc v podobě sirotčího důchodu, se k mizerné mateřské vždycky hodí. A hlásili jste pak nějak na sociálce, že máte díte, nebo jen dál posíláte potvrzení studiu?
PROSÍM VÁS POTŘEBOVALA BYCH OD VÁS RADU. ŽIJU S PŘÍTELEM, MÁM UKONČENÉ 3LETÉ STUDIM A JEŠTĚ CHODÍM NA DÁLKOVOU NÁSTAVBU, POBÍRÁM SIROTČÍ DŮCHOD, JSEM TĚHOTNÁ. PŘIJDU O SIROTČÍ DŮCHOD AŽ BUDU BRÁT MATEŘSKOU? BUDU MÍT NÁROK NA PORODNÉ A MATEŘSKOU? DĚKUJI
@michaela1992 píše:
PROSÍM VÁS POTŘEBOVALA BYCH OD VÁS RADU. ŽIJU S PŘÍTELEM, MÁM UKONČENÉ 3LETÉ STUDIM A JEŠTĚ CHODÍM NA DÁLKOVOU NÁSTAVBU, POBÍRÁM SIROTČÍ DŮCHOD, JSEM TĚHOTNÁ. PŘIJDU O SIROTČÍ DŮCHOD AŽ BUDU BRÁT MATEŘSKOU? BUDU MÍT NÁROK NA PORODNÉ A MATEŘSKOU? DĚKUJI
Porodné se počítá podle životního minima, takže pokud přítel vydělává, tak těžko. Já chodím na denní studium a důchod mi zůstane, ale vím, že u dálkového jsou jiná pravidla. Napiš si na sociálku, mě ochotně a dopodrobna odpověděli a vše vysvětlili
@RencaVlkova Hele a to se sirotčí důchod neruší když jsi vdaná?
@iiiv píše:
@RencaVlkova Hele a to se sirotčí důchod neruší když jsi vdaná?
Nee. Pokud pořád studuješ prezenčně, tak ho dostáváš dál. Mě už tak chodí skoro rok
Poradi nekdo prosim. pobiram ted uz sirotci duchod po obou rodicich. mam jednu stredni skolu a sla jsem jeste na cukrarku do prvaku otehotnela sem a ted jsem v prvnim rocniku v zari nebudu pokracovat prcka mam mit cervencoveho. na materskou nemam narok jen na rodicak po porodu.
Ted v cervnu budu mit ukonceni studia ke30.6. Tudiz to ponesu na duchodove mam narok na posledni prazniny myslim cervenec srpen ze mi poslou nebo posledni budu mit ted v cervnu. dekuji