Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
kacudka píše:magda82 píše:nevím jak to máte vy,ale mi to máme asi na šesti plastových packách kterýma se to jen přichytne.Dělám to sama a nezáleží jestli bydlím v přízemí nebo v 6. patře.Tak možná máte jiný systém uchycení.kacudka píše:nevím jak bych dávala sama v patře síťku
Sundáváme.Zvládneš to sundat i nandat sama.![]()
![]()
taky máme po dvou na stranách a jedna nahoře a dole.
sama si na to netroufnu.
magda82 píše:kacudka píše:taky máme po dvou na stranách a jedna nahoře a dole.magda82 píše:nevím jak to máte vy,ale mi to máme asi na šesti plastových packách kterýma se to jen přichytne.Dělám to sama a nezáleží jestli bydlím v přízemí nebo v 6. patře.Tak možná máte jiný systém uchycení.kacudka píše:nevím jak bych dávala sama v patře síťku
![]()
sama si na to netroufnu.
A to máte okna 2×3 metry
? Na jedné delší straně nachystám packy do polohy „připevněno“, ostatní „nepřipevněno“ - pak to tou jednou dlouhou stranou „zacvaknu“ na okno, otočím jednu packu na protější straně, pak už to drží samo a dootáčím ostatní packy.
Každá síťka má zevnitř dvě taková maličká gumová „ouška“, za která to můžu přidržovat, než otočím tu jednu packu, která to přichytí…
Taky sundavám a nandavám sama, nic na tom není a to máme síťky po celym baráku a je to teda mnohem lehčí než mytí těch všech oken.
Síťky sundávám na zimu, je to otázka minutky u plastových oken, u rodičů jsme kdysi měli okení křídlo se sítí místo skla na léto a se sklem na zimu, takže jsem na „zazimování“ nějak zvyklá a přijde mi to jako běžná věc. Nutné to asi není, ale také mi to přijde vizuelně lepší
. Většinou i tu síť před uskladněním při té příležitosti vyčistím - přijde mi to jako lapač prachu a pylu, drží se v tom děsný špíny ![]()
sundávám je sama a popravdě bych si ani nedovolila po chlapovi takovou prkotinu chtít ![]()
Petronka píše:
sundávám je sama a popravdě bych si ani nedovolila po chlapovi takovou prkotinu chtít
Tak to já bych si klidně teda dovolila. ![]()
jinak to sundávání dělá manžel ,ale samotnému se mu nechce,tak vždy dojde a žebrá o pomoc mě
![]()
magda82 píše:
jinak to sundávání dělá manžel ,ale samotnému se mu nechce,tak vždy dojde a žebrá o pomoc mě![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
taky tak a nejen u sítí… ale aspoň pokecáme, u práce probereme nejvíc drbů. ![]()
Tak já bych je klidně sundávala, ale bojím se, aby nám do baráku nelezli myši nebo něco podobného. Jsme v přízemí. Takže je radši jen budu mýt a ihned vracet zpátky.
U rodičů jsme je sundávali - jsou v 2. patře a tam to byla sranda je nadávat, mají starý sítě s dřevěným rámem.
magda82 píše:kacudka píše:nevím jak bych dávala sama v patře síťku
![]()
Tak to bych ráda viděla, jaké to jsou sítě, protože já třebas bydlím ve 4. patře a sítě si běžně sundávám sama… sundávají se z bytu, jsou tam takové úchytky, za které síť chytneš a pak tu síť jen trošku pootočíš a protáhneš do bytu… úplně jednoduché…
Ahoj, máte už sundáno? Chci mýt okna a furt nevím, jestli už
.
@Genovesa Chystám se, ale nemůžu se furt dokopat. Nechce se mi totiž do mytí oken
![]()
@Genovesa Já až někdy v druhé polovině listopadu
. Sítě schováváme do sklepa.
@avm3 To jsi dobrá. Mně by se to potom v té zimě nechtělo mýt (ty okna).
@Amys To mně taky ne. Ale mytí v zimě je ještě větší opruz
.