Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky. Prosím vás nevítě některá o skartě více? Já jsem si nechávala vyplácet RD na skartu a přišel mi dopis že kartu ruší a že si mám dát jak chci vyplácet RD. Napsala jsem jim na účet jak mi vypláceli před skartou. A ted nevím zda mi budou na skartu chodim RD do toho dubna co budou uplně ukončeni nebo už odted na účet co jsem jim poslala? Děkuji
Tomu komu chodil RP z S-karty na účet, ten nic hlásit nemusí ![]()
Já jsem to pochopila tak, že pokud to chceš na ten účet, na který si to necháváš hned převádět, tak nemusíš dělat nic. A oni to nějak v průběhu zruší do toho dubna - jak se jim to podaří
Takže to neřeším ![]()
Tak pokud si nezadáš jak to chceš posílat, tak automaticky to jde na složenku. TAk mi to řekla na sociálce.
Mně teda došel domů dopis a tam psali, že když mi to chodilo na účet, tak nic měnit nemusím a bude mi to chodit dál.
Já jsem si nechala dávat RD na skartu. Když mi přišel dopis. Napsala jsem na úřad že chci zpět dávat na účet. Tak ted nevím zda mi to ještě budou dávat na skartu do dubna nebo už na účet co jsem jim napsala
@Lily007 To asi zavolej přímo jim. I když myslím, že ani oni Ti to přesně neřeknou. Prostě na to mají ty čtyři měsíce a budou to postupně převádět
Ale myslím, že v lednu Ti to ještě přijde na Skartu, nemyslím, že by byli až tak akční
Mně v tom dopise přišlo něco jiného ![]()
V případě, že si necháváte dávky, které vám vyplácí Úřad práce ČR, převádět z účtu sKarty na svůj bankovní účet, změny se Vás přímo nedotknou. Pokud nepožadujete žádnou změnu ve způsobu výplaty, proběhne jen automatický zásah a nejpozději do dubna 2014 budete peníze dostávat už přímo na svůj účet.
Pokud ale někdo sKartu používá, tak pak musí do konce ledna dát vědět, jak bude chtít dále peníze vyplácet. Pokud to neudělá, tak mu to budou posílat složenkou, to je pravda.
Takže teď záleží, jestli má někdo tu sKartu aktivovanou a používá ji, nebo ne.
@Angua píše:
Mně v tom dopise přišlo něco jinéhoV případě, že si necháváte dávky, které vám vyplácí Úřad práce ČR, převádět z účtu sKarty na svůj bankovní účet, změny se Vás přímo nedotknou. Pokud nepožadujete žádnou změnu ve způsobu výplaty, proběhne jen automatický zásah a nejpozději do dubna 2014 budete peníze dostávat už přímo na svůj účet.
Tak tohle mi taky přišlo ![]()
Jinak si myslím, že když chtějí ty změny hlásit do konce ledna, tak asi nebudou přehnaně akční, že to zadají do systému a pak to spustí nějak naráz… Ale jistě to řeknou asi jenom na ÚP - pokud to teda sami ví ![]()
Mi došel dopis v listopadu, že se mám do konce ledna 2014 u nás stavit na UP podepsat nějaký papír ohledně skarty.
Přesně už nevím co tam bylo psané, páč jsem tak uklízela, že jsem i ten dopis uklidila a není
.
Holky, nemáte někdo zkušenosti - rodičák mi chodí na skartu, ale nyní bych chtěla převézt všechny peníze co tam mam na svůj účet + následující také. Kdy myslíte, že mi dorazí na účet, jak jim to dlouho trvá? Jde mi o to, že potřebuji peníze mít na účtu co nejdříve. (vím, že do konce dubna to musí udělat každý, a tak se ptám zda to teď někdo takto neudělal a napíše mi jak jim to dlouho trvá). Díky
Převod z Skarty na svůj účet jsem si zařídila už při obdržení Skarty. Převod mám okamžitej, protože oba účty jsou u spořky. Nevím jak u jiných bank, ale dýl jak den by to trvat nemělo. ![]()
Ahojky holky,
mám dotaz ohledně S-karty. Už mě jí zrušili a přišel mě příspěvek složenkou. Ale na s kartě mě zůstala ještě jedna nevybraná dávka. Půjde to z ní ještě vybrat? Minule mě to nějak nešlo na bankomatu-ale nevím jestli jsem něco neudělala jen špatně-za mnou byla fronta. Jestli už to nepůjde vybrat z karty přes bankomat, tak půjde to v bance? Díky