Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jakowitch píše:
Mišela1, ano, lupus je něco jiného, i když také autoimunitní…a není o co stát…:(
to mi je jasné:-(
@Mišela1 měla bych jít v březnu, ale jelikož mi to nevyjde tak asi někdy v létě.
Mě kdysi pomohla hřebíčková mast, dělal se pak přímo erevit, ale ten už se nedělá.
Fakt poslední dobou mě přijde, že v Brně jsou fakt odborníci na místě.
Jak jsem běhala s dcerou s podezřením na sklero tak mi doktorka strašně tvrdtila, že malé děti to nemývají, že tam je malá pravděpodobnost a když jsem ji řekla, že ji mám od čtyř let, tak mi nevěřila, že to co mám je sklerodermie a hledala si moji kartu a ještě si zvala moji doktorku co mě léčila v dětství. Fakt odborníci. ![]()
Dobře to dopadne
Já mám kožní sklero 12 let, občas mi vylítly taky nějaké protilátky, ale nikdy se z toho nic vážného nevyklubalo…je třeba brát to s optimismem, jak jen to jde…:)
Podle mě to z krve poznají, je to sklero 70, nebo tak nějak se to jmenuje, protože já na ty testy čekám třeba měsíc a když mě to vyjde nějak zvýšené jdu do špitálu na penicilin. ![]()
@EvaG - jak není u dětí, co jsem četla tak u dětí klidně může být, samozřejmě ojediněle ale může. No člověk se prostě nemůže nechat, já raději budu dělat hysterku:-) ale vydupu si všechna vyšetření. Uvidím jak to dopadne u té sv. anny, kdyby ne tak na neuro v Bohunicích mám kamaráda, tak bych to pak řešila přes něho.
@jakowitch píše:
Dobře to dopadneJá mám kožní sklero 12 let, občas mi vylítly taky nějaké protilátky, ale nikdy se z toho nic vážného nevyklubalo…je třeba brát to s optimismem, jak jen to jde…:)
já ji mám 24 let a mám dvě děti. Zatím se to drží, kůže je sice lesklá, se žlutými puchýřky, a propadlá, ale nic hrozného. ![]()
Aha, tak to ani nevím…takže to značí, že když je máš zvýšené, je nemoc aktivní?… No já teď bojuji s gynekologií, to je zaručený recept na všechny nemoci - pořídit si nějakou jinou… ![]()
@EvaG píše:
Podle mě to z krve poznají, je to sklero 70, nebo tak nějak se to jmenuje, protože já na ty testy čekám třeba měsíc a když mě to vyjde nějak zvýšené jdu do špitálu na penicilin.
jojo jmenuje se to anti Scl70 mám to napsané na žádance, že to mi mají udělat na té imunologii.
Příspěvek upraven 23.01.14 v 13:52
Ano, Mišela1, nedej se…jsi mladá a je to Tvoje tělo a zdraví, já jsem taky taková…:)) Nenechám se v žádné ordinaci jen tak odbýt a když vidím, že na mně kašlou ( s čímkoli ) jdu jinam… ![]()
@jakowitch @EvaG - holky moc díky za povzbuzení a za informace. Přeci jenom tak běžné onemocnění to není a nikdo o tom nic moc neví, tak jsem ráda,. že to mám aspoň s kým probrat
.
@jakowitch píše:
Evi a malá je na tom jak?
byli jsem na hystošce, kde ji to brali z jiného místa než jsem chtěla, tak tam nic nenašli, i když na stehně, kde to brali má podobný propadlý pruh jak já, takový tužší, ale podle hystošky to nic není a na těch zádech ty žluté fleky nikdo nevěděl, viděli ji tři doktorky a nic, tak nevím, vždy když ji koupu tak to tam je pěkně vidět a oni neviděli nic, i když dětská a na kožním potvrdili, že by to sklero mohla být. Testy všechny dělali co jsou na oba druhy sklero, měli i vzorek kůže tak už nevím. Ona má celkově takovou hrubou kůži na obličeji a rukách a nohách, do žluta, prý to je takový druh pokožky, tak nevím. Už mě nic nenapadá, kam se obrátit.
@jakowitch píše:
Aha, tak to ani nevím…takže to značí, že když je máš zvýšené, je nemoc aktivní?… No já teď bojuji s gynekologií, to je zaručený recept na všechny nemoci - pořídit si nějakou jinou…
právě u mě lepší nevědět, jen vím, že když jsem nachlazená nebo po nějaké nemoci mám to vždy negativní a výsledky doktorka chválí, ale jak jsem happy tak to většinou mám divoké. naposledy mě chtěla nahnat do špitálu na penicilin, ale byla jsem těhotná tak mě dělala testy znovu a ok. ![]()
@jakowitch píše:
Ale anti Scl70 se vztahují k systémové…
fakt? No mě doktorka říká, že systémová a kožní jsou úplně odlišné nemoce a že je velmi malá pravděpodobnost mít obě.