Sklerodermie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3115
23.1.14 13:45
@jakowitch píše:
Mišela1, ano, lupus je něco jiného, i když také autoimunitní…a není o co stát…:(

to mi je jasné:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
23.1.14 13:46

@Mišela1 měla bych jít v březnu, ale jelikož mi to nevyjde tak asi někdy v létě.
Mě kdysi pomohla hřebíčková mast, dělal se pak přímo erevit, ale ten už se nedělá.
Fakt poslední dobou mě přijde, že v Brně jsou fakt odborníci na místě. :cert: Jak jsem běhala s dcerou s podezřením na sklero tak mi doktorka strašně tvrdtila, že malé děti to nemývají, že tam je malá pravděpodobnost a když jsem ji řekla, že ji mám od čtyř let, tak mi nevěřila, že to co mám je sklerodermie a hledala si moji kartu a ještě si zvala moji doktorku co mě léčila v dětství. Fakt odborníci. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.1.14 13:48

Dobře to dopadne :srdce: Já mám kožní sklero 12 let, občas mi vylítly taky nějaké protilátky, ale nikdy se z toho nic vážného nevyklubalo…je třeba brát to s optimismem, jak jen to jde…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937

Podle mě to z krve poznají, je to sklero 70, nebo tak nějak se to jmenuje, protože já na ty testy čekám třeba měsíc a když mě to vyjde nějak zvýšené jdu do špitálu na penicilin. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21

Evi a malá je na tom jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
23.1.14 13:50

@EvaG - jak není u dětí, co jsem četla tak u dětí klidně může být, samozřejmě ojediněle ale může. No člověk se prostě nemůže nechat, já raději budu dělat hysterku:-) ale vydupu si všechna vyšetření. Uvidím jak to dopadne u té sv. anny, kdyby ne tak na neuro v Bohunicích mám kamaráda, tak bych to pak řešila přes něho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
@jakowitch píše:
Dobře to dopadne :srdce: Já mám kožní sklero 12 let, občas mi vylítly taky nějaké protilátky, ale nikdy se z toho nic vážného nevyklubalo…je třeba brát to s optimismem, jak jen to jde…:)

já ji mám 24 let a mám dvě děti. Zatím se to drží, kůže je sice lesklá, se žlutými puchýřky, a propadlá, ale nic hrozného. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21

Aha, tak to ani nevím…takže to značí, že když je máš zvýšené, je nemoc aktivní?… No já teď bojuji s gynekologií, to je zaručený recept na všechny nemoci - pořídit si nějakou jinou… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
23.1.14 13:51
@EvaG píše:
Podle mě to z krve poznají, je to sklero 70, nebo tak nějak se to jmenuje, protože já na ty testy čekám třeba měsíc a když mě to vyjde nějak zvýšené jdu do špitálu na penicilin. :think:

jojo jmenuje se to anti Scl70 mám to napsané na žádance, že to mi mají udělat na té imunologii.

Příspěvek upraven 23.01.14 v 13:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.1.14 13:52

Ano, Mišela1, nedej se…jsi mladá a je to Tvoje tělo a zdraví, já jsem taky taková…:)) Nenechám se v žádné ordinaci jen tak odbýt a když vidím, že na mně kašlou ( s čímkoli ) jdu jinam… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
23.1.14 13:54

@jakowitch @EvaG - holky moc díky za povzbuzení a za informace. Přeci jenom tak běžné onemocnění to není a nikdo o tom nic moc neví, tak jsem ráda,. že to mám aspoň s kým probrat :hug: :hug: :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
23.1.14 13:54
@jakowitch píše:
Evi a malá je na tom jak?

byli jsem na hystošce, kde ji to brali z jiného místa než jsem chtěla, tak tam nic nenašli, i když na stehně, kde to brali má podobný propadlý pruh jak já, takový tužší, ale podle hystošky to nic není a na těch zádech ty žluté fleky nikdo nevěděl, viděli ji tři doktorky a nic, tak nevím, vždy když ji koupu tak to tam je pěkně vidět a oni neviděli nic, i když dětská a na kožním potvrdili, že by to sklero mohla být. Testy všechny dělali co jsou na oba druhy sklero, měli i vzorek kůže tak už nevím. Ona má celkově takovou hrubou kůži na obličeji a rukách a nohách, do žluta, prý to je takový druh pokožky, tak nevím. Už mě nic nenapadá, kam se obrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.1.14 13:55

Ale anti Scl70 se vztahují k systémové… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
23.1.14 13:57
@jakowitch píše:
Aha, tak to ani nevím…takže to značí, že když je máš zvýšené, je nemoc aktivní?… No já teď bojuji s gynekologií, to je zaručený recept na všechny nemoci - pořídit si nějakou jinou… :lol:

právě u mě lepší nevědět, jen vím, že když jsem nachlazená nebo po nějaké nemoci mám to vždy negativní a výsledky doktorka chválí, ale jak jsem happy tak to většinou mám divoké. naposledy mě chtěla nahnat do špitálu na penicilin, ale byla jsem těhotná tak mě dělala testy znovu a ok. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
23.1.14 13:58
@jakowitch píše:
Ale anti Scl70 se vztahují k systémové… :think:

fakt? No mě doktorka říká, že systémová a kožní jsou úplně odlišné nemoce a že je velmi malá pravděpodobnost mít obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová