Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mišela1 no jsem zvědavá, prvně jsem měla mít doktora co jsem našla na netu, že je špička, ale primář mě předal někomu koho nemůžu na netu najít. ![]()
@EvaG - ahoj prosím tě můžeš mi napsat jméno té tvé dr. v Bohunicích, nějak to v diskusi nemůžu najít dík. Dnes jsem byla na odběry, ráno hematologie 4 zkumavky, na oběd imunologie 3 zkumavky, večer si otevřu sedmičku červeného:-)). Výsledky budou za 14 dní - 3 týdny. Řekli mi i jméno kožařky u sv.Anny která řeší sklerodemie, ale jak jsem zjistila tak je dlouhodobě nemocná a zástup je takový prý nijaký, moc tomu nerozumím, tak se chci zkusit objednat do Bohunic.
díky.
Já Vás tady zdravím. Je mi 31 a od 18. let mám systémovou sklerodermii. Dlouho jsme čekali, až budu na tom zdravotně lépe a budeme se moci snažit o miminko. Jsem teď ve 33. týdnu a čekáme chlapečka. Bojím se docela porodu. Protože jsem měla postižené hlavně plíce, svaly - a ty jsou dost důležité. Doporučil Vám raději s touto diagnozou rodit císařským řezem? Díky
Ahoj holky… nejsem si jista, ale funguje jeste tahle debata???
pokud by si to nektera z vas precetla a chtela se pridat.. zalozila sem na FB skupinu primo pro na Sklerodermiky… je tajna a nikdo jiny krome prihlasenych ji nevidi… kdyz by se nekdo z vas chtel pridat nazev je Systemova sklerodermie.
@MajdaRu82 píše:
Já Vás tady zdravím. Je mi 31 a od 18. let mám systémovou sklerodermii. Dlouho jsme čekali, až budu na tom zdravotně lépe a budeme se moci snažit o miminko. Jsem teď ve 33. týdnu a čekáme chlapečka. Bojím se docela porodu. Protože jsem měla postižené hlavně plíce, svaly - a ty jsou dost důležité. Doporučil Vám raději s touto diagnozou rodit císařským řezem? Díky
Oživuji diskuzi, máte prosím někdo zkušenost? Budu vděčná za jakékoliv informace.
LauraLora - jestli tě zajímá, jak to dopadlo.. tak celé těhu v poho.. porod úžasný. Žádné komplikace. No, a zrovna čekám další miminko.. holčičku a jsem ve 22 týdnu. Celou dobu jsem na 8mg kortikoidu. Od doby prvního těhu se cítím zdravotně dobře ťuk ťuk
![]()
@MajdaRu82 píše:
LauraLora - jestli tě zajímá, jak to dopadlo.. tak celé těhu v poho.. porod úžasný. Žádné komplikace. No, a zrovna čekám další miminko.. holčičku a jsem ve 22 týdnu. Celou dobu jsem na 8mg kortikoidu. Od doby prvního těhu se cítím zdravotně dobře ťuk ťuk![]()
Děkuji za povzbudivá slova, přeji vám pevné zdraví ![]()
Klasická medicína si s tím neví rady, ale čínská medicína má určité možnosti, nebokáže rozklíčovat původ nemoci
Nevím jak moc je toto vláknu aktuální, resp. jestli ho ještě někdo sledujete. Dnes mi ji Mudr diagnostikovala a lehce jsem se z toho složila. Přeci jen na netu pod pojmem systémová sklerodermie nečeká nic pěkného. Je tu někdo komu toto začalo od kloubů? Jak dlouho ji máte? Mě se to rozjelo po prvním porodu a chceme další mimčo, jen teď netuším co dál, kolik let mě ještě čeká ![]()
@EvaG dobrý večer. Vím, že diskuze je již starší, ale obracím se na vás, a i na kohokoli jiného ochotného, o pomoc se seminární prací, kterou dělám právě na téma této nemoci. Sama tuto nemoc mám, takže jakékoli podané informace mi nebudou cizí, nýbrž mi pomohou s výzkumem. Pokud se tedy najde někdo, kdo by mi podal materiál pro výzkum, tak mi napište na e-mail: dadule@daja.eu
Ve výzkumu je samozřejmě vše anonymní, takže vaše osobní údaje nikde zveřejňovat nebudu, děkuji všem za vstřícnost a pomoc.
Dobrý den všem,
jsem máma 15leté dcery, na upřesnění diagnózy čekáme, ALE, měla bych pár otázek ohledně sklerodermie, pokud mi někdo odepíšete, moc mi tím pomůžete.
Dcera má na zádech cca v oblasti ledviny ložisko, okrouhlé, asi 8cm velké. Na kožním diagnostikovala dermatitidu, více se z ní nedá vytáhnout, máme ložisko mazat kortikoidem. Takhle už to běží 2 roky a s ložiskem se nic neděje.
Objednala jsem tedy dceru na revmatologii ve FN a paní doktorka mi řekla, že tohle není typické ložisko sklerodermie, odebrala 5 ampulí krve, na výsledky už měsíc čekáme (jsem na mrtvici).
Posoudila ložisko tak, že sklerodermická kůže se vůbec nekrčí, že je jakoby ztuhlá. Ale všude jsem se dočetla, že je nejdříve ten flek a ten pak teprve ztuhne. Prosím, jaké jsou vaše zkušenosti? Je normální mít 2 roky ten samý flek? Pak je tedy taky otázka, co to tam má, biopsii nikdo nenavrhoval.
Ze základní krve od pediatra má pokles krevního barviva a krevních destiček.
Děkuju moc za všechny rady a připomínky, L.